Web Analytics
More
    Reklāma

    “The New York Times” iegādājies strauju popularitāti guvušo vārdu spēli “Wordle”

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laika bez maz vai par interneta sensāciju kļuva bezmaksas tiešsaistes vārdu spēle “Wordle“. To var spēlēt vienu reizi dienā, un spēlētājam ir seši mēģinājumi, lai atminētu vārdu no pieciem burtiem. Spēle tika publiski palaista 2020. gada beigās un par lietotāju trūkumu sūdzēties nevar. Tiek lēsts, ka ikdienā to izmanto vairāki miljoni spēlētāju. Nu to iegādājies laikraksts “The New York Times”.

    Reklāma

    Spēli radīja Džošs Vordls (Josh Wardle) kā dāvanu savai partnerei Palakai Šahai (Palak Shah), kad pandēmijas sākumā abi aizrāvās ar vārdu spēlēm. Intervijā “The New York Times” janvāra sākumā Vordls atzina, ka projekta tapšanu iedvesmojusi viena no laikraksta spēlēm “Spelling Bee”, kam “Wordle”, visticamāk, drīzumā pievienosies “The New York Times Games” sadaļā. Laikraksts gan nav atklājis patiesos “Wordle” iegādes iemeslus un darījuma summu, taču norādīja, ka arī turpmāk tā paliks bezmaksas spēle.

    Interesanti, ka uz “Wordle” pamata tagad tiek radītas daudz un dažādas vārdu mīklas sākot no interesantajām “Dordle”, “Crosswordle”, “Absurdle” līdz diezgan mulķīgām un bezmērķīgām spēlēm, kā “Sweardle” un “Lewdle”. Vienlaikus “App Store” nav kavējies un jau izņēmis šos klonus no sava lietotņu veikala. Neskatoties uz to, joprojām ik nedēļu tiek izlaists arvien vairāk “Wordle” variāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.02.2022 17:13

    Lingo by Tilde was ahead of its time

    User
    01.02.2022 17:33

    Vispār izskatās, ka no Tildes biroja Lingo ir nokopēts. Pat krāsas tādas pašas. :D

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.02.2022 17:54
    Reply to  User

    Nākamo nokopēs Karogu :|

    Lovkis Cikulis
    06.02.2022 16:53

    Karogs arī nav oriģināls, tas ir galda spēles Stratego variants.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.02.2022 22:29
    Reply to  Lovkis Cikulis

    TIL

    Mmm
    01.02.2022 20:49
    Reply to  User

    Vispār jau nē, Wordle ir veidots par pamatu ņemot Lingo – ASV TV šovu, kuru sāka rādīt tālajā 1987. gadā, vēl pirms TB Lingo parādīšanās.

    Reklāma