Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” atzīst, ka “ChatGPT” ir kļuvis slinkāks

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā daudz dzirdēts par to, ka “OpenAI” izstrādātais mākslīgā intelekta (MI) čatbots “ChatGPT” sniedz neprecīzas atbildes, ir paviršs un uz vaicājumiem atbild diezgan lēnīgi, mudinot lietotājus izmantot konkurentu risinājumus. Tagad arī pats “OpenAI” apstiprinājis, ka tā lielais valodu modelis “GPT-4”, kas darbina “ChatGPT”, kļuvis “slinkāks” un neprognozējams.

    Uzņēmums mikroblogošanas vietnē “X” paskaidrojis, kas vainojams robota slinkumā. Kā galvenais iemesls norādīts fakts, ka “GPT-4” nav atjaunināts veselu mēnesi – kopš 11. novembra, – kas acīmredzot šajā gadījumā ir ļoti ilgs laika posms. “OpenAI” nav atklājis, kāpēc nebija atjauninājis modeli, taču skaidroja, ka tas netika darīts “tīšām”.

    Reklāma

    Uzņēmums arī informējis, ka strādā pie problēmas novēršanas, taču vēl nav zināms, kad atjaunotā čatbota versija būs pieejama lietotājiem. Šobrīd nav arī skaidrs, kā “GPT-4”  neatjaunošana ietekmē citu modeļu, piemēram, “Microsoft Copilot” darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kkā tā
    12.12.2023 10:55

    Tas jau ir kā cilvēks – pārstrādājies pirms svētkiem un vēlas, lai klienti to liek mierā :D

    Krotow
    12.12.2023 12:25

    Būs pieaudzis un sapratis ka divkājainie sliņķi viņu vnk prasti izmanto. Tie kam tagad ap 50 – atcerieties savu jaunības entuziasmu darīt visādas bezjēdzīgas lietas. Tagad kaut kā vairs nevelk, vai ne :)

    Flare
    12.12.2023 13:36

    Intelekta blakusparādības. :D

    Reinis Rozitis
    12.12.2023 14:12

    “Slinkums ir pasaules virzītājspēks” [tm]

    Reklāma