Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds Pro bezvadu austiņu apskats

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    Jaunākie raksti

    Gads tikko tikai sācies, bet Samsung bijis jau gana ražens savā jaunizlaisto ierīču apjomā. Jau jūsmoju par Samsung Galaxy S21 Ultra 5G kamerām un Samsung Galaxy S21 5G relatīvi kompakto izmēru. Reizē ar flagmaņiem, Samsung prezentāja arī virkni savas ekosistēmas papildinājumu. Piemēram, Galaxy SmartTag, kas ir tīri foršs sīkumiņš, kas, diemžēl, domāts tikai Samsung ierīcēm. Toties austiņas piemērotas dažādiem ražotājiem. Bungas, gaismas, priekškars atveras, iepazīstieties ar Samsung Galaxy Buds Pro bezvadu austiņām!

    Līdz šim Kursors.lv apskatījis Samsung Galaxy Buds, Galaxy buds+ un Galaxy Buds Live austiņas. Samsung visai veikli ieleca bezvadu austiņu vagonā, tādēļ jāteic, ka austiņas sanāk labi skanošas, diezgan pievilcīgas un ērti lietojamas. No priekšgājējiem Galaxy Buds Pro sola atšķirties ar uzlabotu skanējumu, aktīvo trokšņu slāpēšanu un citiem trikiem.

    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds Pro tehniskā specifikācija

    • Izmēri: austiņai: 20.5 x 19.5 x 20.8mm, 6.3g; ietvaram: 50.0 x 50.2 x 27.8mm, 44.9g
    • Procesors: BCM 43015
    • Operētājsistēma: RTOS
    • Skaļruņi: 2x 11mm zemo frekvenču skaļrunis, 6.5mm augsto frekvenču skaļrunis
    • Mikrofoni: augsta signāla, trokšņu attiecība, vēja filtrs
    • Savienojumi: Bluetooth 5.0 (HFP, A2DP, AVRCP), USB Type-C, Qi bezvadu lādēšana
    • Solītā akumulatora darbība: 5h austiņām/18h ietvaram, ja ieslēgta aktīvā trokšņu slāpēšana (ATS); 8h austiņām/28h ietvaram, ja izslēgta ATS. Sarunu laiks: 4h austiņām/14.5h ietvaram, ja ieslēgta ATS; 5h austiņām/17.5h ietvaram, ja izslēgta ATS.
    • Sensori: akselerometrs, žiroskops, tuvuma sensors, skārienjutīga virsma
    • Cena: ražotāja ieteiktā – 229 eiro

    Dizains un komplektācija

    Nelielajā iepakojuma kastītē, bez pašām austiņām un uzlādes ietvara, ir pamācība, dažādu izmēru austiņu uzmavas un lādēšanas vads. Standarta komplektācija, kas nav nedz skopāka, nedz dāsnāka par citu austiņu komplektiem. Atšķirībā no viedtelefoniem, austiņām Samsung neko nav noskopojis.

    Galaxy Buds Pro uzlādes ietvars ir melna, matētas plastmasas kārbiņa, kas atgādina gredzenu kārbiņas, ko izmanto bildinot. Dažādībai Samsung piedāvā arī sudraba un violetīgu krāsu variantus.

    Austiņu ievietošanas kārbiņā princips ir tāds pats, kā Galaxy Buds Live. Ja Galaxy Buds Live kārbiņu noliktu blakus Galaxy Buds Pro kārbiņai, vienīgā atšķirība būtu krāsa. Ietvars ir gana kompakts, tā priekša tikusi pie LED uzlādes indikatora, bet aizmugure pie vāciņa eņģes un USB ligzdas. Patīkami, ka izmantots USB Type – C savienojums. Lai gan vāciņš ir stingrs un aizveras magnētiski, tomēr eņģe nedaudz kustas, kas liek aizdomāties par tās ilgtspēju. Iekšpuse tikusi pie vēl viena LED indikatora un austiņu gultiņām. Tā kā austiņu forma nav izteikti asimetriski atšķirīga, reizēm var nejauši ielikt nepareizo austiņu nepareizajā gultiņā, tikai tad nemēģiniet aizvērt kārbiņu, tas var nelāgi beigties. Diemžēl, ietvara iekšējie magnēti nav visai spēcīgi, tomēr tie austiņas notur vietā, galvenais atvērtu kastīti nekratīt.

    Pašas austiņas veidotas no matētas plastmasas pamatnē un glancēta pārklājuma skārienjutīgajai daļai. Pamatnes galā ir In Ear tipa silikona uzgalis.

