Web Analytics
More
    Reklāma

    Google kā pirmais ārvalstu interneta uzņēmums sāk darbu Kubā

    Jaunākie raksti

    Vakar Google ieslēdza savus tīmekļa serverus Kubā, kļūstot par pirmo ārvalstu interneta uzņēmumu, kas uzsācis darbu tik ilgi no digitālās ārpasaules izolētajā salā. Google šobrīd Kubā uztur YouTube un tamlīdzīga satura lokālos serverus.

    Iepriekš Kubas iedzīvotāji interneta pakalpojumus saņēma no Venecuēlas ar zemūdens kabeļa palīdzību, kas bija ar ļoti zemiem datu pārraides ātrumiem. Google norāda, ka vēl arvien interneta ātrumi Kubā ir salīdzinošo ļoti zemi, bet jaunie serveri būtiski uzlabos Google pakalpojumu ātrumu.

    Reklāma

    Iepriekš Kubas iedzīvotājiem bija pieejami aptuveni 240 Wi-Fi piekļuves punkti visā valstī. Cena par to izmantošanu ir aptuveni 1.50 ASV dolāri stundā. Jāatzīmē, ka Kubā vidējā alga ir ap 25 dolāriem mēnesī. Pieslēgums mājās arī tiek ierobežots, bet tas izmaksā aptuveni 50 centus stundā par 128 Kb/s pieslēgumu.

    Domāji, ka Kubā nav pirātisma? Ir! Tīmeklī atrodami vairāki ļoti interesanti raksti par Kubas iedzīvotāju bezsaistes pirātismu – kāds ieved cieto disku, kas uzpildīts ar žurnālu PDF datnēm, jaunākajām filmām un seriāliem, saturs tiek ļoti ātri un organizēti kopēts un pārvietots uz citām salas daļām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.04.2017 13:48

    Notiek tieši tas pats kas vēlīnajā PSRS periodā. Kad vairs nebija dzelžainu ierobežojumu, dēļ kuriem par pie tevis atrastu informāciju no “turienes” varēji ielidot ziemeļu kūrortā uz daudziem gadiem. 1980-to gadu otrā pusē iedzīvotāji šeit tāpat aktīvi dalījās ar saņemtajiem medijiem u.c. informāciju. Pie kam mums toreiz rietumu standarta personālo datoru un interneta pieejas vēl nebija. Redzēsim, kas būs tālāk :)

    x
    27.04.2017 14:01
    Reply to  Krotow

    ko redzēsim, drīz cilvēki kodīs pirkstos ka nav pabijuši Kubā vēl “tajā periodā”, lai gan es personiski neesmu tik liels “tās” eksotikas cienītājs. Manis pēc, lai kubieši ātrāk atkopjas no komunisma celšanas desmitgadēm, un nevajag par to ka kapitālisms viņus izģērbs plikus, viss jau ir novilkts.

    Skābene
    27.04.2017 14:25
    Reply to  x

    Kuba šobrīd ir tur, kur Latvija bija 20 gadus atpakaļ, bet to cik strauji Kuba attīstīsies rādīs laiks! Nezkāpēc man liekas, ka Kuba 20 gados sasniegs daudz vairāk kā Latvija!

    KKTK
    27.04.2017 14:29
    Reply to  x

    Žurnālā GEO reiz bija ļoti labs raksts kurā bija uzskaitīts, kāpēc vecā Kuba bija jāredz.

    Krotow
    27.04.2017 14:59

    Esmu dzīvojis arī PSRS un nejūtu pat mazāko vēlēšanos to visu saņemt atpakaļ vai uz to speciāli par savu naudu skatīties. Labi, piekrītu, ka Kubai ir savas nianses, taču manuprāt tur ir jēga aizbraukt, ja ir tieksmes padzīvot kā biezajam uz vēl nabadzīgāko fona. Skatieties paši.

    Ēriks
    28.04.2017 17:59
    Reply to  Krotow

    Vecīt, tikko atgriezos no Kubas. Nevajag dezinformēt sabiedrību ar saviem uzskatiem, ja nezini.

    Kaspars Melkis
    02.05.2017 09:32
    Reply to  Ēriks

    Kas tad nav pareizi pateikts?

    Ēriks
    02.05.2017 17:52
    Reply to  Kaspars Melkis

    Šobrīd tajā valstī notiek iespaidīgas pārmaiņas. Veikalos var noprikt daudz ko, rindu nav, cilvēki staigā ar viedtālruņiem, lieto Wifi, kur tas pieejams (bez tam, bez nopietnas cenzēšanas). Tagad, ja gribi dzīvot kā biezais kādā valstī, tad Kuba nav tā vieta uz kurieni braukt (ja vien nebrauc uz tūrisma aizmirstām vietām). Pie tam, cilvēki, kuri strādā ar tūristiem, bieži vien, ir nosacīti bagātāki par pašiem tūristiem.

    Kaspars Melkis
    02.05.2017 18:01
    Reply to  Ēriks

    Vispār jau tu stāsti muļķības. Jā, Kubā notiek pārmaiņas, bet vairums cilvēku tur dzīvo kā mēs dzīvojām PSRS laikos. Tu runā par cilvēkiem, kuri tiešām pelna uz tūristu rēķina – taksisti, ielu tirgotāji, restorāni utt. Bet tā ir tikai neliela iedzīvotāju daļa.

    Krotow
    02.05.2017 18:55
    Reply to  Ēriks

    Apkalpošanas sfēras uzņēmumu vadība – jā. Taču ne jau ierindas iedzīvotāji. Tiem ienākumi šobrīd diez vai ir lielāki, kā mums 1990. gadu sākumā. Ja ne pat mazāki.

    Reklāma