Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” prezentē “GPT-4 Turbo” – savu līdz šim jaudīgāko lielo valodu modeli

    Jaunākie raksti

    Nedēļas sākumā, 6. novembrī, norisinājās “OpenAI” pirmā izstrādātāju konference. Tās laikā uzņēmums nāca klajā ar jaunumiem, ko piedāvās “ChatGPT“, kam jau ir 100 miljoni aktīvo lietotāju, kā arī paziņoja par citām funkcijām, kas mainīs to, kā iegūstam informāciju no čatbota. Viens no lielākajiem jaunumiem, ko “OpenAI” prezentēja – “GPT-4 Turbo”, kas ir uzņēmuma līdz šim jaudīgākais lielo valodu modelis.

    “GPT-4 Turbo”, kas ir “ChatGPT” jaunākās versijas pamatā, spēj apstrādāt krietni lielāku vaicājuma, teksta apjomu – līdz pat 300 teksta lappusēm. Salīdzinājumā iepriekšējās lielo valodu modeļu versijas spēja apstrādāt līdz 50 lappusēm. Vaicājumi var būt ne tikai garāki, bet arī sarežģītāki, kas čatbotam ļaus sniegt jēgpilnākas atbildes.

    Reklāma

    Tāpat “OpenAI” atjauninājis datus, uz kuru pamata tiek apmācīts “GPT-4 Turbo”. Uzņēmums apgalvo, ka jaunākajam modelim tagad ir zināšanas par pasauli līdz 2023. gada aprīlim. Iepriekšējam jeb “GPT-4” modelim bija informācija par laiku līdz 2021. gada septembrim, lai gan jaunākie atjauninājumi deva iespēju čatbotam pārlūkot internetu un šādi iegūt pašu svaigāko informāciju.

    Vēl bez tā “GPT-4 Turbo” spēj kvalitatīvāk apstrādāt attēlus, analizēt tos, izveidot aprakstus. Tas apstrādās arī teksta pārvēršanas runā pieprasījumus. Tāpat lietotāji varēs tieši augšupielādēt dokumentus un lūgt robotam tos analizēt, ko jau vairākus mēnešus piedāvā “ChatGPT” konkurenti, piemēram, “Anthropic Claude“.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma