Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” maksā ziņu izdevējiem, lai tie publicētu MI radītus rakstus

    Jaunākie raksti

    Atsevišķi lielie mediji jau iemēģinājuši roku satura radīšanā, izmantojot mākslīgo intelektu (MI). Paredzams, ka nemaz tik tālā nākotnē daudzi no ziņu izdevējiem paļausies uz MI satura izveidē. Par to liecina arī paziņojums par “Google” plāniem samaksāt atsevišķiem neatkarīgiem izdevējiem diezgan palielas summas, ap “desmitiem tūkstošu dolāru gadā”, lai tie savās mājaslapās publicētu MI ģenerētus rakstus.

    “AdWeek” ziņojumā atklājies, ka “Google” vienojusies ar “dažiem maziem neatkarīgiem izdevējiem”, ka viņu vietnēs tiks publicēti MI ģenerēti raksti, kuru tapšanā izmantoti “Google” mākslīgā intelekta modeļi. Vienošanās ietvaros no izdevējiem tiek prasīti analītiskie dati un atsauksmes par šiem MI veidotajiem rakstiem, kā arī “fiksēts satura apjoms 12 mēnešu ilgā periodā”.

    Reklāma

    “Google” skaidro, ka sadarbībā ar ziņu izdevējiem ir sadarbības sākumposmā, lai izpētītu idejas, kā potenciāli nodrošināt ar MI iespējotus rīkus, kas palīdzētu žurnālistiem viņu darbā. Kompānija uzsver, ka eksperimentālais rīks tiek izstrādāts atbildīgi, lai palīdzētu maziem vietējiem izdevējiem veidot augstas kvalitātes žurnālistiku. Tāpat atzīmēts, ka šie MI rīki nav paredzēti un nevar aizstāt žurnālistu būtisko lomu savu rakstu veidošanā.

    Jāpiezīmē, ka šis darījums ar medijiem ir daļa no “Google News Initiative”, kas ir sešus gadus ilga programma, kas finansē mediju lietotprasmes projektus, faktu pārbaudes rīkus un citus resursus ziņu telpām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ecco!
    03.03.2024 18:32

    Kursoram arī maksā, lai propagandētu atsevišķas lietas!
    Kāpēc nav raksts par to, cik, kas un par ko maksā jums? :)

    Kursors.lv
    03.03.2024 18:48
    Reply to  Ecco!

    Kāpēc par to vajag rakstu? Tu taču pats vari apskatīties par kuru rakstu publicēšanu mums ir samaksāts. Visi reklāmas un sadarbības raksti ir uzskatāmi atzīmēti.

    Reklāma