Web Analytics
More
    Reklāma

    Mīlas dziesma Apple AirPods bezvadu austiņām

    Jaunākie raksti

    Mazliet vairāk nekā pirms mēneša es sevi ievilku kārtējā gadžetu eksperimentā. Pēc vairāku gadu ilga Samsung flagmaņu lietošanas (un to iemīlēšanas) perioda nolēmu atkal nopirkt Apple iPhone viedtālruni, lai pats savām acīm saredzētu, cik tālu Apple ir ticis lietojamības un piedāvāto produktu/pakalpojumu ziņā. Es biju plānojis kontrolēti apaugt arī ar citiem Apple produktiem, jo šī kompānija vienmēr ir bijusi slavena ar to, kā visi tās produkti un pakalpojumi sadarbojas kopā.

    Šobrīd sēžu Lasvegasas lidostā, jo jau pavisam drīz uzsākšu teju diennakti ilgo ceļu atpakaļ uz mājām no CES 2020 tehnoloģiju izstādes. Man ir pāris stundas laika un vēlos jums pastāstīt stāstu par to, kā es iemīlējos Apple AirPods austiņās.

    Reklāma

    Mūzika manā dzīvē

    Es esmu viens no tiem cilvēkiem, kas ikdienā daudz klausās mūziku. Es klausos mūziku mašīnā, kad braucu uz un no darba, es klausos mūziku darbā, kad strādāju un nav neviena klusa brīža arī mājās. Tā kā man ikdienā pietiek saspringuma, tad klausos elektronisko miera mūziku no lieliskā Di.fm interneta radio, lai tā līdzsvaro manu prātu. Esmu abonējis arī Spotify un šo servisu izmantoju brīžos, kad vēlos paklausīties kaut ko konkrētu.

    Ja runājam par austiņu izvēli, tad te man ir diezgan liels mikslis. Darbā pārsvarā izmantoju Bose QuietComfort 25 pāri ausīm velkamās austiņas. Tām ir arī trokšņu slāpēšanas funkcija, taču ikdienā to praktiski neizmantoju, jo tā ir diezgan nogurdinoša, ja austiņas galvā visu dienu.

    Bose QuietComfort 25

    Pirms kāda pusgada tiku pie 1MORE Stylish True Wireless bezvadu austiņu jaunās versijas un diezgan bieži izmantoju šis austiņas, jo tās ir mazas, vieglas un ar labu baterijas darbības laiku.

    1More Stylish True Wireless

    Pavisam nesen diezgan nejauši nopirku arī Steelseries Arctis 3 Bluetooth geimeru austiņas, jo gribēju spēlēt PlayStation 4 ar bezvadu austiņām. Šis plāns piedzīvoja fiasko, jo pa tiešo abas ierīces diemžēl nav savienojamas, bet ikdienā šad un tad tomēr mājās izmantoju. Ļoti, ļoti vieglas un tādējādi ērtas pāri ausīm velkamas austiņas ar lieliski pārdomātu fizisku skaņas regulēšanas rullīti. Kad nopirkšu Creative BT-W2 adapteri, tad vajadzētu varēt austiņas izmantot arī ar spēļu konsoli.

    Steelseries Arctis 3 Bluetooth

    Kā redzi, man absolūti pietiek ar straumēšanas servisu piedāvātās mūzikas (ne)kvalitāti un es vairāk novērtēju lietošanas ērtumu nekā kaut kādu ārprātīgi augsto skaņas kvalitāti. Savulaik biju mēģinājis lietot Tidal, bet toreiz tur viss bija slikti, slikti, slikti.

    Dažādās AirPods versijas

    Jāsaka, ka līdz šim es baigi nopietni nebiju lietojis Apple veidotās AirPods austiņas, jo gluži vienkārši lietoju Android telefonu. Lai arī šīs austiņas var izmantot arī ar Android telefoniem, tomēr man tas liekas ačgārni. AirPods lielākais trumpis ir ērtā lietošana ar iPhone, savukārt, Android pasaulē ir pilns citu lielisku bezvadu austiņu produktu. Šī joma strauji aug un cilvēki šāda veida mazās austiņas pērk kā aptrakuši.

    Pirmās AirPods austiņas Apple izlaida pirms trīs gadiem un toreiz neviens pat nevarēja iedomāties, ka tās kļūs par tik vājprātīgu hītu, kuru dizainu un funkcijas kopēs teju katrs sevi cienošs Ķīnas ciemats. Tāpat var pat diezgan pamatoti uzskatīt, ka Apple masām iepotēja ideju par to, ka austiņas var darboties pavisam bez vadiem. Tiesa, aizvācot no savām ierīcēm 3.5mm audio pieslēgvietu, Apple vistiešākajā veidā savus klientus mudināja (lai neteiktu piespieda) pirkt tieši bezvadu austiņas. Jo kurš gan ies krāmēties ar pārejām?

    Pagājušā gada pavasarī AirPods piedzīvoja savu otro paaudzi un ieguva bezvadu režīmā uzlādējamu uzglabāšanas kārbiņu, uzlabotu ātrdarbību, ilgāku baterijas darbības laiku un iespēju izsaukt Siri balss asistentu, nenospiežot nevienu pogu. Tātad, inkrementālas nevis būtiskas izmaiņas.

    Dažus mēnešus vēlāk, oktobra beigās, Apple izlaida jaunās AirPods Pro austiņas, kas nāk klajā ar krietni radikālākām izmaiņām un savā ziņā ķer rokā konkurentus, kas šo dažu gadu laikā ir spējuši attīstīt jaunas un noderīgas funkcijas. Beidzot AirPods Pro piedāvā aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju, ko izmēģinājām nesen apskatītajās Sony WF-1000XM3 austiņās. Katrā AirPods Pro austiņā ir iebūvēti divi mikrofoni un austiņas “klausās” apkārtējās vides trokšņus ar mērķi noslāpēt visu lieko un atstāt tikai kristāldzirdas sarunas. Apple informē, ka austiņas piedāvā arī tā saucamo “Transparency” režīmu, kad, saspiežot austiņu apakšdaļu, varam uz brīdi atslēgt trokšņu slāpēšanu un dzirdēt apkārt notiekošo pilnībā.

    Apple AirPods Pro

    Tāpat būtiski mainīts arī austiņu dizains. Beidzot AirPods ir aprīkotas ar silikona uzgaļiem (pieejami trīs izmēri) un ir uzskatāmas par pilnvērtīgām in-ear tipa austiņām. Un tas, kā zināms, nepieciešams, lai varētu kvalitatīvi dzirdēt austiņu sniegumu, nevis apkārtējās vides skaņas. Apple saka, ka baterijas darbības spējas ir tādas pašas, kā “parastajām” AirPods austiņām – līdz 24 stundām ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu un līdz četrām ar pusi stundām, ja izmantosim trokšņu slāpēšanas funkciju. Piecas minūtes ilga uzlāde pārnēsāšanas kārbiņā uzlādēs AirPods Pro stundu ilgai mūzikas atskaņošanai. Uzlādes kārbiņu varam uzlādēt vai nu ar Lightning vadu, vai bezvadu režīmā un tai ir mainīta forma.

    Šīs ir visdārgākās AirPods austiņas, jo maksā 279 eiro. Bet pat ja piķis nav problēma, šo austiņu pieejamība gan ir problēma. Tās ir izpirktas un Apple nespēj saražot pietiekami daudz austiņas un cilvēki uz tām gaida rindās. Tikmēr “parastās” Airpods austiņas maksās 229 eiro par modeli ar bezvadu uzlādējamo versiju vai 179 eiro par visparastāko ar vadu uzlādējamo kārbiņu.

    Kā es tiku pie AirPods austiņām?

    Kā, kā? Aizgāju uz veikalu un nopirku. Pirms nepilna mēneša tiku nosūtīts uz piemājas pārtikas veikalu pēc produktiem un iebāzu degunu arī blakus esošajā RD Electronics veikalā. Skatījos uz plauktiem un AirPods austiņas man teica: “Kristap, nopērc mūs! Tev taču tagad ir iPhone!” Kādu brīdi mani māca šaubas, jo kāda gan jēga pirkt veco modeli, ja ir iznācis jaunais? Tomēr tad izlēmu spert šo soli, jo labāk nopirkt vecās tagad un pa lēto nekā gaidīt nezināmu laika posmu jauno modeli un maksāt par to kaudzi naudas. Plus, kad būs praktiska pieredze ar vecajām AirPods austiņām, varēšu labāk izprast jaunās.

    Domāts, darīts! Uz mājām atnesu ne tikai pienu un dārzeņus, bet arī otrās paaudzes AirPods ar parasto uzlādes kārbiņu. Šis eksperiments man izmaksāja 159 eiro un nosodījuma pilnu skatienu no sievas.

    AirPods lietošanas ērtība

    Ar parastajām austiņām man nepatīk divas lietas. Pirmkārt, sākotnējā iestatīšana, jo ir jāsaprot, kā austiņas ieslēgt savienošanās režīmā. Dažādām austiņām tas notiek mazliet citādāk un ir bijuši gadījumi, kad jāķeras pie lietotāja instrukcijas. Otrkārt, daļu parasto bezvadu austiņu pēc to izņemšanas no uzlādes kārbiņas ir vēl jāieslēdz. Vienmēr esmu uzskatījis, ka tā ir lieka darbība, jo ko gan es citu plānoju darīt ar austiņām, kad tās izņemu no kastītes?

    Austiņas ikdienā dzīvo mazā kārbiņā, kur tās ērti ieliekamas katra savā caurumā un tur pievelkas ar magnētu, lai neizveltos laukā. Tāpat ar magnētu kopā turas kārbiņas vāciņš un tam ir tik, tik patīkams klikšķis, ko nesajauksi ne ar ko citu. Kārbiņa ir tik maza, ka to var ērti apkārt staipīt bikšu kabatā.

    AirPods iestatīšana ir vienkāršāka par vienkāršu. Blakus telefonam atveram austiņu kārbiņu un telefonā uzreiz uzlec paziņojums ar aicinājumu savienot abas ierīces. Pēc tam uz īsu brīdi paturam pogu kārbiņas aizmugurē un viss – austiņas ir savienotas. Uzreiz arī uzzināsim, kāds ir austiņu un to pārnēsāšanas/uzlādes kārbiņas uzlādes stāvoklis. Ērti!

    Austiņu uzlādes līmeni ir iespējams apskatīties atsevišķā logrīkā arī logrīku (vidžetu) sadaļā. Tad nebūs jāvirina vaļā un ciet pati kārbiņa. Ērti un saprotami.

    Ja runājam par pašu austiņu darbības laiku, tad Apple saka, ka AirPods ar vienu uzlādi skanēs līdz 5 stundām. Ja visu laiku runāsim pa telefonu, darbības ilgums samazināsies līdz 3 stundām. 15 minūtes uzlādes kārbiņā mums dos vēl trīs stundas mūzikas klausīšanās. Uzlādes kārbiņai pietiek enerģijas, lai ik pa laikam lādējot austiņas, mēs varētu kopā darbināt tās visas 24 stundas. Reāli praksē tā kaut kā arī ir, bet te matemātika nav precīza, jo dažādos apstākļos austiņas izlādējas dažādi. Ja mūziku klausīsies skaļāk, austiņas būs jāuzlādē biežāk. Kad lidoju uz izstādi, tad manā nepilnas 10h garajā reisā austiņas izmantoju visu laiku atskaitot kādas padsmit minūtes, kamēr biju piecēlies no savas vietas izlocīt kājas. Tātad, AirPods nav absolūti nekādu problēmu izmantot arī tālos lidojumos. Ikdienā es uzlādes kārbiņu lādēju reizi dažās dienās. Kad austiņas ir tuvu pilnīgam iztukšītim, tās pāris reizes iepīkstēsies un tad pārstās skanēt.

    Ja runājam par iestatījumiem, tad tie ir daži. Mēs varam divreiz uzsist pa vienu vai otru austiņu, lai nopauzētu/atsāktu skandēt mūziku, ieslēgtu iepriekšējo/nākamo dziesmu vai atbildētu uz telefona zvanu. Šīs funkcijas mēneša laikā tā arī īsti neapguvu, jo intuitīvi nesapratu, kur īsti jāpiesit (austiņu augšpusē). Ar jaunajām AirPods var pateikt “Hei Siri” un tās būs gatavas uzklausīt manas komandas. To es arī, protams, neizmantoju, jo Siri nesaprot latviski. Kad kādu austiņu izņemam no auss, mūzika apstājas. Ar dubultsitienu varam atlikušajā austiņā to ieslēgt atpakaļ.

    Austiņās ir iebūvēti mikrofoni, kas relatīvi klusos apstākļos darbojas diezgan labi, tomēr uz ielas runājot caur šīm austiņām, mūs dzirdēs ne pārāk labi. Bet citām testētām austiņām ir vēl sliktāk ar mikrofona kvalitāti.

    Kopumā darbības stabilitāte ir vairāk kā pārliecinoša. Mēneša laikā, kopš lietoju šīs austiņas, tikai vienu reizi atgadījās situācija, kad pēkšņi pārstāja skanēt viena austiņa. Ieliku kārbiņā abas austiņas un pēc brīža viss atkal darbojās kā nākas. Tāpat praktiski neesmu novērojis arī nekādas sakaru problēmas, mūzika vienkārši skan tad kad man vajag un kā man vajag.

    Tā kā nejauši esmu ticis arī pie Apple Watch, tad visai ātri sapratu, ka pulksteni var lieliski izmantot, lai ērti kontrolētu mūzikas atskaņotājus un skanējuma skaļumu. Tas ir krietni ērtāk nekā ņemt rokā telefonu un regulēt skaļumu.

    AirPods skaņas kvalitāte

    Tagad parunāsim par skanējumu. Tā kā austiņas ir bez silikona uzgaļiem, tad būtu naivi sagaidīt kaut kādu perfektu skanējumu. Jā, “vecajām” AirPods viss ir slikti ar basiem un ārējās pasaules trokšņu slāpēšanu. Ja ikdienā klausies Oxxymiron, tad tev nevajag AirPods. Mazliet korekcijas var būt atkarībā no cilvēka ausu formas, bet principā te nav nekādu basu.

    Otra lieta ir tas, ka papildus mūzikai, ausīs lido visi apkārtējās vides trokšņi. No sākuma tas nenormāli tracina, bet ar laiku pierodi un tas pat šķiet OK, jo vari noklausīties, ko runā cilvēki apkārt un izdzīvot pilsētas satiksmē. Apbrīnojami, pie kā tik cilvēki nepierod. Tiesa, ar šo ir problemātiskāk lidojumos. Ja lidmašīna skaļāka, tad, piemēram, filmās pat uz maksimālo skaļumu būs pagrūti dzirdēt, ko varoņi runā. Tas traucē un kaitina. Mūziku (kas nav basiem pārpilna) klausīties vēl var diezgan OK. Maksimālā skaļumā šīs austiņas skan slikti.

    Daudzi cilvēki saka, ka viņiem AirPods krīt laukā no ausīm. Tas ir ļoti individuāli un es varu runāt tikai par sevi. Sony WF-1000XM3, ko nesen testējām, man krita laukā visu laiku, jo pašas austiņas ir ļoti smagas. AirPods austiņas man ne reizi neizkrita laukā pašas no sevis visa šī mēneša laikā, laikam manas ausis ir savietojamas ar šo produktu. Austiņas pat braši turējās ausīs, kamēr es lidojumā gulēju. Tas ir liels sasniegums, patiešām! Bet es ieteiktu kaut kur censties nomedīt austiņas un izmēģināt pirms pirkt.

    Kas tālāk? AirPods Pro?

    Tagad man ir skaidrība, kādas ir un kā darbojas “parastās” AirPods austiņas un es lieliski saprotu, kāpēc cilvēki tās pērk kā traki. Jā, skaņas kvalitāte ir nosacīta un šīs austiņas nebūs labākā izvēle tiem, kas grib klausīties kaut ko smagāku vai arī ikdienā atrodas trokšņainās vietās. Bet tas arī viss.

    Ērtība ir pārsteidzoša. Izņem austiņas no kārbiņas, ieliec ausīs un uzreiz klausies mūziku. Izmanto mikrofonu, lai uzlabotu skanējumu saviem Instagram storijiem vai vienkārši veic telefona zvanus. Ērtība ir AirPods galvenais trumpis un to pārspēt var ne visas alternatīvas. Es tagad redzu, ka no šāda formfaktora austiņām iPhone lietotājiem AirPods ir pati labākā izvēle. Tur pat vairs nav nekādu jautājumu. Punkts un āmen! Patiesībā pat iespaidīgi, ka man tādu neviltotu sajūsmu rada tik (relatīvi) vecs produkts. Bet dažkārt tā gadās, ka atsevišķi produkti uzņēmumiem sanāk tik labi, ka tos konkurenti nespēj noķert vēl dažus gadus.

    OK, ko man tagad ar šo visu iesākt? Principā loģiskais stāsta turpinājums ir AirPods Pro iegāde. Ja es 100% zinātu, ka iPhone lietošu ilgstoši, tad pirktu šīs padārgās austiņas bez liekas domāšanas. Protams, ja kaut kur spētu tās atrast. Pat Lasvegasā tās nebija nopērkamas uzreiz, tik ļoti ierobežotā daudzumā šis produkts ir pieejams. AirPods Pro patur tos pašus ērtības trumpjus, kas lika iemīlēt AirPods, taču prot slāpēt trokšņus (ļaudis saka, ka ir labi) un silikona uzgaļi arī pasīvi slāpē trokšņus.

    Tāpēc reāli galvenais jautājums ir viens. Vai es turpināšu iPhone lietot vēl kādu laiku? Februāra sākumā Samsung prezentēs jaunos Galaxy S11 sērijas telefonus. Vismaz līdz šim brīdim jāsaņemas nenopirkt šīs austiņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.01.2020 03:28

    Ir panjemts paklausities no kolega, gan pirma paaudze, gan otra paaudze. Un jaa nepatik ne vizuali, ne skanejums ne ari kaa iegulas man ausiis. Shis nav tikai AirPod bet visiem In-ear austinjam. Es palikshu pie over-ear – Sennheiser, AKG, Byerdynamic u.c.

    11.01.2020 05:09
    Reply to  Oskars

    nejauc terminoloģiju un citiem galvu — pirmie divi Airpodi nav in-ear, tās ir earphones vai earbuds. uzliktņi, kas ieķīlējas auss kanālā ir jaunajiem Airpods Pro, un tās ir in- ear.

    Oskars
    11.01.2020 09:01
    Reply to  digitalk

    Tas ir un paliek ausis bazhamas austinjas. Vienalga kaa to deve, kaut vai klozetpods, vai ausubuudas. Vinjas ir ausis bazhamas, tatad inear.

    11.01.2020 10:01
    Reply to  Oskars

    idiots ir un paliek idiots, lai arī cik pieklājīgi to par tevi teicu. info pamatā bija domāts citiem komentāru lasītājiem, kas domā ar galvu.

    11.01.2020 10:20

    Vai būs kāds praktisks dzīves apskats par Apple watch? Arī bija doma paņemt iphone 11 un lēnām ieiet šajā ekosistēmā. Jo beidzot Iphone ir sakarīga kamera nu cerams, ka rudeni IOS 14 izlabos problēmas arī pašā IOS.

    11.01.2020 11:56
    Reply to  K. Johansons

    Es lietoju kādus 2 gadus un jūtos “kails”, ja neesmu uzlicis pulksteni. :D Ir tā, ka šis haptic engine, kas ziņo par paziņojumiem ir ļoti dabisks, vibrācijas ir patīkamas un tiešām tas viss dod iespēju ātrāk novērtēt vai ir vērts pieslēgties paziņojumam. Arī sportojot izmantoju gan apple watch, jo var klausīties mūziku, kura ir tajā ielikta, plus rādītāji ir diezgan precīzi, jo paralēli lietoju arī Garmin forerunner 235 versiju, kas jau ir laba klasika. Displejs arī strādā labi, ir pietiekami viegli pulksteni lietot ar pirkstiem vai pogām, jo UI ir tā būvēts. Varbūt tiešām nesanāk tik daudz izmantot kaut kādas aplikācijas, cik to, kas jau ir “stokā” uz pulksteņa. Bet, piemēram, shazam ir ērti, lai kādu dziesmu peifiksētu. Jā, baterija var izturēt 2 dienas, ja lieto tā tīri paskatoties un kaut ko nedaudz pabakstot, jau sportojot, tad sanāks, ka katru dienu.

    jjjjj
    11.01.2020 15:20

    Ja neskaita kameras neesamību, cik tālu līdz viedtālruņa aizstāšanai ir Apple Watch? Manā gadījumā viedtālruni lietoju mūzikai, saziņai, navigācijai un tagad arī pirkumu apmaksai ar Apple Pay.

    Igors
    11.01.2020 10:49

    Man ļoti patīk AirPods Pro slāpēšana un vispār performance kā tāds, bet man diemžēl no laika gala ir kritušas ārā visas austiņas ar silikona uzgaļiem neatkarīgi no tā kā centies iestiprināt vai iedzīt. Pro arī nav izņēmums šim. Atliks vien cerēt, ka kādu laiku būs līdzīgas 2.paaudzei, bet tā laikam ir visai naiva cerība. Jālieto būs vien lielās over-ear headphones

    11.01.2020 11:57
    Reply to  Igors

    Vai Tu pamēģināji arī to Apple sniegto auto adjustment iespēju vai nu kā tur īsti bija?

    Labvēlis
    11.01.2020 19:09

    Neko citu kā podkāstus šādos puļķos neredzu iemeslu klausīties.
    Priekš manis kopš staigāju ar ANC Sony austiņām, bez-ANC bezvadienieces, personīgi, šķiet bezjēdzīgas. Tie mazie pīkstuļi tā jau pēc nekā neskan, ja nav efektīva skaņu slāpēšana tad vispār kakafonija un šļura. Protams, ja mūzika kuru klausās ir ar sabojātu dinamiku, tad nekādas austiņas nepalīdzēs ja pats materiāls ir šļurā.
    ANC protams arī ietekmē audio kvalitāti, bet ja garām gāž autobuss uz pilnu klapi, tad tu tāpat neko nedzirdu ->griez skaļāk -> paliec kurlāks. Un cik sūdīgi ne-pro-Apple austiņas sēžas ausī, tas vispār ir kronis.
    ANC patīk ka nav jāklausās skaļi. Minos uz divriteņa, lielājām SONY skaņa ir lieliska. Klusā vidē ausis ar vadu ir labākas, bet nu priekš mūzikas klausīšanās ārpus klusām telpām nekā labāka nav.

    Papildus žults: Man tikai tā liekas, bet šķiet ka liels iemesls kāpēc mūzikai mūsdienās un re-relīzēm tiek griezt nost dinamika ir tieši dēļ Apple produktiem. Objektīvi cik maksā tie produkti nav vienkārši labi, bet tauta ganās apkārt un sūdzas ka slikti skan – jāpielāgo priekš tiem baltajiem DNS nesējiem tad.
    Spotify pilns ar kakainiem Remasteriem, ar uguni jāmeklē orģinālā versija. Nopietni domāju pāriet uz Tidal.

    Bats
    11.01.2020 22:49

    Ikdienā lietoju parastos EarPods (ar vadu), ausī sēž ideāli, ārā nekrīt, Nespiež, varu pavadīt visu dienu ar tām ausīs un nenogurt, skan pat ļoti labi arī pie liela skaļuma, trokšņainā apkārtnē gan prasītos blīvākas, bet par <20€ neko labāku neesmu varējis atrast. Fantastisks produkts. Nesen salīdzinājumam paklausījos Beats bezvadu in ear un lai arī ausī tā sēž blīvāk un apkārtnes trokšņus slāpē labi, skaņa prastajiem EarPods ir piesātinātāka un ar dobjākām zemajām frekvencēm. Cerēju ka AirPods skan tik pat labi un laiks pāriet uz tām, bet pēc atsauksmēm šķiet ka tomēr nē – lietotāji sūdzās par bass trūkumu.

    KKTK
    12.01.2020 13:42

    Stundām ausīs puļķi dzīvesveida piekritējiem vajadzētu nedaudz apsvērt ausu ārstu ieteikumus. Ausīm tomēr ir jāventilējas un dzirdi dzīves laikā tāpat var sabeigt.

    Trebo
    15.01.2020 08:12

    Štrunts par ausīm, paldies ka iepazīstināji ar di.fm uz ātru skatu izskatās noderīga lieta, ja negribas neko ilgi meklēt, uzslēdz un ir.

    Par austiņām, nu tas kā apraksti skaņas kvalitāti liek domāt ka produkts maksā krietni vairāk nekā ir vērts. Ā, bet tas tak Apple, standarta lieta :))

    x x
    15.01.2020 09:39

    Liekas dīvaini, ka produktam ar augstā gala cenu (neaudiofīlu segmentā) kastītes korpuss ir glancēts (lasi – slidens) nevis matēts un mazāk izslīdošs no kabatas un neizskatās, ka korpusam ir cilpa, kurā to piekabināt stiprinājumā jakas kabatā. Protams, var saprast ka kastītei dizaineruprāt ir jāizskatās tāpat kā lādētājam, bet izskatam un lietošanas īpašībām jābūt sabalansētām…

    x x
    15.01.2020 09:51

    Jā, kabatas mēdz būt dažādas un lielākā problēma laikam būs jakām, kam kabata iet uz priekšu, nevis uz leju un pietiek neaizvilkt slēdzi. Tāpat cilvēki mēdz atrasties ne tikai vertikālā stāvoklī. Pirkt silikona kārbiņas pēc tam, kad esi samaksājis $$$ par kastīti, nu tā sev….vispirms sev ir jāatzīst, ka ir samaksāta premium cena par standarta produktu.

    Andris
    19.01.2020 21:35

    Ir probelmātiski savienot ar garmin pulksteni. Ik pa laikam zūd savienojums.

    Reklāma