Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc atlaišanas no “OpenAI” Sems Altmens pievienojas “Microsoft” un vadīs MI komandu

    Jaunākie raksti

    Jau rakstījām, ka aizvadītās nedēļas nogalē “OpenAI” no darba atbrīvoja tā izpilddirektoru un uzņēmuma seju Semu Altmenu. Šāds lēmums tika pieņemts, jo Altmens neesot bijis līdz galam atklāts pret “OpenAI” valdi, kā rezultātā nav uzticības, ka viņš veiksmīgi spēs turpināt vadīt uzņēmumu. Pēc tam vēl noritēja sarunas par iespējamu Altmena atjaunošanu amatā, taču bez izmaiņām. Tiesa, viņš bez darba ilgi nesēdēs, jo “Microsoft” izmantojis izdevību un pieņēmis Semu Altmenu kā mākslīgā intelekta (MI) komandas vadītāju.

    “Microsoft” vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella) platformā “X” informējis, ka kompānija noslēgusi darba līgumu ar Semu Altmenu un “OpenAI” līdzdibinātāju Gregu Brokmenu, kurš arī aizgāja no darba līdz ar Altmenu. Abi eksperti pievienosies “Microsoft”, “lai vadītu jaunu progresīvu MI pētniecības komandu”. Vienlaikus Nadella piebildis, ka “Microsoft” joprojām ir apņēmies saglabāt partnerību ar “OpenAI”. Taču kaut kādā mērā notikušais var apdraudēt šo sadarbību, jo sagaidāms, ka daudzi “OpenAI” strādājošie var pārnākt strādāt uz “Microsoft”. Te arī jāpiezīmē, ka “Microsoft” ir ieguldījis “OpenAI” 13 miljardus ASV dolāru. Tāpat “Microsoft” nesen atklāja savu MI čatbotu “Copilot”, ko darbina “OpenAI” tehnoloģija.

    Reklāma

    Pats Sems Altmens pēdējo dienu notikumus nav daudz komentējis, taču apstiprinājis, ka ir pieņemts darbā “Microsoft”. Tāpat viņš piebildis, ka viņa “misija turpinās”, un kā nu ne, ja pieņemts tik atbildīgā amatā kā MI komandas vadītājs.

    Kas attiecas uz “OpenAI” – uzņēmums atradis Sema Altmena aizstājēju un tas būs neviens cits kā “Twitch” līdzdibinātājs Emmets Šīrs (Emmett Shear).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma