Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds Live austiņu apskats – niecīgs izmērs, dižs blieziens

    Jaunākie raksti

    Kā jau tas ierasts augusta sākumā, Samsung mūs atkal ir iepriecinājis ar jauniem Galaxy Note sērijas viedtālruņiem. Gluži tāpat kā pērn ar Galaxy Note10 ierīcēm, arī šogad Samsung turpina piedāvāt uzreiz divus Galaxy Note20 sērijas viedtālruņus – Galaxy Note20 un Galaxy Note20 Ultra. Galaxy Note20 Ultra viedtālruni jau mums ir izdevies apskatīt, tagad kārta Samsung Galaxy Buds Live austiņām, kas vismaz man šķiet interesantākais un svaigākais produkts (jo kurš gan nav redzējis viedtālruni, planšetdatoru un viedo pulksteni…) šīs vasaras Samsung ierīču klāstā.

    Kāpēc tā? Jo Galaxy Buds Live austiņas ir ne tikai nedaudz dīvaina izskata, tās ir arī daļa no Samsung ekosistēmas, jo tā austiņas ideāli sadarbojas ar Samsung Galaxy viedtālruņiem (tās prot arī darboties kopā ar citiem Android un pat iOS viedtālruņiem), kā arī Galaxy Buds Live ir bezvadu uzlāde, tātad austiņas iespējams lādēt ar, piemēram, Galaxy Note20 Ultra reverso bezvadu uzlādi.

    Reklāma

    Vēl nepietiek? Galaxy Buds Live ir tikušas pie mitruma noturības, kā arī tām ir aktīvā trokšņu slāpēšana. Austiņas tiešām atgādina mazas pupas – paskatīsimies, kā tās skan un kā austiņas turas cilvēka ausīs.

    Tehniskās nianses

    Austiņām ir 60 mAh akumulators (katrā austiņā ir 60 mAh) un tās var uzladēt ar uzlādes kārbiņas palīdzību, kurai pašai ir 472 mAh akumulators. Kārbiņu varam uzlādēt gan ar vadu, gan bezvadu uzlādi. Samsung sola līdz 8 stundu darbību ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu un Bixby balss izsaukšanu ar balss komandu. Kad abas funkcijas ir aktīvas, austiņas darbosies līdz 5.5 stundām ilgi. Ja veiksim uzlādi no uzlādes kārbiņas, tad kopā varam iegūt līdz pat 29 stundas ilgu darbību.

    Austiņas izmanto Bluetooth 5.0 bezvadu savienojumu un būs izmantojamas gan ar Android, gan iOS mobilajām ierīcēm. Tām ir arī IPX2 mitruma noturība, tāpēc varēsim ar tām izskriet kādu riksīti un nebaidīties, ka ar sviedriem tās sabojāsim.

    Katra nelielā pupas formas austiņa sver 5.6 gramus, katrā iekšā ir 12 mm skaļrunis ar diviem ārējiem mikrofoniem un vienu mikrofona iekšā lietotāja ausī. Lai nelielais Galaxy Buds Live izmērs netraucētu balss zvaniem (mikrofons atrodas tālu no cilvēka mutes), Samsung papildinājis austiņas ar Voice Pickup Unit, kas būtiski uzlabo balss zvana kvalitāti.

    Dizains

    Galaxy Buds Live austiņas tiešām ir super neliela izmēra ierīces, arī uzlādes un glabāšanas kastīte ir niecīga izmēra, kad to salīdzina ar… ar jebko citu redzētu. Uzlādes kastīte ir sērkociņu kastītes izmēra, tikai augstuma dimensijā sērkociņu iepakojums ir par trešo daļu plānāks. Ar Galaxy Buds Live austiņu kastīti jābūt izmanīgam, lai kāda nepadomā, ka tūlīt, tūlīt sekos bildinājums.

    Kastītē iekšā smuki izkārtojas Galaxy Buds Live austiņas, tās tur čuč un lādējas. Patīkami, ka uzlādes kastīte ir izmantojama ar USB Type-C uzlādes vadu, kā arī kastītei ir bezvadu uzlādes iespējas, kas strādā kopā ar jebkuru Qi bezvadu lādētāju, kā arī viedtālruņu reverso uzlādi, kāda ir Galaxy Note20 Ultra un citos viedtālruņos. Neko papildu klāt nav jāpērk, Galaxy Buds Live austiņas jau ir pilnībā un maksimāli nokomplektētas, kad tās iegādājies veikalos.

    Izmēģināšanai saņemtās Galaxy Buds Live austiņas ir spīdīga rozā zelta modelis, kas vīrišķim laikam tā vidēji ne pārāk piestāv, bet iztikt var, jo austiņas ir super ērtas. Vien nedaudz jāiemanās tās pareizi ievietot ausī, neapturot mūzikas skanējumu. Austiņas atgādina pupas, pat to jau mēs esam dzirdējuši droši vien vismaz miljons reižu.

