Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony WF-1000XM3 trokšņu slāpējošo austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Šogad izdevies visai daudz paklausīties dažādu ražotāju Bluetooth bezvadu austiņas. Pārsvarā tās ir dārgas, bet visai reti esmu apmierināts ar pamata parametru – austiņu skanējumu. Laikam tikai pāris reizes bijusi iespēja teikt, ka Bluetooth bezvadu austiņas skan riktīgi forši, ka tās ir ērtas un maksā atbilstoši ieguvumam.

    Bluetooth bezvadu austiņu popularitāti radījusi ne tikai viedtālruņu ražotāju atteikšanās no 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, bet arī Google un Apple centieni uzlabot savienojuma izveides ātrumu ar Bluetooth bezvadu austiņām. Ja atmiņa neviļ, pēdējais flagmanis ar 3.5 mm austiņu pieslēgvietu manās rokās bija ASUS Zenfone 6, šobrīd pat Samsung ir metis plinti krūmos, flagmaņi un arī daļēji vidējā klases iztiek bez 3.5 mm austiņu pieslēgvietas.

    Reklāma

    Beidzot esmu ticis pie viena no gaidītākajiem (vismaz man) skaņas produktiem – Sony WF-1000XM3 tā dēvētajām true wireless austiņām. Sony WF-1000XM3 piedāvā ne tikai lielisku skanējumu, turklāt niecīgā izmēra austiņās iebūvēta pat apkārtējās vides trokšņu slāpēšana. Sony WF-1000XM3 pavada viena no labākajām lietotnēm, bet ir arī pāris ne tik ideāli austiņu raksturlielumi un iespējas.

    Sony WF-1000XM3 internetā maksā no 230 eiro, kas nebūt nav maz, te gan jāņem vērā, ka konkurentu piedāvājums ir pat augstākās cenās – Jabra Evolve 65t ir dārgākas, Apple AirPods Gen 2 + Wireless Charging Case ir līdzīgā cenā, Bose SoundSport Free True Wireless Earphones un Audio-Technica ATH-CKR7TW ir nedaudz lētākas. Tiesa, konkurentiem veicas ļoti švaki ar apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu.

    Ar Sony WF-1000XM3 tehnisko specifikāciju aicināšu iepazīties ražotāja mājaslapā. Sony Center veikalā WF-1000XM3 cena ir 249 eiro.

    Izskats un uzbūve

    Sony parūpējies, lai WF-1000XM3 austiņas izskatītos negaidīti augstvērtīgi – pašas austiņas ir visai lielas, tās pavada pārnēsājamā kastīte, kas ir arī uzlādes ierīce un papildu akumulators atkātotai austiņu uzlādei ceļā. Pārnēsāšanas kastīte ir visai liela, to bikšu kabatā nevarēsi ērti nēsāt. Labā ziņa ir tā, ka beidzot uzlādes/ pārnēsāšanas kastītei ir USB Type-C spraudnis, tātad moderna Android viedtālruņa lietotājam nenāksies krāmēties ar dažādiem vadiem.

    Sony WF-1000XM3 kastītē turas iekšā ar magnētu palīdzību, kas lieliski pasargās austiņas no pazaudēšanas, ja arī kastīti netīšām atvērsi vaļā. Sony WF-1000XM3 austiņas perfekti ieguļ kastītē, bet būtu jārēķinās, ka lielāku pirkstu īpašniekiem var būt grūtāk tikt klāt pie austiņām. Kastītes pieejamas rozā zelta vai misiņa krāsās. Atzīšos, ka man labāk būtu patikusi vienkārši melna vai tumši pelēka kastīte, misiņa krāsa pārklājumam varētu būt tendence skrāpēties, jo šī ir vienīgā kastītes plakanā virsma – visu laiku ir vēlme kastīti novietot ar vāku uz leju.

    Te tūlīt nonāksim pie viena no pāris Sony WF-1000XM3 austiņu mīnusiem – ausīs ievietojamās daļas ir visai lielas, tās pamatīgu gabalu atradīsies ārā no lietotāja ausīm un kopējās galvas formas. Nāksies uzmanīties, lai Sony WF-1000XM3 nenogāztos zemē, kad liksi galvā kapuci vai cepuri. Stingrāka cepure var arī ne pārāk komfortabli spiest uz austiņām. Labā ziņa gan ir tāda, ka Sony WF-1000XM3 stabili turas lietotāja ausīs. Kristaps sūdzējās, ka viņam austiņas krita laukā no ausīm un pat mēdza atdalīties – putu uzgalis palika ausī, kamēr pati austiņa jau bija izņemta.

    Protams, iepriekš minētais Sony WF-1000XM3 izmērs ir pamatots, jo austiņās ir iebūvēti gana ietilpīgi akumulatori, kā arī Sony WF-1000XM3 nodrošina apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu. Tāpat nācies atrast vietu, kur uz Sony WF-1000XM3 izvietot skārienvirsmas, lai pārvaldītu mūzikas skanējumu, izsauktu Google Assistant un regulētu trokšņu slāpēšanas agresivitāti.

    WF-1000XM3 austiņu modelī Sony ir pilnībā atteicies no jebkāda veida papildu stiprinājumiem (piemēram, aiz ausīm liekamiem āķiem vai auss gliemežnīcā ievietojamām nelielām plastmasas atsperītēm, kas neļauj austiņām izkrist ārā), to vietā tiek izmantots uzgaļu materiāls, kas atgādina stingru švammi. Sony to dēvē par “high-friction rubber surface”, materiāls visai stingri turas ausīs, bet lasīts, ka daļai cilvēku tas rada nepatīkamas izjūtas.

    Man jaunā austiņu iestiprināšanas ideja šķiet pieņemama – nekas nesāp, netraucē, ārā nekrīt. Bet ir viens visai liels BET, jo Sony WF-1000XM3 tomēr ir visai smagas (katra pa 8.5 gramiem) un, ātrā solī ejot ar kājām, austiņas šūpojas cilvēka ausīs, švammes materiāls rada tādus kā klikšķus. Grūti izskaidrot…. Tos var dzirdēt, kad mūzika ir klusāka vai dziesmu starplaikos.

    Akumulators

    Ražotājs sola, ka mūzikas klausīšanās režīmā Sony WF-1000XM3 ar vienu uzlādi darbosies līdz 6 stundām ar ieslēgtu trokšņu slāpēšanu un līdz 8 stundām bez trokšņu slāpēšanas. Uzlādes kastītē vēl atļaus pa ceļam uzlādēt Sony WF-1000XM3 trīs reizes, tātad kopā varēsi klausīties Sony WF-1000XM3 tuvu pie 24 stundām (teorētiski 22 līdz 32 stundas). Protams, jāņem vērā, ka ik katras 6 stundas nāksies austiņas ievietot uzlādes kastītē uz aptuveni 1.5 stundām.

    Augstākminētā bija teorija un ražotāja solījumi. Faktiski Sony WF-1000XM3 ar aktīvu apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu darbosies nevis 6, bet drīzāk 4.5 stundas. Ar atslēgtu trokšņu slāpēšanu Sony WF-1000XM3 darbība tuvojas 6.5 stundām. Bet šis vēl arvien ir lielisks rādītājs šāda izmēra austiņām. Man arī ļoti patīk, ka austiņas minimāli uzmācas lietotājam ar balss paziņojumiem par atlikušo enerģiju.

    Pārnēsāšanas/ uzlādes kastīte tiek pielādēta 3.5 stundu laikā, kas nebūt nav rekordātri. Diemžēl nav iespējams noskaidrot, cik tieši enerģija atlikusi pārnēsāšanas/ uzlādes kastītē – nevienā vietā lietotnē netiek parādīts kastītes enerģijas atlikums.

    Lietotne

    Sony pamatīgi piestrādājis pie lietotnes, lai tā kļūtu ērtāk lietojama, ir redzamas pamatīgas atšķirības, kad šodienas Sony WF-1000XM3 lietotni salīdzina ar lietotni, kas bija Sony WF-1000X austiņu apskata laikā. Lietotne piedāvā pilnīgi visus iestatījumus – iestatīt trokšņu slāpēšanas agresivitāti, pārvaldīt, ko austiņas dara vai nedara ar skārienvirsmām, kas notiek, kad izņem WF-1000XM3 ārā no ausīm.

