Web Analytics
More
    Reklāma

    Semam Altmenam atgriežoties “OpenAI”, “Microsoft” pievienojas uzņēmuma valdei

    Jaunākie raksti

    Pēdējo divu nedēļu laikā uzņēmuma “OpenAI” vadības gaiteņos bija novērojams diezgan liels haoss, uzņēmuma valdei atlaižot un pēc tam pieņemot atpakaļ darbā tā izpilddirektoru Semu Altmenu. Nupat viņš oficiāli atgriezies savā amatā. Savukārt “OpenAI” padomē notikusi biedru maiņa, pievienojoties arī “Microsoft” pārstāvjiem.

    Altmens par atgriešanos vecajā amatā paudis sajūsmu un uzsvēris, ka vēl nekad nav izjutis tādu aizrautību par “OpenAI” nākotni kā tagad. Tāpat viņš izteicis pateicību ikvienam “OpenAI” strādājošajam par smago darbu šajā neskaidrajā situācijā. Altmens arī atklāja, ka jūtas pārliecināts par uzņēmuma spēju veiksmīgi sasniegt savus mērķus.

    Reklāma

    Savukārt “OpenAI” padomes sastāvs gandrīz nomainījies, aizejot trim no četriem līdzšinējiem biedriem, kuri pieņēma lēmumu atlaist Semu Altmenu. Būtiski, ka padomē tagad iestājušies arī pārstāvji no “Microsoft”. Viņiem balsstiesību gan nebūs, taču sekos līdzi uzņēmuma iekšējai darbībai, kas ir ļoti būtiski, jo “Microsoft” pieder 49% no “OpenAI”.

    Pie viena arī gribas pieminēt, ka 30. novembrī apritējis tieši gads, kopš “OpenAI” nāca klajā ar savu mākslīgā intelekta čatbotu “ChatGPT”, kas, manuprāt, ievērojami mainījis informācijas meklēšanas paradumus, kā arī ieviesis korekcijas virknē nozaru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma