Web Analytics
More
    Reklāma

    “Apple” Krievijā samaksājis 13 miljonu dolāru sodu par monopola stāvokļa izmantošanu

    Jaunākie raksti

    2022. gadā Krievijas Federālais pretmonopola dienests (Federal Anti-Monopoly Service – FAS) apsūdzēja “Apple” par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mobilo lietotņu tirgū. Pērn FAS par šo pārkāpumu nolēma uzlikt “Apple” naudas sodu 1,2 miljardu rubļu apmērā. Tagad Krievijas valdība apgalvo, ka “Apple” šo sodu beidzot ir samaksājis.

    Krievijas ziņu aģentūra TASS informējusi, ka “Apple” šī gada 19. janvārī esot samaksājis 1,2 miljardu rubļu jeb 13,4 miljonu ASV dolāru lielu soda naudu. Ziņojumā teikts, ka naudu “saņēmusi Krievijas Federācijas valdība” pēc tam, kad Krievijas pretmonopola uzraudzības iestāde secinājusi, ka “Apple” ir pārkāpis pretmonopola tiesību aktus saistībā ar “App Store”.

    FAS apgalvo, ka “”Apple” piespieda Krievijas “iOS” lietotņu izstrādātājus savās lietotnēs izmantot uzņēmuma maksājumu rīku.” Regulators arī norādīja, ka “App Store” noteikumi aizliedz Krievijas izstrādātājiem “lietotnēs informēt klientus par iespēju maksāt par pirkumiem ārpus “App Store” un izmantot alternatīvas maksāšanas metodes”.

    Neskatoties uz to, ka “Apple” esot samaksājis šo naudas sodu, nav ziņu par to, vai uzņēmums ir piekritis mainīt “App Store” biznesa modeli Krievijā, lai tas atbilstu vietējiem noteikumiem.

    Šī situācija vēlreiz aktualizē “Apple” nostāju saistībā ar savu pakalpojumu piedāvāšanu Krievijā. Pēc tam, kad Krievija uzsāka karu Ukrainā, “Apple” pārtrauca savu produktu tirdzniecību šajā valstī. Noteikto sankciju dēļ uzņēmums arī apturēja “Apple Pay” darbību Krievijā, taču pārējie “Apple” pakalpojumi, tostarp “App Store”, joprojām ir pieejami Krievijā. Uzņēmums šo savu lēmumu joprojām nav komentējis.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nollāpīc...
    24.01.2024 11:16

    Nu tad vel pa 10 miljoniem no katra “brenda” un Pūķina karš garantēts uz vēl kāduu gadu, vai diviem.
    Visi tie “avioreisi” jau ikdienā uztur Pūķinu ar cik tur tiem dolāriem par katru sēdvietu. Un kara “nosodītāji” pat netaisās atjaunot to lidostu Aļaskā.

    azad
    24.01.2024 12:55

    Ne jau velti saka ka padomju laikos bija labāk, apstieties pat sodi ir demokrātiski😂 13milj tikai😂 Eiropā liek 150milj un miljardus sodos. 13milj Apple ir sīknauda.

    Skābene
    24.01.2024 13:01

    Kāpēc Apple ir Krievijā un atbalsta putlera režīmu?
    Jāieliek sankciju sarakstā to Apple par palīdzības sniegšanu teroristiskam režīmam!

    Krotow
    24.01.2024 14:41

    13 Mio ābolam ir sīknauda. Tā vietā lai maksātu slepkavnieciskam režīmam, Krievijas sektors Apstore un visi turienes lietotāju Apple ID konti bija jāatslēdz pavisam jau 2022. gadā. Līdz Krievijā režīms mainās uz labo pusi vai tā sadalās reizinātājos. Taču nauda jau nesmird, jā.

    joks
    24.01.2024 15:09

    Kāds varbūt uztaisa manabalsī, lai Latvijas valsts līdzekļi netiktu tērēti šai terorisma un kara atbalstošai kompānijai. Un lai valsts uzņēmumi nevarētu reklamēt un pārdot tās produktus.

    Playstore tur strādā?

    Jānis
    24.01.2024 16:17

    Apple kompānijas produktiem boikots un iekšā sankciju sarakstā

    azad
    24.01.2024 16:28
    Reply to  Jānis

    Ja pareizi atceros, tad krievi no tuvējām valstīm ved iekšā produkciju, vismaz kaut kad bija ziņas, ka krieviem arī jaunie āboli pieejami. Lai būtu pavisam godīgi, tad viem būtu jāatslēdz viss orkiem vai tad jāboikotē visi ražotāji, jo kaut kādus telefonus tak viņi tur lietos.

    Reklāma