Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” paplašina savu sadarbību ar “OpenAI” un noslēdz multimiljardu darījumu

    Jaunākie raksti

    Pirms dažām nedēļām rakstījām par to, ka “Microsoft” plāno ieguldīt 10 miljardus dolāru “OpenAI” un integrēt mākslīgā intelekta (Artificial Intelligence – AI) čatbotu “ChatGPT” vairākos savos servisos. Izskatās, ka “Microsoft” ir diezgan pārņemts ar “OpenAI” tehnoloģijām, tāpēc nolēmis šajā uzņēmumā ielikt vēl kaudzi naudas vairāku gadu garumā.

    Ziņots, ka “Microsoft” vēlas paplašināt savu ilgtermiņa sadarbību ar “OpenAI”, tāpēc ar uzņēmumu noslēdzis vairākmiljardu dolāru līgumu. Precīzu darījuma summu “Microsoft” šobrīd izvairās nosaukt. Darījuma ietvaros “Microsoft” vēlas plašāk izmantot “OpenAI” tehnoloģijas, kā arī sniegt atbalstu pie jaunu, AI balstītu risinājumu izveides.

    Reklāma

    “Microsoft” izpilddirektors Satja Nadella norāda, ka abi uzņēmumi izveidoja sadarbību ar mērķi atbildīgi virzīt AI izpēti un demokratizēt mākslīgo intelektu kā jaunu tehnoloģiju platformu. Savukārt sadarbības nākamās fāzes ietvaros izstrādātājiem un organizācijām dažādās nozarēs būs piekļuve labākajai AI infrastruktūrai, modeļiem, rīkiem, kas ļaus izveidot un palaist savas lietojumprogrammas. Darījuma ietvaros “Microsoft” arī palielinās savus ieguldījumus superskaitļošanas sistēmu izstrādē un izvietošanā, lai paātrinātu “OpenAI” virzīto izpēti.

    Tāpat “Microsoft” plāno integrēt “OpenAI” mākslīgā intelekta modeļus dažādos plaša patēriņa un biznesa produktos. Par vienu no tiem jau esam rakstījuši – tas ir meklētājs “Bing”, ko “Microsoft” vēlas papildināt ar “ChatGPT”, tādā veidā lietotājiem dodot iespēju saņemt aktuālākas, plašākas un ticamākas atbildes. Tāpat uzņēmums plāno “ChatGPT” integrēt arī “Word”, “PowerPoint”, “Outlook” un citos savos servisos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma