Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas birokrātiem nepatīk arī Photos lietotne Apple ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības (ES) Digitālo tirgu likums, kas stājās spēkā marta sākumā, “Apple” un citiem tehnoloģiju milžiem jau paspējis sagādāt galvassāpes un ne vienu vien stresa brīdi. Jaunajiem noteikumiem īpaši jāpielāgojas “Apple”, kam jāveic izmaiņas tādos pakalpojumos kā “App Store”, “Apple Pay” un citos. Tikmēr Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietniece Margrēte Vestagere vērsusi uzmanību uz izmaiņām, kas “Apple” būtu jāveic saistībā ar lietotnēm.

    Vestageres ieskatā “Apple” ir jāļauj izvēlēties ne tikai, kuras lietotnes instalēt un izmantot, bet arī to, kuras lietotnes atinstalēt. Šeit konkrēti viņa izcēla “Photos” lietotni, kas ir pārāk dziļi integrēta “iOS” operētājsistēmā. Tieši tāpēc lietotājiem būtu jābūt iespējai to atinstalēt un aizstāt ar trešo pušu lietotni.

    Reklāma


    “Photos” ir galerijas lietotne, taču pilda arī failu atlasītāja funkciju, kad lietotājs vēlas kopīgot foto vai video. “iOS” ļauj koplietot visu galeriju vai tikai atsevišķus fotoattēlus un videoklipus ar lietotni. Līdz ar to “Photos” izņemšana no “iOS” un aizstāšana ar trešo pušu lietotnēm varētu būt liels izaicinājums. No otras puses, Digitālo tirgu likums pieprasa, lai “Apple” nodrošinātu pilnīgu piekļuvi “iOS” API un funkcijām – visam, ieskaitot mobilos maksājumus, lietotņu instalēšanu un visu, pie kā var piekļūt “Photos” lietotne.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    04.04.2024 12:14

    Photos lietotne ir mazakais kas satrauc. Labak atgriezieties pie iMessages un obligatu RCS ievieshanu. Bet ka redz to nslietojot tik daudzi.

    Last edited 26 days ago by Oskars
    Kursors.lv
    04.04.2024 12:24
    Reply to  Oskars

    Kāds Apple ieguvums no RCS ieviešanas?

    mbs
    04.04.2024 23:31

    Vairāk gan: kāds man ieguvums no RCS :)

    Kursors.lv
    05.04.2024 07:29
    Reply to  mbs

    No Apple skatu punkta raugoties atbilde uz tavu jautājumu ir iMessage.

    Eiroremonts
    05.04.2024 01:17

    B. Nu tas ir jau pilnīgs bezsakars. Kāpēc piesējās tieši photos lietotnei. Lai visiem ir pilnīgs bezlimta izvēles iespēju klāsts, būtu jāpieprasa Apple nodrošināt iespēju izvēlēties kādu OS izmantot savā iPhone. Lai var brīvi izvēlēties uzlikt ejošu Android, varbūt Linux vai kaut pircēja paša programmēto unikālo OS. Vai varbūt korektāk būtu spiest tirgot telefonus tukšus bez OS, lai tak katrai omei ir tiesības uzinstalēt savu mīļāko sistēmu xD

    Reklāma