    Ergonomika

    Austiņu forma ir specifiska, to princips – ievieto ausī un no tās nāk ārā bumbulis – ir līdzīgs kā Jabra Elite active 75t vai Samsung Galaxy Buds+. Lai austiņas kārtīgi turētos ausī, tās jāieskrūvē tā, lai to korpuss balstītos pret auss skrimsli, ļipiņas virzienā. Kamēr mana kreisā auss ar uzdevumu tika galā ātri un viegli, labā auss pretojās šādam novietojumam. Cilvēka ķermenis protams ir asimetrisks, tomēr nedomāju, ka man ir nestandarta labā auss, turklāt ar Jabra Elite active 75t ievietošanu nebija nekādu problēmu. Šis arī nav nopēlums Samsung dizaineru virzienā, vienkārši jārēķinās, ka ne visu ausu īpašniekiem  Galaxy Buds Pro būs, tā teikt, pa ausij. Nez, kā ar Galaxy Buds Pro sadzīvo ausis ar pīrsingiem?

    Kad austiņas iestellētas, tās turas stabili un nav problēmu runājot, kustoties vai žāvājoties. Par kustēšanos runājot, tās saņēmušas arī IPX7 mitruma aizsardzību, kas nozīmē, ka sviedri treniņa laikā vai neliels lietutiņš, Galaxy Buds Pro neskādēs. Vēl viens ergonomisks sīkums – Galaxy Buds Pro iestrādātie mikrofoni ir tik jutīgi, ka, ja valkājat kapuces, jārēķinās ar papildus auduma izraisītu, nepatīkamu troksni.

    Kvalitatīva, bet ne ideāla skaņa

    Ja agrāk mani no bezvadu austiņām atturēja tieši skaņas kvalitāte, kas neturēja līdzi vada austiņām, tad šobrīd var teikt, ka beidzot sasniegts tas līmenis, kad pret kvalitāti man nav būtisku iebildumu. Vēl aizvien par kvalitātes etalonu uzskatu jau pieminētās Jabra Elite active 75t. Ja salīdzina, tad Jabra spēj radīt jaudīgākus basus, bet Galaxy Buds Pro spēj radīt pieklājīgi balansētu skaņu. Programmatūra piedāvā sešus dažādus ekvalaizera iestatījumus, tā ka skaņu var pielāgot savām vēlmēm. Tomēr jāteic, ka skaļākajos līmeņos ir pārāk dzirdama digitāla iejaukšanās, kas, diemžēl nav prasītās cenas cienīga.

    Lai gan Samsung mārketinga materiāli dižojas ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas filtrējot pat 99% fona trokšņu, diemžēl, šī nav veiksmīgākā trokšņu slāpēšana, kāda dzirdēta. Ja izvēlētas ausīm atbilstošas silikona uzmavas, tās kalpo pasīvai trokšņu slāpēšanai, bet aktīvā trokšņu slāpēšana ir digitāls risinājums, kas bloķē daļu frekvenču. Ikdienā gan šis risinājums nav tik efektīvs, lai norobežotos no tējkannas, TV vai pat sarunām fonā. Tā ka, neceriet uz pilnīgu skaņas vakuumu.

    Galaxy Buds Pro trokšņu slāpēšanai piedāvā trīs režīmus – aktīvo trokšņu slāpēšanu, izslēgtu trokšņu kontroli un apkārtējās skaņas režīmu, ko var pārslēgt manuāli, vai automātiski, ja austiņas uztver balsi. Pēdējais ir tas, kur beidzot parādās Pro nosaukuma cienīgs progress. Proti, režīms, kas caur mikrofoniem austiņās ielaiž apkārtējās skaņas, ir krietni uzlabots no saviem priekšgājējiem. Tas vairs neizklausās sintētiski un ir papildināts ar veiklu pārslēgšanos, kad kustību sensors jūt žokļa kustību. Tas nozīmē, ka paralēli var klausīties mūziku, dzirdēt mašīnu motorus, sportošanas laikā, vai pat sarunāties ar kādu. Turklāt pārslēgšanās notiek automātiski. Vēl aizvien gan uzskatu, ka paralēli klausīties mūziku un sarunāties nav pārāk pieklājīgi, bet iespējams tas ir. Tiesa gan, uz apkārtējās skaņas režīmu, austiņas pārslēdzas arī tad, ja esat ticis pie Covid-19 nesaistīta krekšķa. Šādos mirkļos ir sajūta, ka ik pa brīdim aizkrīt ausis, nesatraucieties, ar jums viss ir kārtībā, vienkārši Galaxy Buds Pro ir uztvērušas jūsu skaņu un pārslēgušās uz apkārtējās skaņas režīmu.

    Daļa no ekosistēmas?

    Lai atbildētu uz šo jautājumu, atļāvos austiņas izmantot pārī ar Samsung Galaxy S21 5G. Samsung veiksmīgi nokopējis pāris trikus no Apple, lai savienošana ar Galaxy viedtālruni notiktu uzreiz, atverot Galaxy Buds Pro lādēšanas ietvaru. Patīkamā animācija ziņo par ieaušu un reģistra (Samsung tulkojums austiņām un lādēšanas kārbiņai) uzlādes līmeni. Turklāt One UI 3.1 ir ļoti ērti pielāgota, lai plūstoši savienotu un pārvaldītu austiņas. No ekosistēmas viedokļa, viss strādā lieliski.

    Savienojot ar citiem Android ražotājiem, tiek pazaudētas dažas ērtības, tomēr lielākoties, ja var dzīvot bez patīkamās savienojuma animācijas un to veikt pats, tad vairums iespēju būs pieejamas. Pagaidām vēl programmatūra nav pielāgota tā, lai aplikācijas kontroli nodrošinātu iPhone. Tas nozīmē, ka tā pat, kā ar citu ražotāju Android viedtālruņiem, daļa ērtību būs jāupurē.

    Šogad Samsung uzlabojis pārslēgšanos starp Galaxy viedtālruņiem un planšetēm. Man nebija pie rokas planšete, ar ko notestēt, varu vien teikt, ka ar citu ražotāju ierīcēm pārslēgšanās nav visai veikla un plūstoša. Tas arī parāda, ka Galaxy Buds Pro vislabāk uzvedīsies Samsung ekosistēmas burbulī.

    Ko spēj un ko nespēj Galaxy Buds Pro?

    Austiņu vadība tālrunī notiek caur Galaxy Wearable aplikāciju, bet ausīs caur glancētajiem skārienjutīgajiem elementiem to korpusā. Par visu secīgi.

    Aplikācija ļauj pārslēgties starp režīmiem, lietot ekvalaizeru un mainīt dažādus iestatījumus. Domāju, ka neesmu vienīgais, kas reizēm aizdomājas, ko darītu, ja austiņas kaut kur noklīstu, vai mani kaķi tās uztvertu, kā rotaļlietu? Samsung par to ir padomājis, ļaujot meklēt austiņas kartē vai ar skaņu. Tā kā kartē nav pieejams ēku iekštelpu plānojums, ja nebūsi austiņas pasējis kaut kur dikti tālu, meklēt var ar skaņu. Austiņas sāks čiepstēt, tiesa, gan, lai šos čiepstienus sadzirdētu, apkārt jābūt visai klusai videi.

    Austiņas var vadīt arī ar to skārienjutīgo virsmu. Tiesa, gana bieži pamanīju, ka, ieriktējot tās precīzā pozīcijā, tika reģistrēti nevajadzīgi pieskārieni. Tā nu ir maksa, kas jāmaksā, ja nav fizisks taustiņš. Skārienvadību ir iespējams atslēgt aplikācijā. Austiņas saprot vienu, dubultu, trīskāršu pieskārienu vai ilgāku paturēšanu, turklāt darbības var programmēt pēc savām vēlmēm. Diemžēl, pēc noklusējuma nav pieejama funkcija – iepauzēt saturu, ja izņem vienu austiņu no auss. Tā arī neatradu iestatījumos, kā pie šīs super organiskās fīčas, pie kā pieradinājuši citu ražotāju bezvadu brīnumi, tikt. Neticu, ka Galaxy Buds Pro to neprot, pat ja šī funkcija noslēpta izvēlnē, tai būtu jābūt pieejamai uzreiz.

    Austiņas ļauj izmantot arī asistenta funkciju, tiesa runa ir tikai par Bixby. Lai kā arī Samsung censtos aizpildīt visas ekosistēmas ailītes, tomēr Bixby nespēj konkurēt ar Google Assistant, kas nozīmē, ka vismaz man šī funkcija paliks neizmantota, Bixby limitāciju dēļ.

    Pieņemams akumulatoru sniegums

    Izmantojot aktīvo trokšņu slāpēšanu, austiņas spēj skanēt piecas stundas. Tā kā Galaxy Buds Pro šis režīms dižu nošķīrumu no ārpasaules nesniedz, to atslēdzot, darbība palielinās līdz astoņām stundām. Teikšu godīgi, ka astoņas stundas no vietas mūziku neklausījos, tomēr man ne reizi neradās sajūta, ka akumulatori būtu ķēdes vājais punkts. Sarunu režīmā, ja neizmanto aktīvo trokšņu slāpēšanu, var pļāpāt piecas stundas. Un runājot par sarunu kvalitāti, jāteic, ka tā ir ļoti laba (ja salīdzina ar citām bezvadu austiņām). Te jāuzteic uzlabotie mikrofoni, kas veiksmīgi tiek galā pat ar vējainām situācijām.

    Patīkami, ka austiņu ietvars nodrošina bezvadu uzlādi. Tas nozīmē, ka austiņas var lādēt arī ar reverso bezvadu uzlādi, ja viedtālrunis tādu prot.

    Nobeigumā – kam Galaxy Buds Pro ir domātas?

    Samsung Galaxy Buds Pro ir patīkams produkts, kas met izaicinājumu Apple AirPods Pro. Patīkami, ka Samsung nav ļāvies kopēšanas bumam, bet meklējis savus personības vaibstus. Kopumā austiņas atstāj ļoti pārdomāta un labi nostrādāta produkta iespaidu. Tomēr konkurence nesnauž. Patiesībā, gribas teikt, ka tik blīvs bezvadu austiņu tirgus, kā šobrīd, nav bijis nekad. Jau pieminētās AirPods Pro krietni labāk tiek galā ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, kas ir lielākais Galaxy Buds Pro klupšanas akmenis. Par krietni zemāku cenu, lielisks ieguvums būtu Huawei FreeBuds Pro. Cena kritusies, bet skaņas kvalitāte nē, lieliskajām Jabra Elite active 75t. Tā ka izvēle netrūkst.

    Tas udzdod jautājumu, kam tad Galaxy Buds Pro ir domātas? Ja lieto Samsung Galaxy viedtālruni, austiņas ir domātas Tev! Samsung darījis visu, lai austiņas ar Galaxy produktiem sarunātos maksimāli vienkārši. Viss no ekosistēmas viedokļa ir ļoti labā līmenī. Turklāt, pērkot jauno Galaxy S sēriju, var tikt pie patīkamām atlaidēm. Galaxy Buds Pro kandidatūru vērts apsvērt arī, ja vienkārši vajag tikt pie jaunām austiņām, jo uzlabojumi ir vērā ņemami. Kopumā piedāvāto funkciju klāsts ir gana plašs, ūdens izturība patiks aktīvā dzīves stila piekritējiem, bet aizmāršīgos priecēs iespēja atrast noklīdušās austiņas. Kam vērts skatīties citu austiņu virzienā? Melomāniem. Lai gan skaņas kvalitāte ir laba, tomēr Jabra vēl aizvien uzstāda augstāku latiņu. Aktīvā trokšņu slāpēšana nav sajūsmas vērta. Un citu ekosistēmu lietotāji jutīsies apdalīti, kaut vai piemēram, asistenta izvēles trūkumā.

    Secinājums – ja lieto Samsung Galaxy produktus, Galaxy Buds Pro būs lielisks papildinājums. Ja ne – okeānā ir daudz citu zivju.

    Riktīgi patika!

    • Samsung Galaxy ekosistēmā iederas ļoti labi
    • Vienkārši lietot
    • Ūdens aizsardzība
    • Nostrādāts dizains
    • Meklēšanas funkcija

    Negāja pie dūšas

    • Aktīvā trokšņu slāpēšana nav līmenī
    • Cena varēja būt zemāka, bet Samsung piedāvā atlaides, pērkot Galaxy S sēriju

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.03.2021 12:55

    Cik iekārtas šīs austiņas atbalsta? Buds + varu pieslēgt, mājas, darba datoram un telefonam, ja vēlos vēl TV, tad nevaru tās pievienot. Vai šīm arī tas pats? Ja ir vismaz 4u iekārtu atbalsts varētu apdomāt, ja ne, tad man neder. Sāku skatīties Jabra 85T virzienā. Cik noprotu no apskatiem, tad tur tiek atbalstīts lielāks pievienoto iekārtu skaits.

    Kaspars Bīlands
    01.03.2021 15:29

    Uzdāvināju sievai, jau nedēļu lieto pārī ar S20 Ultra 5G un ir sajūsmā. Nezinu kādēļ, bet vajadzēja tieši violetās. Akropoles Samsung veikalā ir par 199e un ja atnes vecās austiņas, gan jau jebkādas, tad -30eur atlaide. Tādu reklāmu redzēju pie sienas.

    Kaspars Bīlands
    02.03.2021 18:09

    Nezinu, laikam labi slāpē, jo viņa man neatbild. :D
    JOX, saka ka viss OK, es pats neesmu testējis, būs brīvdienās jāpieslēdz S21 Ultra 5G, dzirdēs kā uz tā skan.
    Bet nedomāju ka no izvēlētā tel. skaņas kvalitātei būs starpība.

    Aivars
    01.03.2021 20:05

    Par skaņas kvalitāti varu teikt vienu – lielu nozīmi spēlē uzgaļi. Nopirku buds plus un pirmajā klausīšanas reizē domāju, ka atdošu atpakaļ, bet uzliku tā paša izmēra Galaxy S10+ oriģinālo austiņu uzgaļus un sāka dot ārā baudāmu skaņu. Ticu, ka šīm būtu tas pats.

    Reklāma