Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” pēc iegādes paretina “Activision Blizzard” darbinieku rindas

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada oktobrī pēc ilgas cīņas ar regulatoriem “Microsoft” beidzot iegādājās videospēļu izdevēju “Activision Blizzard”. Kā jau varbūt to varēja gaidīt, pēc dažiem mēnešiem “Microsoft” sāk atbrīvoties no darbiniekiem šajā uzņēmumā. Tapis zināms, ka no darba tiks atbrīvoti ap 1900 darbinieku – lielākoties no “Activision Blizzard” nodaļas. Atlaišanas dēļ tiks aizkavēta arī pāris videospēļu izlaišana.

    Plašajā “Microsoft Gaming” videospēļu nodaļā šobrīd strādā ap 22 000 darbinieku, no kuriem 8% zaudēs amatu. Zināms, ka papildus tam uzņēmumu nolēmis atstāt arī “Blizzard” prezidents Maiks Ibarra, kurš “Microsoft” pavadīja 20 gadus. Tāpat komandai būs jāatvadās no “Blizzard” līdzdibinātāja un dizaina nodaļas vadītāja Alena Eidema.

    Reklāma

    Šo izmaiņu dēļ atcelta arī “Blizzard” izdzīvošanas spēles izlaišana, par ko uzņēmums paziņoja pirms diviem gadiem. Spēles nosaukums nav zināms, taču norādīts, ka tā iezīmētu “Blizzard” ienākšanu jaunā žanrā. Daži izstrādātāji, kuri darbojās pie šīs spēles, darbinieku atlaišanas dēļ pārcelti uz citiem projektiem.

    Janvāris vēl nav beidzies, taču pa šo nepilno mēnesi atlaisti jau ap 6000 videospēļu nozarē strādājošo. Šeit jāpiezīmē, ka visa 2023. gada laikā darbu zaudēja ap 9000 šīs jomas pārstāvju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma