Web Analytics
More
    Reklāma

    Sems Altmens cenšas pārliecināt Holivudu, ka “Sora” neiznīcinās filmu biznesu

    Jaunākie raksti

    Februāra vidū “OpenAI” iepazīstināja ar savu jaunāko ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) rīku “Sora”, kas, balstoties uz teksta uzvednēm, spēj radīt ļoti reālistiskus videoklipus. Pagaidām šis rīks pieejams šauram testētāju lokam – dažiem māksliniekiem, dizaineriem un filmu veidotājiem. Šī rīka radītie videoklipi pārsteidza pasauli un radīja pamatotas bailes radošo nozaru, īpaši filmu industrijas pārstāvju vidū. Tikmēr “OpenAI” vadītājs Sems Altmens cenšas pārliecināt Holivudu, ka “Sora” neiznīcinās filmu biznesu.

    Altmens un “OpenAI” galvenais operatīvais vadītājs Breds Laitkeps nesen rīkoja vairākas tikšanās ar Holivudas filmu industrijas pārstāvjiem no “Paramount”, “Universal” un “Warner Bros. Discovery” saistībā ar video ģenerēšanas rīku “Sora”. “OpenAI” lūdza šo filmu studiju pārstāvjus palīdzēt izvērst “Sora”. Viedokļi par to bija dažādi, taču daļa bija pozitīvi noskaņota par šī rīka izmantošanu filmu uzņemšanā, kas ļaus ietaupīt kā laiku, tā naudu.

    Reklāma

    Jāatgādina, ka pērn seriālu un filmu uzņemšanu izjauca aktieru un rakstnieku streiki, ko daļēji veicināja bažas, ka mākslīgais intelekts varētu viņus aizstāt. Piemēram, filmu veidotājs Tailers Perijs atzinis, ka baidās no MI ietekmes uz radošajām nozarēm un “Sora” dēļ apturējis vienas savas filmu studijas plānoto paplašināšanu.

    Līdzšinējā informācija liecina, ka “Sora” būs pieejama vēlāk šajā gadā. Taču tas nebūt nav vienīgais MI video ģenerēšanas rīks, kas drīzumā varētu tikt izlaists. Izstrādē šobrīd atrodas arī, piemēram, “Meta” rīks “Emu Video” un “Google Lumiere”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    31.03.2024 12:10

    MI iznīcinās filmu biznesu, mūzikas biznesu, vizuālās mākslas biznesu…
    Nākotnē tiks radītas filmas un dziesmas balstoties uz katra indivīda smadzeņu darbības analīzi (čips smadzenēs?) un katrs “mākslas darbs” būs radīts unikāls tieši konkrētam lietotājam.

    ggggg
    31.03.2024 15:43
    Reply to  Tasesmues

    Tu saki, ka cilvēkam cita cilvēka perspektīvu nevajadzēs?

    ggggg
    31.03.2024 15:42

    MI neiznīcinās filmu un seriālu biznesu. Pieprasījums pēc cilvēka klātbūtnes būs vēl ilgi. Tāpēc vēl aizvien eksistē teātri.

    Skābene
    03.04.2024 08:43
    Reply to  ggggg

    Runāju ar vienu holivudas pārstāvi, kurš teica, ka jau šobrīd kastinga aktieriem dod līgumus, kur rakstīts, ka Kino industrija var bez aktiera piekrišanas izmantot viņa vizuālo tēlu! Sanāk, ka atlasa vizuāli pievilcīgus cilvēkus, izveido viņu digitālos klonus un var izmantot šos tēlus filmās, nemaksājot honorāru aktierim. Tāpēc jau arī Holivuda baigi par šo šūmējās, aktieri jūtas apdraudēti un arī scenāristi, jo producenti spiež izmantot MI scenāriju tapšanā. Zūd jēga arī dekoratoriem, specefektu meistariem, kaskadieriem un visiem citiem, kas iesaistīti filmu industrijā.

    Last edited 29 days ago by Skābene
    nedarata
    03.04.2024 09:43

    TIKTOK paaudze nav lielāks drauds?

    Reklāma