Web Analytics
More
    Reklāma

    “Humane AI Pin” – rīks, kas neatrisina nevienu tehnoloģiju problēmu

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada novembrī uzņēmums “Humane”, kuru dibinājuši bijušie “Apple” darbinieki, iepazīstināja ar mākslīgā intelekta (MI) sīkrīku/piespraudi “AI Pin”, kas spēj “aizstāt telefonu”. Šis ir diezgan drosmīgs pieteikums ierīcei, kas pēc vairāku lietotāju vērtējuma īsti neatrisina nevienu no tehnoloģiju pasaules problēmām, nemaz nerunājot par spēju aizstāt viedtālruni. Sākot ar 11. aprīli šī ierīce beidzot nonāk pie pirmajiem pircējiem, un tās cena ir 699 dolāri + 24 USD par piekļuvi MI un 4G iespējām.

    “AI Pin” ir valkājama ierīce, ko var nēsāt kā piespraudi. Tajā integrēts balss asistents Siri, kamera. Šai iekārtai nav ekrāna, taču tā nepieciešamo informāciju projicē uz lietotāja plaukstas. Šī ir diezgan dīvaina ierīce, un pirmie lietotāji jau paspējuši norādīt uz virkni problēmu, ar ko saskārušies “AI Pin” lietošanā.

    Reklāma

    Avots: Humane

    Galvenais veids, kā mijiedarboties ar šo ierīci, ir balss, līdztekus tai var izmantot arī pieskārienu un žestus. Taču, ja balss vadību neizmanto, lietotāja iespējas automātiski kļūst ļoti ierobežotas. “Humane” šo ierīci raksturo kā “otrās smadzenes”, taču informācijas projicēšana uz plaukstas, žestu rādīšana, lai pārvietotos pa interfeisu un pats “AI Pin” nesāšanas veids šo iekārtu padara diezgan dīvainu ne tajā labākajā nozīmē. Līdzīgi izteicies ne viens vien apskatnieks, kurš paspējis iepazīties ar šo ierīci.

    Jāpiezīmē, ka “AI Pin” ir pirmā no “Humane” plānotās ierīču līnijas. Tā tiek raksturota kā “pirmā valkājamā ierīce un programmatūras platforma, kas izveidota, lai pilnībā izmantotu MI jaudu”. “Humane” savas ierīces plāno darbināt, izmantojot, piemēram, “ChatGPT” un “Gemini” platformas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    13.04.2024 12:28

    Nu man arī šis jau no paša sākuma nešķita līdz galam nopietns viedtālru;na aizstājējs… Drīzāk viedās brilles varēja attīstīt. Tur vismaz pilnvērtīgu info var lietotājam rādīt lēcās, nevis kaut kur plaukstās vai uz galda

    ggggg
    13.04.2024 13:39

    Šī ierīce ir radīta kā inovācija inovācijas pēc, kā daudzas citas lietas. Kā arī – nezinu, kas tur humāns un diskrēts, ja ierīcei visu laiku ir jābūt piespraustai pie apģērba, kas tajā mirklī ir mugurā, bet ja uzvelc kreklu, ierīces baterija silda miesu. Solīja atbrīvot mūs no ierīces ar mazu ekrānu, kas ielikts kabatā, tā vietā radot kaut ko vēl uzkrītošāku.

    EAe
    15.04.2024 10:39

    Interesantas idejas, bet nekad nevar zināt vai izšaus. Pilns Ķīnas tirgus ar idejām. Labāk tā nekā nekā. Cepuri nost tiem kas mēģina.

    Lauris
    15.04.2024 14:58

    Lielākais pārsteigums,ka par šo krāmu tik daudz apskatu jūtūbē. Nav nekā prātīgāka,par ko filmēt?

    Last edited 15 days ago by Lauris Volfs
    Reklāma