Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV un Lielbritānija sadarbosies mākslīgā intelekta izpētē

    Jaunākie raksti

    ASV un Lielbritānija parakstījušas līgumu, kura ietvaros sadarbosies mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģiju drošības izpētē un testos. Paredzēts, ka tās kopīgi izstrādās testus modernākajiem MI modeļiem un veiks vismaz vienu kopīgu drošības pārbaudi.

    Izveidotā partnerība veicinās MI modeļu regulēšanu un testēšanu, lai nodrošinātu, ka tehnoloģijas radītos riskus var efektīvi novērtēt un mazināt. ASV un Lielbritānijas mākslīgā intelekta drošības institūti apmainīsies ar savu ekspertu zināšanām, veicot kolektīvo pētījumu par MI testēšanu. Paredzams, ka tuvākajā nākotnē notiks kopīga publiski pieejama MI modeļa pārbaude.

    Reklāma

    Abas valstis apgalvo, ka drošība ir galvenā problēma, kad runa ir par MI modeļu izmantošanu. ASV prezidenta Džo Baidena izpildrīkojums par MI noteica, ka uzņēmumiem, kuri izstrādā MI sistēmas, ir jāziņo par drošības testu rezultātiem. Tikmēr Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks paziņojis par Lielbritānijas MI drošības institūta izveidi, uzsverot, ka uzņēmumiem, kā “Google”, “Meta”, “OpenAI” ir jāļauj pārbaudīt savus MI rīkus.

    ASV tirdzniecības sekretāre Džīna Raimondo informējusi, ka ASV valdība ir “apņēmusies attīstīt līdzīgas partnerattiecības ar citām valstīm, lai veicinātu mākslīgā intelekta drošību visā pasaulē”. Viens no potenciālajiem partneriem ir Eiropas Savienība, kas pieņēmusi visaptverošos noteikumus par MI sistēmu izmantošanu. ES tiesību akti par mākslīgo intelektu, kas stāsies spēkā pēc pāris gadiem, paredz, ka uzņēmumiem, kuri izmanto jaudīgus MI modeļus, jāievēro drošības standarti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma