Web Analytics
More
    Reklāma

    Rabbit R1 mākslīgā intelekta asistents patiesībā ir parasta Android mobilā lietotne

    Jaunākie raksti

    Rabbit R1 ierīce tika izziņota šī gada sākumā tehnoloģiju izstādē CES 2024, un tagad tā beidzot nonākusi pie pirmajiem lietotājiem. Tehnoloģiju ekspertu apskati sociālajos tīklos liek uzdot jautājumu, vai šis produkts varētu nebūt tikai parasta mobilā lietotne. Kā izrādās, tad var gan.

    Tehnoloģiju portāla Android Authority pārstāvim ir izdevies palaist Rabbit R1 programmatūru savā Pixel 6A viedtālrunī. Ar nelielām modifikācijām viņam izdevās arī pielāgot esošā telefona pogas, lai tās darbotos līdzīgi Rabbit R1 un spētu sākt runāt un darbināt mākslīkā intelekta asistentu. Līdz ar to šāds risinājums darbojas līdzīgi 199 USD vērtajai iekārtai.

    Reklāma

    Nevar noliegt, ka šāds risinājums varbūt nestrādāt tik pilnvērtīgi un integrēti, jo ir funkcionalitāte, kura tiek panākta kopā ar pašu fizisko iekārtu. Bet svarīgs ir fakts, ka šo servisu ir iespējams palaist uz vidējās klases viedtālruņa, un tas varētu norādīt, ka tā patiesībā ir vienkārši lietotne, kas iepakota speciālā kastītē.

    Tikmēr Rabbit radītājs un izpilddirektors atspēkojis šo apgalvojumu, ka Rabbit operētājsistēma un LAM (large application model) tiek darbināts mākoņservisos. Izmantojot speciālo APK failu netiks sasniegta pilnvērtīga funkcionalitāte. Jebkurā gadījumā Rabbit R1 iesākums ir nedaudz veiksmīgāks nekā Humane AI piespraudei, taču ikdienas lietošanas jēga joprojām ir uz jautājuma zīmes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    REALAIS
    03.05.2024 13:19

    Mēģina uztaisīt riteni no jauna. Taisa savas ierīces, jo negrib palaist aplikācijas uz telefoniem, kur būs uzreiz 30% platformas nodoklis. Te vēl var nopelnīt uz ierīci, te vēl var izdomāt ikmēneša abonomentu kā Human Pin. Shēmas, ietīt chatGPT smukā iesaiņojumā

    Last edited 2 months ago by REALAIS
    M S
    03.05.2024 15:49

    “mākslīkā intelekta” – kārtējā Freidiskā pārrakstīšanās? Tiešām, šajā gadījumā ir sanācis mākslīgi līks risinājums :D

    Sergejs
    03.05.2024 16:57

    Dažus gadus atpakaļ visam kam pagadās piekabināja klāt “blockchain” un sita gaisā uz urrā. Atceros kaut kāds “ragi&nagi” tipa kantoris, kas tirgojās ar tēju, pieliekot sev nosaukumam klāt blockchain un svinīgi paziņojot ka ies nākotnē, biržā uzrāva augšā tūkstošiem procentu.
    Tagad tas pats ar MI, kabina klāt visam kam var piekabināt, kam nevar piekabināt tam izurbj caurumu un pieskrūvē (izmantojot ar MI darbināmu skrūvgriezi)

    Profs
    03.05.2024 17:50
    Reply to  Sergejs

    izcils komentārs – IT sektors stagnē un tāpēc visu laiku tiek izdomātas visādas blēņas. Mazliet gan portāli, kas šos verķus sauc par mākslīgo intelektu sevi diskreditē – šodienas mākslīgais intelekts ir tas pats kā teikt, ka finanšu piramīdas vai kripto valūtas būs nākotnēs finanšu sistēmas strūrakmenis:)

    Reklāma