    Atšķirībā no gandrīz visiem konkurentiem, Galaxy Buds Live austiņas gandrīz pilnībā pazūd lietotāja ausīs, kas sākumā šķiet dīvaini, bet faktisku šī ir iespēja ne tikai labāk novadīt skaņu, bet arī pasīvi bloķēt apkārtējās vides trokšņus. Galaxy Buds Live austiņām ir arī aktīvā trokšņu slāpēšana, bet par to nedaudz vēlāk.

    Jārēķinās, ka Galaxy Buds Live austiņu forma neļaus nekā tās iekārt kaklā vai kā citādi pasargāt no pazušana. Nedaudz pāragri pateikšu, ka pazaudēšanas iespējamība ir lielākais un gandrīz vienīgais Galaxy Buds Live austiņu mīnuss.

    Kopumā jāsaka, ka Galaxy Buds Live austiņas ir ļoti brašs un no Samsung negaidīts funkcionālā dizaina solis.

    Akumulators

    Kā jau iepriekš minēju, austiņām ir 60 mAh akumulators un tās var veikt uzlādi no uzlādes kārbiņas, kurai pašai ir 472 mAh akumulators. Kārbiņu varam uzlādēt gan ar vadu, gan ar jebkuru Qi bezvadu uzlādes ierīci. Samsung sola līdz 8 stundu darbību ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu un Bixby balss izsaukšanu ar balss komandu. Kad abas funkcijas ir aktīvas, austiņas darbosies līdz 5.5 stundām ilgi. Galaxy Buds Live austiņas kopā ar kārbiņu sola līdz pat 29 stundas ilgu darbību.

    Kā ir dzīvē? 29 stundas kopā neskaitīju, bet austiņas tiešām arī skan gandrīz piecas stundas, kas šādiem maziem izmēriem un ievērojamam skaļumam ir lielisks sniegums. Man būtu gribējies, lai Galaxy Buds Live kārbiņa bezvadu režīmā lādētos nedaudz ātrāk, bet visu gribēt nevar. Visai tukšu austiņu un zem 30% esošas kārbiņas uzlāde aizņem zem 1.5 stundām vada režīmā un ap 2.5 stundām bezvadu režīmā. Par uzlādes līmeni ziņo kastītes LED indikators vai arī var iemest aci viedtālrunī, lai iegūtu precīzāku informāciju par austiņu un kastītes akumulatoriem.

    Kā jau Bluetooth 5.0 pieklājas, katra Galaxy Buds Live austiņa dzīvo pati savu dzīvi – vari turēt ausī labo vai kreiso austiņu pilnīgi neatkarīgi no otras. Es gan novēroju, ka Bluetooth 5.0 savienojums ar vienu austiņu nez kāpēc ir spēcīgāks par Bluetooth 5.0 savienojumu, kad viedtālrunis savienots ar abām ausīm reizē.

    Galaxy Buds Live austiņu iepakojumā līdzi gan ir tikai USB Type-C vads, nekādas citas uzlādes ierīces līdzi netiek dotas.

    Iespējas un programmatūra

    Kā jau no Samsung produkta var sagaidīt, arī Galaxy Buds Live austiņām ir vairāki triki un iespējas. Pirmais un lielākais no tiem ir aktīvā trokšņu slāpēšana, kas šādiem mazuļiem ir dēvējama par gandrīz perfektu. Protams, daudz kas atkarīgs no lietotāja ausu formas, jo aktīvā trokšņu slāpēšana nevar pastāvēt bez pasīvās slāpēšana jebšu – cik precīzi Galaxy Buds Live austiņas ieguļas tavās ausīs. Samsung apgalvo, ka Galaxy Buds Live austiņas noēd līdz 97% apkārtējās vides trokšņu, kas ir zem 700 Hz, tātad te ir runa par sabiedrisko transportu, ielas skaņām, bet cauri tiekot palaista cilvēku runāšana, paziņojumi lidostās u.tml.

    Jāsaka, ka trokšņus Galaxy Buds Live austiņas prot slāpēt, bet negaidām no tām tos slāpēšanas efektus, kas ir lielajām over-ear tipa ausīm ar sešiem mikrofoniem un daudz pamatīgāku pasīvo skaņas slāpēšanu. Galaxy Buds Live austiņas ievietojamas visai dziļi ausī, tāpēc tās visai labi prot pasīvi un arī aktīvi slāpēt trokšņus. Negaidām nekādus over-ear austiņu slāpēšanas efektus, bet Galaxy Buds Live austiņas varētu būt labākās trokšņu slāpētājas mazo izmēru austiņu starpā.

    Galaxy Buds Live austiņas izmanto Bluetooth 5.0 un Samsung Scalable Codec. Ja par Bluetooth viss būtu skaidrs, tad Samsung Scalable Codec ir tehnoloģija, kas prot it kā bez pārtraukumiem skanējumā pārslēgties uz zemāku bitreitu, ja gadījumā samazinās Bluetooth signāla stiprums. 100% ideāli šī pārslēgšanās nenorit, bet tā ir daudz, daudz labāka par parasto Bluetooth raustīšanos, kad aizej uz otru istabu. Samsung Scalable Codec gan prot sadarboties tikai ar Samsung viedtālruņiem un planšetdatoriem. To nekā nevar iespējot vai atslēgt.

    Ar Samsung viedtālruni Galaxy Buds Live austiņas sadarbojas ideāli – atliek vien viedtālruņa tuvumā atvērt kārbiņu, lai viedtālrunis atpazītu austiņas un piedāvātu savienoties. Pēc tam uzreiz tiek uzstādīta Galaxy Buds Live austiņu atbalsta programmatūras svaigākā versija un atjauninātas pašas austiņas. Šis viss notiek mazāk nekā 4…5 minūšu laikā.

    Galaxy Buds Live austiņas pavadošā lietotne ir ļoti vienkārša, tajā nekas nav pārlieku sarežģīts, vienā skatā vari pieregulēt digitālo ekvalaizeri, kā arī aktivizēt vai atstāt izslēgtu aktīvo trokšņu slāpēšanu. Austiņām vari arī atslēgt skārienvadību, ja tā šķiet traucējoša vai nevajadzīga. Man ir jāatzīstas, ka es slēdzu skārienvadību ārā, jo gandrīz katru reizi apturēju mūziku, kad piekārtoju austiņas savās ausīs. Bet piešauties pie mūzikas neapturēšanas noteikti var.

    Skārienvadība ir jau ierasta, gandrīz par industrijas standartu kļuvusi – viens skāriens aptur vai atsāk mūzikas skanējumu, divi skārieni ir nākamā dziesma vai atbilde uz balss zvanu, trīs skārieni ir iepriekšējā dziesma, ilgāka paturēšana ir lietotāja definējama, tur iespējams pielikt klāt balss asistentu vai kādus citus niekus. Galaxy Buds Live austiņām ir arī Spotify vadības integrācija, es gan neizmantoju Spotify, bet Tidal, tāpēc sīkāk par Spotify vadības niansēm nemācēšu pastāstīt.

    Austiņām pat ir spēļu režīms, kas cenšas minimizēt skaņas aizturi, bet vienlaikus tiek samazināta skaņas kvalitāte. Aizture tiešām ir jūtami mazāka, arī kvalitātes zudumi nav manāmi.

    Skanējums

    Daudzi uzskata, ka Galaxy Buds Live austiņu skanējums ne ar ko neatpaliek no Apple AirPods Pro. Galaxy Buds Live austiņas piedāvā patīkamu basu, ko var vēl vairāk izcelt ar digitālo ekvalaizeru. Droši vien var sacīt, ka Galaxy Buds Live austiņas ir vienas no retajām mazā izmēra ausīm, kurām nepietrūks basu, jo austiņas tiek ievietotas dziļi dzirdes kanālā.

    Manuprāt, Galaxy Buds Live austiņu skanējums regulēts tā, lai tas būtu gana intensīvs, bet vienlaikus arī neuzbāzīgs. Es gan neko vājāku par Galaxy Buds Live austiņu cenu arī negaidīju – skaņa ir tiešām patīkama un bez manāmiem trūkumiem. Ja tiešām nepietiek basa, dodies uz iestatījumiem un izvēlies kādu agresīvāku digitālā ekvalaizera režīmu.

    Lai arī sākotnēji šķita, ka šāda tipa austiņas bez silikona uzlikām nevar perfekti iegult ausīs un piedāvāt labu skanējumu, tomēr jāsaka, ka šoreiz Samsung paveicis lielisku darbiņu, viss ir daudz labāk, nekā varētu gaidīt no šāda izmēra austiņām. Protams, nevar no šāda tipa austiņām gaidīti neko hi-fi, neko lineāru, bet kopējais iespaids par Galaxy Buds Live austiņu skanējumu noteikti pārsniedz to, ko no tām gaidīju.

    Samsung Galaxy Buds Live cena un pieejamība

    Jauno ierīču iepriekšpārdošana sākusies jau no 5. augusta, bet veikalos brīvi nopērkamas tās būs no 21. augusta. Galaxy Buds Live austiņas maksās ap 200 eiro. No veikalu plauktiem nebūtu jāpazūd arī iepriekšējiem modeļiem un tām būs labas cenas: Galaxy Buds+ maksās ap 150 eiro, bet Galaxy Buds – ap 100 eiro.

