Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple uz nenoteiktu laiku ASV nākas pārtraukt jauno Apple Watch tirdzniecību

    Jaunākie raksti

    Visai negaidītas ziņas šīs nedēļas sākumā pāršalkušas ASV un pasauli, jo Apple paziņojis, ka uz nenoteiktu laiku tiks pārtraukta Apple Watch Series 9 un Apple Watch Ultra 2 tirdzniecība ASV.

    Šāds solis sperts tāpēc, ka Apple ir iesūdzēts tiesā saistībā ar patentu problēmām par sensoru, kas nosaka skābekļa daudzumu asinīs no uzņēmuma Masimo. Tirdzniecība tiks pārtraukta, balstoties uz Starptautiskās tirdzniecības komitejas lēmumu un iesniegto prasību no Masimo.

    Reklāma


    Šis ierobežojums gan skars tikai divus jaunākos Apple Watch modeļus. No 21. decembra tos vairs nevarēs iegādāties Apple mājaslapā, bet no 24. decembra visos Apple veikalos. Tikmēr citās tirdzniecības vietās un interneta veikalos tie būs pieejami tik ilgi, kamēr viedpulksteņi būs pieejami noliktavās. Tomēr Apple nedrīkstēs papildināt noliktavu atlikumus citos tirdzniecības kanālos.

    Aizliegums gan pagaidām skar tieši ASV tirgu, neko neminot par Eiropu. Vēl līdz 25. decembrim prezidentam Džo Baidenam ir iespēja atcelt šo aizliegumu, taču pieejamā informācija liecina, ka tas netiks darīts. Tāpēc Apple jau laikus veic atbilstošos soļus, apturot produktu tirdzniecību.

    Iepriekš pārdotie viedpulksteņi un vecākie Apple Watch modeļi, kas ir aprīkoti ar šo sensoru, netiks ietekmēti. Šis varētu būt pat pirmais gadījums uzņēmuma vēsturē, kad ir jāpārtrauc savu produktu tirdzniecība galvenajā noieta tirgū. Tāpat nav zināmi skaidri Apple nākotnes plāni, kā rīkoties šajā situācijā, bet tam noteikti varēsim sekot līdz.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tik
    19.12.2023 15:33

    Izlaidīs jaunu algoritmu soft un turpinās pārdot!

    Reklāma