Web Analytics
More
    Reklāma

    Sems Altmens atlaists no “OpenAI” izpilddirektora amata

    Jaunākie raksti

    Aizvadītās nedēļas piektdienā, 17. novembrī, ar skaļu paziņojumu nāca klajā mākslīgā intelekta (MI) čatbota izstrādātāja “OpenAI” valde. Tā lēmusi, ka no darba jāatlaiž izpilddirektors Sems Altmens, jo viņš nav bijis “konsekventi atklāts saziņā ar valdi, kavējot tās spēju pildīt savus pienākumus. Līdz ar to valdei vairs nav pārliecības par viņa spēju turpināt vadīt “OpenAI””. Par uzņēmuma pagaidu izpilddirektori tūlītēji iecelta “OpenAI” galvenā tehnoloģiju vadītāja Mira Murati.

    Jāatzīst, ka Sema Altmena atlaišana bija visai negaidīts lēmums. Viņš bija uzņēmuma seja un pārstāvēja “OpenAI” dažādos pasākumos. Tāpat vēl tikai 6. novembrī veiksmīgi tika aizvadīta “OpenAI” pirmā izstrādātāju konference “DevDay“, kurā Altmens uzstājās ar galveno runu. Savukārt dienu pirms atlaišanas, 16. novembrī, viņš pārstāvēja uzņēmumu Āzijas un Klusā okeāna reģiona ekonomiskās sadarbības konferencē.

    Reklāma

    Sema Altmena atlaišana liek uzdot daudz jautājumu par uzņēmuma turpmāko nākotni. Pagaidām ir diezgan skaidrs, ka “Microsoft”, kas ir ieguldījis miljardus “OpenAI”, turpinās ilgtermiņa sadarbību ar uzņēmumu.

    Jāpiebilst, ka neilgi pēc paziņojuma par Sema Altmena atlaišanu “OpenAI” līdzdibinātājs Gregs Brokmens informēja, ka atkāpsies no valdes priekšsēdētāja amata. Tiesa, viņš pavisam no uzņēmuma neaizies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reinis Rozitis
    19.11.2023 22:19

    > Pagaidām ir diezgan skaidrs, ka “Microsoft”, kas ir ieguldījis miljardus “OpenAI”, turpinās ilgtermiņa sadarbību ar uzņēmumu.

    Pārlieku ātri un cieši neturētos pie šādiem apgalvojumiem, ja atceras, piemēram, GM un Nikola epopeju, kur ar zaudējumi tika mērāmi miljardos, pirms tika “izrauta dakša no kontakta”.

    .. tāpat kontekstā arī ar https://kursors.lv/2023/11/04/microsoft-velas-buvet-kodolreaktorus-lai-darbinatu-maksligo-intelektu/ , kur Altmens ir viens no lielākajiem investoriem Helion Energy un gan jau arī ir iemesls MS interesei..

    Tā kā viss atkarīgs no tā, kas patiesībā slēpjas zem “konsekventi atklāts”, jo nu otram Semam ar šo sanāca čābīgi ( https://kursors.lv/2023/11/04/ftx-dibinatajam-semam-benkmanam-fridam-draud-110-gadu-cietumsods/ )

    Last edited 6 months ago by Reinis Rozitis
    Reklāma