    Trīs teikumi nobeigumā

    Galaxy Buds Live austiņas noteikti ir labākās mazā izmēra jeb true wireless Bluetooth austiņas, ko nācies dzirdēt. Tām ir mitruma izturība pret sviedriem un lietu, labs akumulatoru darbības laiks un skanējums arī ir tuvu pie lieliska. Tāpat Samsung nav nožmogojies un iedevis uzreiz kārbiņu ar bezvadu uzlādi.

    Šīs ir superīgas austiņas, ja vien vari tās atļauties. Apskata tapšanas laikā Galaxy Buds Live austiņas nāk komplektā ar Galaxy Note20 Ultra, kad veic viedtālruņa iepriekšpasūtījumu pie mobilo sakaru operatoriem, kas ir ļoti interesants piedāvājums no operatoru un Samsung puses. Lētākais Galaxy Note20 pie šīm austiņām komplektā netiek, lētākajam Note20 pienākas Galaxy Buds+ austiņu modelis, ja veic viedtālruņa iepriekšpasūtīšanu.

    Patika

    • Inovatīvs dizains
    • Patīkama skaņa ar visiem basiem
    • Vienkārša lietošana
    • Mitruma noturība
    • Bezvadu uzlādes kārbiņas

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Ļoti vienkārši netīšām apturēt mūziku
    • Viegli pazaudēt
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.08.2020 17:42

    Foto zirņiem raisa pārliecību, ka viens no pazaudēšanas iemesliem būs “pupu” apēšana ar rīmas nāvi rezultātā (sk. nelaimes gadījumus ar bērnu apēstajām baterijām).

    Kaspars Baradach
    19.08.2020 18:09

    ļoti nepatīk ka bronza spīdīga kā čigāna zobi. ņēmot vērā ka pati N20U ir matēta, un jamās ausis dod dāvanā. skaņa tiešām ir ok. aktīvā slāpēšana ir visai švaka, bet labāk nekā nekas. bet vienlaikus, nevarētu teikt ka Live izspiedīs vecos buds. man šķiet ka lietošu abus. Buds labi der sportam, nekrīt ārā. ar šitamajām pupām bik bail izpildīt straujas kustības.

    19.08.2020 18:39

    “…austiņas ideāli sadarbojas ar Samsung Galaxy viedtālruņiem (tās prot arī darboties kopā ar citiem Android un pat iOS viedtālruņiem)…”. Tiešām? Vai tad Buds Live ir saderīgas ar VISIEM telefoniem? Piemēram, vai ar Galaxy A50 austiņas ir saderīgas?

    Agris
    19.08.2020 22:43

    Samsūda neviens ar telefonu lietojams produkts, kas ir manā rīcībā, diemžēl nav saderīgs ar iOS – ne pulkstenis (g watch – nācās no tā atteikties), ne superīgā skanda R7 360 (no šīs gan neatteikšos, lai arī gļuko ar iPhone + spotify kopā nepārtraukti)

    Pičs
    21.08.2020 10:30
    Reply to  Artis Ābols

    Samsung visu laiku visu sola, ka viss darbojas, bet man esošajām Samsung iekārtām katrai kaut kas nedarbojas.

    Samsung atbalsta dienests
    08.09.2020 09:02
    Reply to  Pičs

    Es tak tev teicu ka Wireless lādētājs ir jāiestepselē rozetē, tas Wireless režīmā elektrību no rozetes nesaņem. Dohhhh……………

    KXX
    20.08.2020 14:30

    Kā ar mikrofonu? Sarunu kvalitāti hands-free? Diezgan svarīgs aspekts apskatam.. Galaxy buds nepārtrauktā vēlme “šķobīt” mūziku (lasi zūd savienojums), pat tad, kad telefons atrodas “tikai” kabatā.. Šīm nav ar to problēma? Mēģināju vairākus telefonus ar buds.. Tiklīdz telefons tālāk par pus metru, savienojums tad zūd, tad parādās..

    Jānis
    24.08.2020 22:04
    Reply to  KXX

    Mikrofonu kvalitāte ir laba pat ar vienu ausi, notestēju mašīnā braucot un arī atrodoties ārā vējš minimāls. Mani esot dzirdējuši labi. Notestēju arī atālumu plus mīnus metri 15 ir ok,bet siena nedrīkst būt starpā tad gan pazūd savienojums. Testēts ar Note10

    Jānis
    24.08.2020 21:35

    Jopcik! Nopirku austiņas un brāķis! Austiņas strādā ar īslaicīgiem pārāvumiem,skaņas kropļošana un ik pa laikam kreisā austiņa mēdz vnk atslēkties un tad atkal pati no sevis pieslēdzas. Yelefonam atrodoties kabatā! Fu kauns Samsung.

    Reklāma