Web Analytics
More
    Reklāma

    “OpenAI” reālistisko video ģenerēšanas rīks “Sora” būs pieejams jau šogad

    Jaunākie raksti

    Tieši pirms mēneša “OpenAI” nāca klajā ar savu jaunāko ģeneratīvā mākslīgā intelekta (MI) rīku “Sora“, kas, balstoties uz teksta uzvednēm, spēj radīt ļoti reālistiskus videoklipus. Pagaidām šis rīks pieejams vien šauram testētāju lokam, kas ietver māksliniekus, dizainerus un filmu veidotājus. Taču “OpenAI” sola, ka “vēlāk šogad” tas kļūs pieejams krietni plašākam interesentu lokam.

    Intervijā laikrakstam “The Wall Street Journal” “OpenAI” tehnoloģiju nodaļas vadītāja Mira Murati atklājusi, ka MI video ģenerēšanas rīks “Sora” būs pieejams “šogad”, kas, visticamāk, varētu nozīmēt, ka lietotāji ar to varēs darboties pēc pāris mēnešiem.

    Reklāma

    Līdz šim demonstrētie video bija bez skaņas, taču, pēc Murati teiktā, “OpenAI” plāno pievienot arī audio, šādā veidā padarot ainas vēl krietni reālistiskākas. Tāpat lietotājiem būtu iespēja rediģēt šos “Sora” ģenerētos videoklipus un pielāgot savām vajadzībām.

    Jautāta, uz kādu datu bāzes “Sora” apmācīta, Murati nebija konkrēta, taču apstiprināja, ka tiekot izmantots saturs arī no “Shutterstock”, ar ko “OpenAI” sadarbojas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma