Web Analytics
More
    Reklāma

    Pateicoties “Activision” iegādei, “Microsoft” uz pusi auguši ieņēmumi videospēļu jomā

    Jaunākie raksti

    Pērn oktobrī “Microsoft” pēc ilgiem centieniem beidzot parakstīja līgumu par videospēļu izdevēja “Activision Blizzard” iegādi. Šis pirkums “Microsoft” bijis ļoti veiksmīgs, ko pierāda iepriekšējā ceturkšņa finanšu dati. Kompānijas ieņēmumi videospēļu jomā auguši par 49%, par ko lielākoties jāpateicas tieši šim 68,7 miljardu dolāru vērtajam darījumam.

    “Microsoft” finanšu pārskats atklāj, ka iepriekšējā ceturksnī tas guvis 62 miljardu dolāru ieņēmumus, kas ir par 18% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma tīrā peļņa sasniegusi nepilnu 22 miljardu dolāru slieksni, kas ir par 33% vairāk nekā pērn. Taču pats interesantākais ir redzēt “Activision Blizzard” ietekmi uz šo 3 triljonus vērto uzņēmumu, kas visspilgtāk redzams videospēļu ieņēmumos. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tie auguši par 49%, kas ir saldie augļi no “Activision” iegādes. Pateicoties tam, videospēles ir kļuvušas par “Microsoft” trešo lielāko biznesu.

    Reklāma

    “Activision Blizzard” pirkums pozitīvi ietekmējis arī citus “Microsoft” biznesa virzienus, piemēram, veicinājis pieprasījumu pēc personālajiem datoriem, kā arī “Xbox” satura un pakalpojumiem.

    Jāpiezīmē, ka šis finanšu pārskats publicēts neilgi pēc “Microsoft” paziņojuma par 1900 strādājošo atlaišanu “Xbox” un “Activision Blizzard” nodaļās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    01.02.2024 13:13

    Ja vienigi turpinas sapirkto firmu spelu attistibu, vai ari ienakumu saruksana atsaksies no jauna. EA sapirka sikas spelu firmas un izsuca tas sausas garigi un financiali, un pec tam izformeja.

    REALAIS
    01.02.2024 13:18
    Reply to  bobis

    Tas ir tikai sākuma adrenalīns.

    Xbox jau ir apsolījies, ka visas savas spēles liks iekš GamePass. Apgrozījums ABK tikai kritīsies kā kompānijai uz priekšu. Mēģinās to kompensēt ar GamePass ienākumiem.

    Reklāma