Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” sasniedzis 3 triljonu dolāru vērtību

    Jaunākie raksti

    Visai glītajā datumā, 24.01.2024., tehnoloģiju gigants “Microsoft” sasniedzis vēsturisku panākumu. Uzņēmuma vērtība pirmo reizi tā 48 gadu pastāvēšanas vēsturē sasniegusi 3 triljonu tirgus vērtību. Līdz ar to “Microsoft” kļuvis par otru kompāniju, kurai tas izdevies. 3 triljonu vērtību izdevies sasniegt un šobrīd mazliet pārsniegt arī “Apple“.

    Reklāma

    “Microsoft” līdzīgi kā dažu citu tehnoloģiju uzņēmumu akciju vērtība ir kāpusi, pateicoties to aktivitātei mākslīgā intelekta (MI) jomā. Pēdējo mēnešu laikā “Microsoft” teju katru nedēļu izziņojis jaunas MI funkcijas vai produktus. Tāpat būtisku akciju vērtības kāpumu radīja “Microsoft” pērnā gada paziņojums par pakalpojuma “Copilot for Microsoft 365” cenu.

    Paskatoties pēdējo piecu gadu griezumā, redzams ievērojams “Microsoft” akciju vērtības kāpums no 107 USD 2019. gada janvārī līdz 404 USD tagad. Uzņēmuma pašreizējais izpilddirektors Satja Nadella pārņēma tā vadību gandrīz pirms 10 gadiem, kuru laikā iegādājies tādus nozares līderus kā “Mojang”, “LinkedIn”, “GitHub” un “Xamarin”. Tikmēr pēdējos gados “Microsoft” ir iegādājies vairākus MI uzņēmumus un ieguldījis vairāk nekā 10 miljardus USD uzņēmumā “OpenAI”, kas viss kopā arī veicinājis akciju vērtības kāpumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nollāpīc...
    25.01.2024 10:12

    Manu apeņu NFT “čarakters” ir 4triljardus vērts.
    Bet Čaka Norisa ausu sēra kilograms -5 petaljardus vērts.
    Jā, tas ir fakts.

    Reklāma