Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic apskats – maksimāli lēti un nestabili

    Jaunākie raksti

    Jau ceturto gadu pēc kārtas janvārī dodos uz Preiļiem vadīt un reizē arī izbaudīt Preiļu robotikas čempionāta posmu. Pēdējos gados esmu pasācis rīkot konkursu, kura gaitā sacensību dalībniekiem piedāvāju iespēju atbildēt uz dažādiem ar tehnoloģijām saistītiem jautājumiem. Lai šo konkursu izvērstu vēl interesantāku, šogad nolēmu Kursora vārdā sarūpēt feinas balviņas. Pirms došanās uz Preiļiem iegāju manā piemājas RD Electronics veikalā un sapirkos pilnu maisu ar visādiem līdz daždesmit eiro vērtiem gadžetiem. Viens no tiem gan tā arī neaizbrauca uz Preiļiem un palika mājās uz testiem.

     

    Reklāma

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Kristaps Skutelis (@krizdabz) on

    Es runāju par Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic austiņām. Šīs mazās pilnībā bezvadu austiņas izskatās ļoti, ļoti labi un maksā tikai nieka nepilnus 30 eiro. Tā kā nesen tepat Kursorā atzinos mīlestībā pret Apple AirPods un nesen nopirku arī AirPods Pro austiņas, man bija reāli sportiska interese par to, ko naskie ķīnieši spēj iebūvēt šādā smiekla naudu maksājošā produktā.

    Lai arī uz produkta iepakojuma rakstīts, ka tās ir Xiaomi austiņas, produkta reālais nosaukums ir Redmi AirDots. Pirms gada gan Xiaomi paziņoja, ka Redmi turpmāk būs atsevišķs apakšzīmols viedtālruņu ražošanai līdzīgi kā Huawei ir atdalījis Honor zīmolu. Lai vai kāds būtu produkta nosaukums, izskatās, ka runa ir par vienām un tām pašām austiņām.

    Dizains un uzbūves kvalitāte

    Tad kad tu par produktu samaksā pārdesmit eiro un zini, ka lielo zīmolu šīs pašas kategorijas produkti maksā vismaz 100 eiro dārgāk, loģiski, ka neko dižu nesagaidi. Tomēr ar šīm Xiaomi austiņām ir cits stāsts. Tās izskatās patiešām gaumīgi un kvalitatīvi uzbūvētas.

    Austiņas ievietojamas ļoti maza izmēra kārbiņā, kurā tās arī automātiski uzlādējas. Kārbiņa un austiņas ir melnā krāsā. Austiņas pašā kārbiņā pieturas ar magnētiem, tāpēc neizkritīs laukā un nezaudēs uzlādei nepieciešamo kontaktu. Uz pašas kārbiņas priekšpusē ir maza gaismas diode, lai redzētu tās uzlādes stāvokli un aizmugurē atradīsim microUSB pieslēgvietu lādētājam.

    Ja jau aizrunājos par lādēšanu, tad pie reizes noskaidrosim, kādas ir austiņu baterijas spējas. Ražotājs sola, ka ar vienu uzlādi ar 43 mAh akumulatoriem aprīkotās austiņas spēj skanēt līdz četrām stundām un no uzlādes kārbiņas (300 mAh) varam izspiest laukā kādas trīs pilnas uzlādes. Tātad, rezultātā iegūsim mazliet virs 10 stundām skanējuma. Tas nav slikts rādītājs. Ja ņemam vērā austiņu cenu, tad tas ir pat ļoti cienījams sniegums.

    Pašas austiņas arī ir patiešām maziņas un AirPods blakus izskatās pēc milžiem. Ausīs šīs austiņas ir ieliekamas slīpi un no sākuma būs jāpiešaujas to izdarīt pareizā orientācijā. Pēc dažiem mēģinājumiem gan tas notiek automātiski un jāsaka, ka ausīs šie “mazulīši” ir teju nejūtami. Katra austiņa sver nieka 4.1 gramu un tās vismaz manās ausīs turējās ļoti labi. Pat kratot galvu, tās nelidoja laukā. Tāpat kastītē ir vēl pāris silikona uzgaļu ar dažādiem izmēriem, lai varam panākt vislabāko ausu piepildījumu. Tas lieti noderēs, lai nobloķētu apkārtējās vides trokšņus, jo austiņām nav aktīvās trokšņu slāpēšanas funkcijas. Kas arī saprotams, par tādu naudu to nemaz nevar uzbūvēt.

    Ražotājs austiņām sola arī mitruma noturību, tādējādi varēsim tās izmantot sportojot vai vazājoties apkārt lietus laikā.

    Abu austiņu virsmas reizē ir spiežamas pogas. Ar spiedieniem varam kontrolēt mūziku (piespiežam, lai nopauzētu) un ar dubultklikšķi izsaukt balss asistentu. Ar vieglu piespiedienu varam atbildēt uz zvanu, kā arī to pabeigt. Noraidīt zvanu varam, ja pogu paturam piespiestu ilgāk par 1 sekundi. Tāpat uz abām austiņām ir pa gaismas diodei, kas palīdzēs saprast, kādā režīmā austiņas darbojas. Ja tās uzlādējas, diode deg sarkana. Ja atrodas savienošanās režīmā – mirgo balta.

    Savienošanās ar datoru vai mobilo ierīci ir gluži kā vecajos labajos laikos. Mums netiek piedāvāta atsevišķa lietotne, kā to pieņemts darīt mūsdienās un būs vien pašiem jādodas uz Bluetooth iestatījumu sadaļu. Kad austiņas ir izņemtas no uzlādes kārbiņas, tās var redzēt Bluetooth ierīču sarakstā. Dažkārt man rādījās abas austiņas, bet citreiz viena (to nosaukums norāda, labā vai kreisā). Tiesa, kad savienojums ar skaņas avotu izveidots, savienotā austiņa prot ātri pieslēgt arī otru austiņu. Nav pārāk glauni, bet nu vismaz darbojas. Arī pēc tam ikdienas lietošanā atliek austiņas izņemt no kārbiņas un tās spēj gandrīz katru reizi veiksmīgi savienoties ar telefonu. Ražotājs saka, ka austiņas izmanto Bluetooth 5.0 (HFP, A2DP, HSP, AVRCP profili), tāpēc 100% stabilu darbību sagaidīt būtu naivi.

    Zemāk vari apskatīties salīdzinājumu ar AirPods, AirPods Pro un Huawei FreeBuds 3, kur Apple produkti sākas no kreisās puses.

    Skanējuma kvalitāte ir pieņamama

    Labi, tiktāl viss ir jauki, bet kā šīs austiņas skan? Testa laikā es austiņas biju iedevis paklausīties vairākiem cilvēkiem un palūdzu viņus padalīties ar saviem novērojumiem. Vairums teica, ka tās neskan pārāk labi. Proti, skanējums ir ļoti “plakans”. Kad pateicu austiņu cenu, tad vairums atzina, ka “Nē, nu, jā, tad viss skaidrs”.

    Es gan negribu teikt, ka šīs austiņas skan slikti. Varbūt es jaunībā dabstepa ziedu laikos esmu pavisam sabeidzis savas ausis, taču man šīs austiņas šķita pietiekami skaļas un spējīgas no saviem 7.2mm skaļrunīšiem izžmiegt laukā pat pieklājīgu basu. Baigi niansēts skanējums gan nesanāks, bet nu ko tu gribi par nepilniem 30 eiro? Salīdzinājumam, 10 reizes dārgākās Apple AirPods Pro austiņas skan niansētāk, bet ne skaļāk.

    Mikrofona kvalitāte ir diezgan draņķīga un ļoti bieži sarunu biedri sūdzēsies, ka nav iespējams normāli saprasti, ko tiem sakām. Bet tā ir klasiska šādas formas bezvadu austiņu problēma.

    Stabilitāte? Tās nav!

    Tagad parunāsim par to, kas man šī produkta sakarā liekas nepieņemams. Stabilitāte. Tās gluži vienkārši nav. Vairāku nedēļu laikā es austiņas testēju uz vismaz četriem telefoniem, tostarp Android un iPhone ierīcēm, kā arī dažādām mūzikas lietotnēm (Di.fm, Spotify, Last.fm) un nevienā scenārijā nedabūju 100% stabilu darbību.

    Pat ja austiņas savienojas normāli, mūzika visai ātri sāk skanēt ar kropļojumiem, kas liek domāt, ka austiņas nespēj ar skaņas avotu uzturēt stabilu savienojumu. Bet tā vēl nav lielākā problēma. Ik pa laikam, bet regulāri viena vai otra (vai pat abas) austiņa vienkārši atslēdzas. Dažkārt tas notiek uz pavisam īsu sekundes daļu, bet citkārt tā vairs pati nespēj pieslēgties atpakaļ. Nākas abas austiņas likt atpakaļ uzlādes kārbiņā, lai apdomājas.

    Jā, jā, cena ir zema, taču pie tik nestabilas darbības tās nav lietojamas. To nestabilā darbība reāli uzvelk un tā vien gribas “mazulīšus” nolaist podā.

    Tikai īsi pirms šī apskata publicēšanas nonācu līdz gala slēdzienam. Ja mums apkārt ir daudz bezvadu ierīču (situācija tipiskā birojā vai tirdzniecības centrā), tad ar stabilitāti viss ir ļoti slikti. Atliek nolīst kaut kādā bedrē (piemēram, mājās), kur apkārt ir krietni mazāk raidītāju, austiņas skan krietni, krietni labāk. Starpība ir ļoti liela, bet citi ražotāji ar šo problēmu tiek galā krietni labāk. Un es nerunāju tikai par vājprātīgu naudu maksājošām alternatīvām.

    Secinājumi: Esmu gatavs piemaksāt par stabilitāti!

    Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic būtu absolūti fantastisks produkts, kas parāda ķīniešu spēju par mazām naudām spēt uzražot tehniski lielisku ierīci. Būtu, jo tas nav tāds tieši savas nestabilās darbības dēļ. Var jau, protams, būt tā, ka man ir pagadījies kāds brāķis, taču arī tas apliecina visiem zināmo patiesību – ja kaut kas ir aizdomīgi lēts, tam visdrīzāk ir kaut kādas problēmas. Un kāda tad šajā gadījumā ir jēga no austiņām, kas ir glītas, pietiekami kvalitatīvi uzbūvētas, bet nespēj darboties stabili dažādos apstākļos. Sak, darbā es ar tām neklausīšos mūziku, jo tā raustīsies, bet mājās gan viss ir labi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bungis
    22.02.2020 21:10

    Stabilitāte tavā skatījumā ir tiešām neskaidra. China respects China. Izmantojot personiski viņas jau vairāk nekā pus gadu varu teikt, ka tādas problēmas kādas tu novēroji nav bijis pat vienu reizi. Varbūt nopirki brāķi? Protams nesagaidu, ka viņas varētu darboties OK ar Apple, bet nu tomēr tavs apgalvojums ir ļoti strikts.

    Oskars O.
    22.02.2020 22:10

    Pats lietoju šīs austiņas, pirku pa 25€, priekš bluetooth austiņas ir ļoti lēti skaitot, ka vēl no zināma ražotāja. Par pašam austiņām nevaru sūdzēties lietoju pāris mēnešus un gadījies tik divas reizes piedzīvot savienošanas problēmas ar austiņām savā starpā, vienīgais nepatīkamais ir tas, ka jālieto labā austiņa lai strādātu arī kreisā, un vēl darbības distance austiņām no telefona nu nav tur bluetooth 5, varbūt man mājās biezas sienas, kā nekā bloku māja daudzdzīvokļu. Skaņas kvalitāte liekas lieliska skatoties arī uz cenu, bet man noteikti tā jo neesmu klausījis citas bluetooth austiņas no augstākā gala. Lietoju Xiaomi telefonu. Tā kā jā, austiņas noteikti iesaku tiem kuriem gribās bluetooth austiņas par saprātīgu cenu!

    Rolands
    22.02.2020 22:29

    Izmantoju personīgi, sūtīju no Ķīnas. Lietoju pa ceļam uz darbu gan vilcienā, gan ejot pa Rīgas centru, uz iPhone problēmas neesmu novērojis.
    Iespējams man ir laba versija, vai iepirktais bija bojāts eksemplārs.
    Vispār man nepatīk in-ear austiņas, bet vilcienā un Rīgas centrā, tas iedod klusumu, kas nepieciešams, klausoties podcastus.

    Toms Ločmelis
    22.02.2020 22:33

    Tiešam nepiekritu par To nestabilitāti , ka smagi kļudies visticamāk Tev ir kāds brāķis , mums ģimenē ir 3 šādi pāri 2 x iphone , 1 x android un neviens nav novērojis ko šādu . Takā domāju vērts ir aiznest uz veikalu atpakal , vai paprasīt vēl vienas uz Testu ,

    Usinss
    23.02.2020 00:37

    Problēmas bija pirmo reizi sapārot. Bet iepirkšana kastītē uz 5 minūtēm visu atrisināja. Kopš tā laika nav nekādu problēmu. Dziesmas laikā var pielikt vai noņemt otru ausi, viss darbojas. Vienīgais, ja ar abām ausīm skatās video, skaņa iepaliek. Ja ar vienu, viss ok. Man gan ir nākamais modelis, kurš pa 45€ maksā. Lietoju 2 mēnešus un ir ok.

    23.02.2020 00:43

    Reāli kauns lasīt kaut ko tik melīgu un diletantisku. Nopircis brāķi vai pat kaut ko nav jēdzis saslēgt šī raksta padīvainais autors.

    AMTG

    Astro
    23.02.2020 01:49
    Reply to  Es Pats

    Kā var saslēgt ne tā?

    John
    23.02.2020 09:54

    Lietoju pusgadu, bij gadijies, ka nevar saparot abas austinas, bet google un youtube visu izrisinaja. Savienojas vienmer. Nekadu problemu. Nopirku no Ali, Chinese version :)))

    23.02.2020 10:20

    Uzrakstiet popularako zemcenas ebay un aliexpress bezvadu austinju apskatus ✓

    Naasdegunis
    23.02.2020 11:05

    Edifier TWS1

    Raimonds K
    23.02.2020 22:58

    Blitzwolf BW-FYE7 TWS Bluetooth V5.0 Ļoti labas ar labu basu un darbojas ideāli P10 Plus!

    Mārča
    23.02.2020 10:53

    Labdien. Kā jau te kāds minēja, arī es austiņas iegādājos no Ķīnas. Cena pat nedaudz zem 10 eiro. Baterija tur piecas stundas, savienojas arī labi ar Xiomi telefonu un Samsung tāpat. Mūzika skan tīri labi, bet sarunas biedram rodas atskaņa. Bet ja tikai klausīties mūziku tad ļoti labas.

    Centis Ābele
    23.02.2020 14:12

    Cilvēki, kas jūs galvu durvīs iespieduši? Nu tie, kas te pusgadu lieto šito mēslu, es viņas no paziņas paņēmu uz 1 dienu paklausīties, tas bija pipec. Maximā pa 1 euro austiņas skanēs 10 reiz labāk. Šitiem Mi sūdiem ir 0% bassu 0% skaļuma un maksā 30 euri!! 30 euri par tādu mēslu!?? Reāli nesaprotu tos idiotus, kas bāž šitos ausīs. Es iedevu paziņam savas vadu austiņas pa 10 euri paklausīties un viņš bija pilnīgā šokā, jo vislaik klausijās savas mīļākās dziesmas bez basiem un pēkšņi sadzirdēja pilnīgi citas lietas.

    Centis Ābele
    23.02.2020 14:38

    Mošk pārlasi savu rakstu? Tur pats raksti, ka nav basu tagad izrādas ir basi? No uzgaļiem nekādi basi nerodas, sūds paliek sūds.

    Agris
    24.02.2020 09:29
    Reply to  Centis Ābele

    Paskat, kas mums te komentē! Intelektuālais titāns!

    Edgars Šulcs
    24.02.2020 10:04

    Nopirku skriešanai šīs https://www.aliexpress.com/item/4000188378852.html no “aļika”, jo man tās parastās iepuļķējamās mūždien krīt ārā, kad sāku svīst. Māsasvīram ir aprakstītās Xiaomi. Pirmie iespaidi – manējās skan labāk, dobjāks basiņš, plašāks diapazons. Kā ar stabilitāti piedirstā ēterā – nezinu, bet, ņemot vērā, ka iegādātas lietošanai mežā, tas neuztrauc.

    Austiņu lietotajs
    27.02.2020 19:51

    Lietoju jau kādus 2 mēnešus un nav bijušas problēmas ar stabilitāti. Vienmēr skan bez traucējumiem.

    Dažreiz izvelkot no kastītes nesapārojas viena vai otra austiņa.

    Skaņas kvalitāte tāda pati kā samsung austiņām, kas nāca kopā ar telefonu.

    Visvairāk esmu neapmierināts ar pogu, kura jāspiež tik stipri, ka sāp auss un nav iespējams pāslēgt nākamo dziesmu.

    Mikrofonu var lietot tikai, ja apkārt kapa klusums, citādi gan sarunu biedrs var sūdzēties.

    Probably the best price/performance you can get

    Artis
    02.03.2020 23:27

    Ar Sony Xperia Z3 man strādāja izcili, nebija nekādu problēmu ar stabilitāti, taču ar Samsung Galaxy A51 gan regulāri raustās skaņa. Līdz šim domāju, ka tā ir Samsunga vaina, nu vairs nevar saprast :D

    johny
    12.03.2020 11:34

    Pēc “pozitīva” apskata vakar tieši nopirku. Šodien pirmais “testa draivs” zālē. Nez, ar note 8t savienojas, ausis savā starpā ar’, nekas nezūd, nekas neraustas. Sēžu un priecājos. Skaņa laba, basi ir, izejot ārpus uztveršanas zonas, atvienojas, atnākot atpakaļ – savienojas. Pagaidām nav par ko sūdzēties.

    Reinis Mežulis
    05.10.2020 01:20

    Iepriku šīs, jo piebesīja vada austiņas. Esmu diezgan apmierināts, skan normāli, laukos savienojums ir stabils. Būtu gribējies jēdzīgāku kastītes vāciņu, jo to ilgi ļurkājot kaut kas nolūza un tagad tas nedaudz čakarīgāk veras vaļā. Lielākā bēda ir darbības laiks, man sanāk 2h15min un viss, pie tam ir problēmas ar baterijas atlikuma uzrādīšanu no “20%” līdz izslēgšanās brīdim paiet kādas divas minūtes, kas ir ļoti kaitinoši. Man gan nav ne jausmas, cik ilgs darbības laiks šajā lauciņā skaitās normāls. :)

    Reklāma