Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Buds+ bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Šis gads man ir iesācies pamatīgā bezvadu austiņu trakumā. Gada pašā sākumā es beidzot sapratu, kāpēc daudzi cilvēki ir tik lielā sajūsmā par Apple AirPods austiņām. Sapratu un visai ātri nopirku sev arī AirPods Pro, ko tagad regulāri izmantoju ikdienā. Pēc tam es mēģināju saprast, cik labs pirkums ir nepilnus 30 eiro vērtas Xiaomi Mi True Wireless Earbuds. Ne pārāk. Atdevu kolēģim un viņam ar šo produktu ir krietni labāka pieredze. Pēc tam uz testu atbrauca jaunās Huawei FreeBuds 3 austiņas un testa noslēgumā tās atzinu par diezgan labu produktu, īpaši Huawei telefonu lietotājiem.

    Reklāma

    Un tad kopā ar jaunajiem Samsung Galaxy S20 sērijas viedtālruņiem uz testu atbrauca arī jaunās Samsung Galaxy Buds+ bezvadu austiņas. Jaunais produkts vizuāli ir praktiski tāds pats kā pagājušā gada Galaxy Buds, kas man toreiz tīri labi patika. Tomēr ir daži pozitīvi vērtējami uzlabojumi, piemēram, ilgāks baterijas darbības laiks un kvalitatīvāks skanējums. Gaidīto aktīvās trokšņu slāpēšanas funkciju šīs austiņas saņēmušas nav, taču Samsung nav pakautrējies par 20 eiro pacelt Galaxy Buds+ cenu salīdzinot ar priekšgājēju. Tagad šīs austiņas maksā 169 eiro. Interneta veikalos var atrast arī lētāk.

    Austiņu kastītē atradīsim visu nepieciešamo, lai varētu tās pilnvērtīgi lietot. Pašas austiņas sēž uzlādes/pārnēsāšanas kārbiņā un blakus ir USB-C uzlādes kabelis, kā arī vairāku izmēru austiņu uzgaļi. Uz testu esam saņēmuši balto versiju, bet šo produktu var nopirkt arī melnā, gaiši zilā un sarkanā krāsā. Manuprāt, sarkanais krāsojums izskatās īpaši glīši, tāds sulīgs!

    Galaxy Buds+ dizains un uzbūve

    Arī uzlādes kārbiņa ir teju identiska pagājušā gada Galaxy Buds produktam. Tā ir aptuveni 7 x 4 x 2.5 cm izmēros un sver 40 gramus. Pašas austiņas katra sver ap 6 gramiem. Tas nav daudz un šādu kārbiņu varam visu laiku nēsāt bikšu kabatā un īpaši to nejutīsim. Gan uzlādes kārbiņa, gan pašas austiņas man liekas kvalitatīvi uzbūvētas. Samsung ir padomājis par to, lai magnēti kārbiņā notur gan austiņas, gan vāciņu. Tas ir svarīgi, jo garantē, ka kārbiņa neatvērsies neparedzētā brīdī un neizkaisīs mūsu austiņas.

    Kārbiņas aizmugurē redzam USB-C uzlādes pieslēgvietu, bet kārbiņa atbalsta arī Qi bezvadu uzlādi. Varam to lādēt uz mūsu pierastā telefona lādētāja vai pat paša telefona, ja tas atbalsta reverso bezvadu uzlādi. Samsung saka, ka pašas austiņas ar uzlādi spēj skanēt līdz 11 stundām ilgi, bet ik pa laikam palādējot no uzlādes kārbiņas, mūziku varam klausīties līdz 22 stundām. Tas ir ļoti labs sniegums un atgādināšu, ka iepriekšējās paaudzes Galaxy Buds austiņas ar vienu uzlādi spēja nodrošināt līdz 6 stundām ilgu mūzikas klausīšanos. Salīdzinājumam, AirPods un AirPods Pro austiņas skan līdz 5 stundām ilgi, bet Huawei savām FreeBuds 3 austiņām sola līdz 4 stundu skanējumu. Samsung inženieri ir pastrādājuši godam un reāli praksē austiņas pavisam mierīgi var izmantot visu cauru dienu. Atliek tās uz īsu brīdi ielikt uzlādes kārbiņā un tās atkal ir gatavas mūs iepriecināt ar mūsu iecienītāko mūziku.

    Uzlādes kārbiņa ar divām gaismas diodēm informē par austiņu un pašas kārbiņas uzlādes stāvokli. Varam redzēt, ka Galaxy Buds+ kārbiņai zem vāciņa iestrādāts mazs gumijots apgabals, kas Galaxy Buds nebija. Acīmredzot, tam ir kaut kāda praktiska nozīme. Pašas austiņas no kārbiņas izņemt/ielikt ir ļoti viegli un patiesībā nav lielas nepieciešamības pēc uzrakstiem, jo pēc taustes uzreiz varam saprast, kur un kā ielikt/izņemt austiņas.

    Mēs vēl varētu padiskutēt par to, kādas formas austiņas ir ērtāk izmantot ikdienā. Vieni teiks, ka foršas ir Galaxy Buds+ dizaina austiņas, kas pilnībā “pazūd” ausīs un nekas no tām nerēgojas laukā, bet citiem vairāk patīk Apple AirPods un Huawei FreeBuds pieeja, ka austiņas var viegli satvert aiz kājiņām. Dizaina izvēles atsaucas arī uz kārbiņu dizainu un es uzreiz redzu vienu plusu Samsung pieejai – šādu kārbiņu ir vieglāk iztīrīt no putekļiem, kas visai ātri sakrāsies. Ej un pamēģini izbakstīt putekļus no šaurajām AirPods/FreeBuds kastītēm.

    Jau iepriekšējais Galaxy Buds modelis bija mazs un ērts, ja vien vispār šāda veida ausīs spraužami puļķi neiedzen šausmas. Arī Galaxy Buds+ te nekas nav sabojāts un austiņas ausīs jūtas tikpat labi. Vienīgi ar Galaxy Buds+ man ausis liekas mazliet vairāk piestūķētas nekā ar AirPods Pro. Acīmredzot, ir kaut kāda atšķirība savādāka dizaina uzgaļos. Ir ļoti svarīgi piemeklēt tieši mūsu ausīm vispiemērotākos uzgaļus, jo šis aspekts būtiski ietekmē skanējuma kvalitāti.

    Te varam redzēt, ka Galaxy Buds+ izmēru ziņā ir aptuveni samērojamas ar Apple AirPods Pro. Tikai kājiņas nav. Austiņām ir arī IPX2 mitruma noturības sertifikācija, kas nozīmē, ka tām nekaitēs sviedri. Tāpēc varam tās izmantot arī sportošanai. Vienīgi peldēties ar tām nevajag iet.

    No kreisās: Samsung Galaxy Buds+, Huawei FreeBuds 3, Apple AirPods Pro

    Šogad Samsung austiņu mazajā korpusā ir iemanījies iebūvēt vēl vairāk labumu. Mums tagad ir veseli trīs mikrofoni, kas nodrošina gan balss uztveršanu, gan apkārtējās vides skaņu uztveršanu. Arī skaļrunis tagad sadalīts divās daļās – viena atbild par zemajām frekvencēm, bet otra par augstajām.

    Samsung savos reklāmas materiālos dižojas, ka austiņas nodrošina studijas kvalitātes skaņu, bet realitāte, protams, nav tik rožaina. Galaxy Buds+ ir mazas austiņas un tās cīnās ar tām pašām problēmām, kas ir citām šāda izmēra austiņām. Skaņa ir normāla, taču es nevarētu teikt, ka skanējums ir pārlieku detalizēts. Skanējuma ziņā pārākas varbūt ir Apple AirPods Pro un Sony WF-1000XM3, bet šīs austiņas arī maksā teju divreiz dārgāk. Samsung arī vēsta, ka tagad ir krietni labāka kvalitāte balss sakariem, kas pērn bija diezgan slikta. Iespējams, ka tagad ir labāk, bet atšķirība man nešķita pārāk liela un joprojām labāk runāt telefona mikrofonā. Zemāk piemērs Galaxy Buds+ austiņu mikrofona sniegumam.

    Austiņu vadība

    Pilnvērtīgai Galaxy Buds+ lietošanai uz mūsu ierīces būs jāuzstāda Galaxy Wearable (vai Galaxy Buds+ uz iOS ierīcēm) lietotne. Ar šo lietotni vismaz Android gadījumā kontrolēsim arī citus Samsung aksesuārus.

    Lietotnē uzskatāmi varam redzēt austiņu un to kārbiņas uzlādes līmeni. Tās arī pašas pīkstēs, kad uzlādes līmenis būs zems. Ar šo lietotni varam meklēt pazaudētas austiņas, tās žēlabaini čivinās. Baigi skaļi gan tas nav. Tāpat lietotne atgādinās, kad ir laiks uzstādīt programmatūras atjauninājumu austiņām. Zinu, ka tas izklausās traki, bet tādā nu pasaulē mēs tagad dzīvojam un programmatūras izmaiņas var diezgan jūtami ietekmēt ne tikai austiņu skanējumu, bet arī to darbības laiku.

    Arī Galaxy Buds+ joprojām ir svarīgs ekvalaizeris, jo noklusētajā (Normal) režīmā austiņas skan izcili nekā. Tāpat kā Galaxy Buds gadījumā personīgi man šīs austiņas vislabāk skan Dynamic režīmā.

    Otra interesanta funkcija ir “Ambient sound”, kas pa virsu mūsu mūzikai centīsies uzpludināt arī apkārtējās vides trokšņus. Apple pusē šo režīmu sauc par “Transparency” un tas var noderēt, kad gribam dzirdēt to, kas notiek mums apkārt, piemēram, uz ielas vai saprast par ko klačojas mūsu kolēģi. Te tiek talkā likti abi papildus mikrofoni un jāsaka, ka austiņas tiešām spēj uztvert un pastiprināt pat ļoti klusas un attālas skaņas. To klausīties ir savādi, bet zvanos var noderēt tas, ka labāk dzirdi arī savu balsi, jo citādāk sevi dzirdi kā caur vati. Tomēr līdz galam šī funkcija nav nostrādāta, jo atliek ar pirkstu nošļūkt gar austiņas sānu, kā austiņas iebliezīs mums ar metālisku troksni. Ieslēdzot šīs austiņas pirmo reizi, funkcija bija ieslēgta un pirms to sapratu, paspēju izbesīties, kāpēc katrs pieskāriens austiņām rada tādus trokšņus.

    Mēs varam iestatīt, lai austiņas nolasa ienākošās ziņas, kā arī pielāgot, kādas tieši lietotnes drīkst ar saviem paziņojumiem ielauzties mūsu ausīs.

    Tāpat kā Galaxy Buds, arī jaunais modelis ir vadāms ar pieskārieniem pie austiņu ārpuses.

    • Viens pieskāriens: atskaņot, apturēt
    • Divi pieskārieni: nākamā dziesma, pieņemt/pabeigt zvanu
    • Trīs pieskārieni: iepriekšējā dziesma
    • Pieskarties un turēt: izpildīt lietotāja definētu funkciju (piemēram, palaist Spotify)

    Tā kā pieskārienu variāciju var būt padaudz, gan jau ne vienmēr atcerēsimies, cik reizes ir jāpiesit, lai pārslēgtu dziesmu vai atbildētu uz zvanu. Bet kopumā piesitieni tiek reģistrēti korekti un šāda austiņu lietošana man šķiet diezgan ērta. Ja no vienas auss izņemam austiņu, mūzika tiek nopauzēta. Piesitam vienu reizi austiņai, kas palika ausī un mūzika atsāk skanēt. No mobilās lietotnes mēs arī varam nobloķēt šos skārienjūtīgos laukumus, ja tie tomēr traucē.

    Lietotnē ir speciāla Labs sadaļa, kurā, acīmredzot, ir pievienotas kaut kādas vēl eksperimentālas funkcijas un tur var aktivizēt vēl vienu skaļuma regulēšanas iespēju. Proti, skaļumu regulējam nevis ilgāk paturot vienu austiņu, bet dubulti uzsitot pa austiņas augšpusi. Izklausās sarežģīti, bet praksē pie šīm darbībām var viegli piešauties un tās darbojas godam.

    Samsung tagad prot austiņu iestatījumus sinhronizēt starp dažādām mūsu rīcībā esošām Samsung ierīcēm – telefoniem, planšetdatoriem un viedpulksteņiem.

    Ja mēs runājam par stabilitāti, tad te man arī nav nekādu pārmetumu. Austiņas pievienojas un atvienojas korekti un principā pa visu testa laiku nepiedzīvoju kaut kādas būtiskas problēmas ar skaņas pārrāvumiem vai defektiem, kā tas bija uzskatāmi izjūtams lēto Xiaomi austiņu testā. Tā kā austiņas izmanto Bluetooth 5.0 standartu, tad varu brīvi pa istabu staigāt un nav jānēsā līdzi telefons, skanējums neaprausies. Galaxy Buds+ izmanto SBC, AAC un Samsung izstrādātu kodeku. aptX atbalsta šīm austiņām nav un tās nevar vienlaicīgi izmantot pie vairākām ierīcēm (nav Bluetooth multipoint atbalsta).

    Galaxy Buds+ var diezgan normāli lietot arī ar iPhone telefoniem, taču ņem vērā, ka šajā gadījumā zaudēsim integrāciju ar Spotify, nebūs arī mazās aiztures režīma un paziņojumu nolasīšanas austiņās. Interesanti, ka Galaxy Buds+ iOS lietotne neprot darboties ar pagājušā gada Galaxy Buds.

    Nobeigumā: Joprojām labākā izvēle Samsung telefonu lietotājiem

    Lai arī Galaxy Buds+ netiek mākslīgi ierobežotas tās lietojot ar citu ražotāju ierīcēm, tīri organiski tās gribas redzēt komplektā ar kādu Samsung viedtālruni. Līdzīgi kā AirPods visdrīzāk lietosim ar iPhone vai FreeBuds ar Huawei telefonu. Un es arī šogad uzskatu, ka Galaxy Buds+ ir lieliska izvēle, ja meklē šādas mazas pilnībā bezvadu austiņas, kuras izmantot ar savu Samsung telefonu. Tās darbosies lieliski un priecēs ar uzlaboto skanējumu un krietni ilgāko skanējumu, ja salīdzinām ar pagājušā gada Galaxy Buds. Vienīgi pietrūkst aktīvās trokšņu slāpēšanas, kas šādām austiņām šogad tomēr jau skaitās norma.

    Ar ko tad šīs austiņas konkurē? 1More Stylish True Wireless maksā teju uz pusi lētāk, bet skan ne būtiski sliktāk. Tiesa, ne tik ilgi kā Galaxy Buds+. Eksistē arī 1More austiņu modelis ar aktīvo trokšņu slāpēšanu, bet to vēl neesmu testējis. Noteikti uzmanības vērtas ir arī jaunās Jabra Elite 75t vai Jabra Elite Active 75t, un, protams, Sony WF-1000XM3, ja meklē patiešām kvalitatīvu skanējumu un nebaida austiņu lielais izmērs un svars.

    Man patika:

    • Austiņu dizains un uzbūves kvalitāte
    • Austiņas skan labi
    • Ilgs baterijas darbības laiks
    • Uzlādes kārbiņa uzlādējama ar vadu un bezvadu režīmā
    • Lieliski savienojas un atvienojas no telefona

    Man nepatika:

    • Ambient sound režīms joprojām nedarbojas līdz galam labi
    • Nav aktīvās trokšņu slāpēšanas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars Rudzītis
    18.04.2020 13:22

    Lietoju austiņas jau kādu laiku, patīk baterijas ilgums, skaņa ir ok, nav ar ko īsti salīdzināt.
    Nepatīk, ka tās ir grūti izņemt no auss, ne piespiežot kādu tač funkciju, un kādreiz arī nenostrādā tās pogas līdz galam.
    Bet kopumā man patīk bezvadu austiņas kā tādas, ērti klausīties podkāstus un citas lietas :)

    Rihards Linde
    18.04.2020 13:39

    Ļoti liels pluss Samsung austiņām ir tāds, ka viņas dod līdzi telefoniem utt. Daudziem pircējiem viņas nav vajadzīgas un liek ebaya uz izsoli. Var diezgan viegli nopirkt jaunas vācu vai angļu ebayā. Es savas neatpakotas 19.gada Buds dabūju pa 90 eiro ar visu piegādi uz Latviju pagājušajā vasarā.

    19.04.2020 09:41
    Reply to  Rihards Linde

    Es savas buds+ noķēru ss.lv par 80EUR. Savas parastās buds pārdodot draugam.
    Man ļoti patīk. Mikrofoni darbojas labi, ja apkārt ir klusa vide. Vējainā laikā ārā sarunbiedri sūdzas.
    Viena forša lieta, ka šīm ir papildus funkcionalitāte. Var saglabāt gan Bixby piespiežot pieturot (aizvien aktīvāk izmantoju kontrolējot mājas iekārtas, vai piezvanot kādam), gan arī skaņas regulēšanu uzsitot pa austiņu augšu. Lifehack vari nesist pa pašiem buds+. Vienkārši uzsit vairākas reizes pa savu ausi no augšas vai aizausi un regulē skaņu. Kreisa samazina skaņu, labā palielina.
    Kopumā austiņas ļoti ērtas, lieliski turās ausīs, nejūtamas, baterija tur ilgi. Priekš manis vadu ausis ir pagātne.

    Janis Liepins
    18.04.2020 13:52

    Vari lūdzu nokomentē lūdzu baterijas ietilpību tām āboļaustiņām pēc kkāda lietošanas laika.
    Man nupat iezīmējās tendence – jo mazāks divaiss, jo īsāks mūžs baterijai. Attiecīgi mazu iekārtu (piem. austiņu) vienīgais prikšanas rādītājs var būt cena. Jo drīz tāpat būs jāsviež ārā dēļ baterijas.

    Buds
    18.04.2020 20:36

    Šīs austiņas man ir mēnesi, bet viena austina skan klusāk par otru, kaut vai balanss ir noregulets pareizi, kads varetu tam būt iemesls.

    freelifelv
    19.04.2020 01:16

    Nagi, Kristap, nagi… :D

    trel
    19.04.2020 01:50

    basi salīdzinot ar airpods pro ir lielāki/mazālo/līdzīgi?

    Reklāma