Web Analytics
More
    Reklāma

    Par monopola stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Lielbritānijā “Apple” draud 1 miljarda dolāru sods

    Jaunākie raksti

    Apple” nesekmīgi mēģinājis panākt, lai tiktu noraidīta apsūdzība, ko ierosinājuši 1500 Lielbritānijas mobilo lietotņu izstrādātāju. Aizvadītās nedēļas izskaņā Lielbritānijas tiesa lēmusi, ka apsūdzību pret “Apple” var celt un tādējādi pret kompāniju tiks uzsākts tiesas process. Nelabvēlīgākā scenārija gadījumā uzņēmumam draud viena miljarda ASV dolāru liels naudassods par dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu.

    Prasībā tiek apgalvots, ka “Apple” no mobilo lietotņu izstrādātājiem iekasējis negodīgas komisijas maksas līdz 30% par lietotņu un cita satura pirkumiem. Prasītāji apgalvo, ka kompānija ļaunprātīgi izmantojusi savu dominējošo stāvokli lietotņu izplatīšanas tirgū “iPhone” un citās “Apple” ierīcēs un tādējādi pieprasa atlīdzināt zaudējumus.

    Reklāma


    Protams, ka šī nav pirmā un, visticamāk, arī ne pēdējā reize, kad “Apple” saskaras ar apsūdzībām saistībā ar dominējošā stāvokļa tirgū ļaunprātīgu izmantošanu. Tiesa, Eiropas Savienība cenšas iegrožot gan “Apple”, gan citu tehnoloģiju milžu izvēršanos reģionā, izmantojot Digitālo tirgu likumu, kas stājās spēkā marta sākumā, kura mērķis ir nodrošināt godīgu konkurenci.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janko
    15.04.2024 21:58

    “Zaudējumus” :D
    Paraksta līgumu par konkrētu komisiju un vēlāk to nosauc par zaudējumiem, kuru jāpiedzen! :D

    Last edited 14 days ago by Janko
    Skābene
    16.04.2024 08:03
    Reply to  Janko

    Tur jau neviens tev nedod iespēju apspriest līguma nosacījumus! ;)

    ggggg
    18.04.2024 14:11

    USA – innovates
    China – replicates
    Europe – regulates

    Reklāma