Web Analytics
More
    Reklāma

    “Humane” prezentē mākslīgā intelekta piespraudi, kas aizstāj telefonu

    Jaunākie raksti

    Teju nevienam ārzemju medijam nav paslīdējusi garām kāda, manuprāt, ļoti interesanta un praktiska viedpalīga prezentācija. Jaunuzņēmums “Humane” (hu.ma.ne), ko dibinājuši divi bijušie “Apple” darbinieki, nupat prezentēja mākslīgā intelekta (MI) darbinātu sīkrīku “AI Pin”, ko var nēsāt kā piespraudi un kas gandrīz pilnībā aizstāj telefonu.

    Reklāma

    “AI Pin” ir gandrīz viedtālrunis, tikai bez ekrāna. To var kaut vai visu dienu nēsāt sev līdzi, piespraužot pie apģērba, izmantojot magnētisku klipsi, kas ir arī ierīces baterija. Iekārta ir salīdzinoši maza, sver vien 34 gramus + baterija 20g. Tai ir neuzkrītošs dizains, taču vienlaikus tā piedāvā milzum daudz dažādas funkcijas, ko nodrošina mākslīgais intelekts. “AI Pin” nav ekrāna, taču tā nepieciešamo informāciju projicē uz lietotāja plaukstas. Ierīce aprīkota ar 13 MP kameru, skaļruni un kustības sensoriem. 

    Avots: Humane

    Viena no svarīgākajām sastāvdaļām iekārtā ir MI palīgs, kas darbojas uz “OpenAI” MI modeļa “GPT-4” un “Microsoft” tehnoloģiju pamata. Lietotājs ar to var komunicēt un dot komandas, izmantojot skārienvadību vai balss saziņu. Piemēram, šādā veidā iespējams atskaņot dažāda veida mūziku, ko nodrošina integrācija ar “Tidal” servisu. Ar žestu palīdzību iespējams kontrolēt dziesmu atskaņošanu. Tāpat ierīce ļauj ātri iegūt nepieciešamo informāciju, piemēram, par laikapstākļiem, ēstuvēm un daudz ko citu, ko nodrošina “GPT-4” integrācija.

    Būtiska “AI Pin” pievienotā vērtība ir ātra, ērta un mūsdienīga saziņa. Lietotājs var atzīmēt kontaktus, ar kuriem vēlas sazināties, izmantojot šo ierīci. Iespējams saņemt ziņas, kā arī ar virtuālā palīga atbalstu ātri nosūtīt atbildi. MI darbinātā ziņapmaiņa ļauj izveidot ziņu lietotāja balss tonī un noņemt fona trokšņus. Tāpat “AI Pin” palīdzēs gadījumos, kad jāsazinās ar cilvēku, kurš runā citā valodā. Ierīce iztulkos sarunu biedra teikto un ar MI palīdzību lietotājs varēs atbildēt vēlamajā valodā savā balss tonī.

    Avots: Humane

    Ierīcē integrēta arī datorredze, kas ļauj identificēt dažādus priekšmetus, ēdienu, šādā veidā ļaujot arī sasniegt uztura mērķus.

    “AI Pin” darbojas, izmantojot “Humane” operētājsistēmu “Cosmos” un “Snapdragon” procesoru. Tā ikdienā funkcionē ar bateriju, kas nodrošinās darbību visas dienas garumā. Komplektā nāk līdzi arī uzlādes futlāris. “AI Pin” cena ir sākot no 699 USD. Taču lietotājam papildus jāiegādājas ikmēneša abonements par 24 USD, kas nodrošina ziņapmaiņas un datu pārklājuma iespējas, izmantojot “T-Mobile”. Iekārtu iespējams iepriekšpasūtīt no 16. novembra, taču pie lietotājiem tās nonāks nākamā gada sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    fufcix
    10.11.2023 15:11

    kurš muļkis izmantos telefonu, ja viņam ir Humane piespraude ?

    Riko
    11.11.2023 00:13
    Reply to  fufcix

    Tie kuri aiz gara laika kādu geomiņu grib uzraut

    Parasts latvietis
    10.11.2023 17:15

    prototips ir piesprausts tai kārnai būtnei bez pupiem, tapēc ,lai kamera neskatās mākoņos ?

    Ciskudrillis
    10.11.2023 22:03

    Bet kas par skatu, kad formīgi pupi spiežas stiklotās dirvīs pie caurlaides nolasītāja, kad tās nēsātājām darba pilnas rokas!

    Ingvars
    11.11.2023 16:24

    Izskatās, pēc nākotnes veiksmes stāsta. Nav jau brīnums, to radijusi apple bijusie darbinieki.
    Vel dazas lietas vajag uzlabot un bus nakotnes tehnologija. Ja sis aizies, tad bus liels pluss… vairs neviens ne…. īs telefonus aiz gara laika.
    Iekārta kurā ir tikai pats svarīgākais.
    Bet…. Ko darīs piemēram latviski runājošie?
    Pieļauju, ka bus sakuma tikai popularakas valodas.
    Noteikti ir verts papetit.

    Reklāma