Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nāksies savos viedpulksteņos atslēgt skābekļa daudzuma noteikšanas sensoru

    Jaunākie raksti

    Apple joprojām ASV notiek tiesvedība saistība ar patentu problēmu par skābekļa daudzuma asinīs noteikšanas sensora izmantošanu. Līdz ar to Apple jau uz pāris dienām šajā valstī pārtrauca jaunu Apple Watch viedpulksteņu tirdzniecību, taču plānā ir pavisam vienkāršs un ātrs risinājums.

    Ja tomēr tiesa lems par sliktu Apple šajā patentu problēmā, tad uzņēmums gatavojas pavisam vienkārši izdzēst Blood Oxygen lietotni no Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2 viedpulksteņiem un programmatūrā atslēgt šī sensora izmantošanu. Tas gan pilnībā neatrisinātu situāciju, taču ļautu ASV turpināt tirgot viedpulksteņus.

    Konkrētais risinājums attiektos tikai uz tiem modeļiem, kuri tiktu iegādāti pilnīgi jauni pēc šī lēmuma. Viedpulksteņus, kuri jau ir aktivizēti, tas neskartu. Lietotnes dzēšana notiks tikai tajā gadījumā, ja tiesa lems par sliktu Apple. Tomēr šis ir pagaidu risinājums, un uzņēmumam ir jādomā, kā situāciju atrisināt ilgtermiņā.

    Ja Apple Watch nav pieejama skābekļa noteikšana asinīs, tas samazina tā pielietojumu ikdienā un atgriež to pie vecāku paaudžu modeļiem no funkcionalitātes viedokļa. Tas nozīmē, ka Apple nāksies ļoti piedomāt pie ilgtermiņa risinājuma, jo šajā gadā tiek gaidīts krietni atšķirīgāks desmitās jubilejas Apple Watch modelis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.01.2024 12:21

    Par ko tur konkrēti bija tiesa? Klientiem ar mazu skabekļa daudzumu nedod veselības apdrosināšanu (jo tāpat nosprāgs)?

    Ivo
    17.01.2024 13:47

    Tā sensora atslēgšana joprojām attieksies tikai uz ASV tirgu, pareizi?

    bobis
    20.01.2024 15:23

    Tads pulkstenis ar tadu sensoru noderetu oglraciem un ugunsdzesejiem.

    Reklāma