Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau šogad varam sagaidīt Mac datorus ar MI spēcinātiem M4 procesoriem

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen pārdošanā nonākuši jaunākie Apple datori ar Apple Silicon M3 procesoriem un jau sāk ienākties baumas par to, ka šī gada nogalē Apple plāno izlaist datorus ar Apple Silicon M4 procesoriem. Kā jau varam pieņemt, jaunais procesors būs veidots tā, lai spētu optimāli darbināt mākslīgā intelekta risinājumus.

    Bloomberg, balstoties uz baumām, vēsta, ka jaunais M4 procesors tiks piedāvāts vairākās versijās un darbinās dažādu cenu kategoriju ierīces. Paredzams, ka šī gada beigās vai nākamā gada sākumā ar jauno M4 procesoru tiks aprīkoti iMac, Mac mini galddatori un MacBook Pro portatīvie datori. Par to kā jaunie “dzelži” sadarbosies ar programmatūru, Apple plāno runāt jūnijā notiekošajā WWDC izstrādātāju konferencē.

    Reklāma


    Jau šobrīd pieejamajos Apple Silicon procesoros ir iestrādāts Neural Engine, kas lokāli ierīcē spēj darbināt mašīnmācīšanās risinājumus, lai atpazītu balss komandas, darbinātu bezsaistes Siri un līdzīgus uzdevumus. Piemēram, M3 procesorā ir 16 kodolu Neural Engine un paredzams, ka M4 šis elements tiks uzlabots.

    Paredzams, ka arī šajā rudenī gaidāmā jaunā iPhone 16 procesors būs pielāgots, lai spētu efektīvāk darbināt mākslīgā intelekta risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma