Web Analytics
More
    Reklāma

    Sems Altmens tomēr atgriežas “OpenAI” izpilddirektora amatā

    Jaunākie raksti

    Diezgan liels haoss pēdējās dienas notiek uzņēmumā “OpenAI”. Aizvadītās nedēļas nogalē uzņēmuma valde no amata atbrīvoja izpilddirektoru Semu Altmenu. Drīz pēc tam tika paziņots, ka viņš pievienojas “Microsoft” kā mākslīgā intelekta (MI) komandas vadītājs. Taču jaunākās ziņas vēsta par to, ka Altmens tomēr pieņemts atpakaļ kā “OpenAI” izpilddirektors.

    Mediji vēsta, ka līdz ar Altmenu “OpenAI” atgriezies arī tā bijušais prezidents Gregs Brokmens, kurš arī aizvadītajā piektdienā paziņoja par amata atstāšanu. Savukārt “OpenAI” līdzšinējā valde aizstāta ar pagaidu valdi trīs cilvēku sastāvā, kuru veido priekšsēdētājs Brets Teilors, Lerijs Sammerss un Ādams D’Andželo, kurš pārstāv iepriekšējo padomi. Šķiet, ka vienīgais šīs valdes uzdevums būs pārbaudīt un iecelt pastāvīgu padomi ar līdz pat 9 locekļiem, starp kuriem, visticamāk, būs pats Sems Altmens un pārstāvji no “Microsoft”.

    Reklāma

    Šos jaunumus Altmens apstiprinājis atsevišķā ierakstā platformā “X”, informējot, ka “ar jauno valdi un Satjas [Satja Nadella – “Microsoft” vadītājs] atbalstu viņš cer uz atgriešanos “OpenAI” un turpināt veidot ciešo sadarbību ar “Microsoft”. Tas vienlaikus nozīmē to, ka Altmens tomēr nepievienosies “Microsoft” komandai, kas vēl pirms dažām dienām bija, viņaprāt, labākais ceļš.

    “OpenAI” lēmumu pieņemt atpakaļ Altmenu, iespējams, lielā mērā ietekmēja darbinieku protesti. Pirmdien gandrīz visi “OpenAI” darbinieki atklātā vēstulē paziņoja valdei, ka atkāpsies no amata, ja Altmens neatgriezīsies uzņēmumā kā izpilddirektors.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    22.11.2023 14:03

    Īsumā: valde gribēja atlaist izpilddirektoru, bet beigās valde bija tā, kas tika atlaista! :D

    kkā tā
    22.11.2023 23:23
    Reply to  Skābene

    Gribēja izpildīties kā vasarā LP un vienā slimnīcā nesen arīdzan tādu shēmu izbīdīja, bet amerikosiem gan nesagāja – letiņi varētu šos pamācīt vai uzreiz AI iemācīt kā shēmas bīdīt un savējos iedabūt siltos amatos

    Reklāma