    Lielākā iebilde laikam būtu pret to, ka pēc noklusējuma saslēgtas iekšā ir pilnīgi visas iespējas. Vismaz man kaitinošākā ir mūzikas pauzēšana, kad izņem kaut vienu WF-1000XM3 puļķi no auss ārā. To atslēdzu uzreiz. Man arī jāsaka, ka skārienvirsmu vadība šāda izmēra austiņām tomēr nav izmeklēti precīza, parasti saspaidīju komandas, kad to nemaz nevēlējos darīt.

    Lietotnē iespējams iestatīt, ko tieši dara austiņu skārienvirsma – kreisajai un labajai austiņai atsevišķi vari izvēlēties nozīmi. Pastāv izvēle starp mūzikas atskaņošanas regulēšanu (1x skāriens = play/ pause, 2x skāriens = nākamā dziesma, 3x skāriens = iepriekšējā dziesma), trokšņu slāpēšanu (on/ off), Google Assistant izsaukšanu, kā arī iespējams atslēgt skārienvirsmu darbību. Diemžēl skārienvadība nepiedāvā skaļuma iestatījumus.

    Adaptīvā skaņas kontrole mēģina noteikt apkārtējās vides trokšņus (sabiedriskais transports, uz ielas, skrējiens vai kāds cits sports). Attiecīgi tiek pielāgota apkārtējās vides trokšņu slāpēšana. Sabiedrisko transportu Sony WF-1000XM3 atpazīst visai labi, bet kaut kā šķita, ka adaptīvā skaņas kontrole nedaudz bojā skanējumu, likās, ka austiņas sāk nedaudz šņākt, kad adaptīvā skaņas kontrole bija aktīva.

    Sony lietotne arī atbild par ekvalaizera darbību. Ekvalaizers ir tikai piecu joslu, bet tāpat vari iegriezt kārtīgu basu, jo austiņas uz to ir spējīgas (redzētas austiņas, kur ekvalaizers ir lietotnē, bet tas neko nedod, jo austiņas nav spējīgas ne sū*a atskaņot). Ekvalaizera darbība tiek nodrošināta visās lietotnēs, nevis nākas meklēt kādu specifisku mūzikas atskaņotāju ar iebūvētu ekvalaizeru. Šis ir liels pluss!

    Visai interesanta ir iespēja, ka Sony WF-1000XM3 austiņās tiek piedāvāts nolasīt priekšā saņemto ziņu saturu. No WhatsApp tiek pateikts, kurš tieši tev atsūtījis ziņu, bet, ja sazinies pārsvarā latviski, šo iespēju laikam nāksies slēgt ārā – gandrīz neko nevar noprast no balss asistenta paziņojumiem.

    Savienojums

    Sony WF-1000XM3 izmanto SBC un AAC Bluetooth audio formātus, bet izpalikuši aptX vai paša Sony izstrādātais LDAC, kas ir zināmā mērā vilšanās. Toties Sony WF-1000XM3 izmantotais Bluetooth 5.0 nozīmē, ka austiņas vairs nav atkarīgas viena no otras – katra neatkarīgi savienojas ar viedtālruni. Iepriekš šāda tipa austiņām viena bija vadošā, tā savienojās ar viedtālruni, kā arī padeva signālu tālāk otrai austiņai.

    Man gan jāsaka, ka praksē šis nedarbojas ideāli, lai arī izmēģināju Sony WF-1000XM3 kopā ar Bluetooth 5.0 atbalstošu viedtālruni ar Android 10 operētājsistēmu. Te gan jānorāda, ka viedtālrunis bija OnePlus 7 Pro ar Android 10 operētājsistēmas beta versiju.

    Pirmreizējā savienojuma izveidei vari izmantot NFC, bet jau atkal – manā gadījumā austiņas ar viedtālruni šādi nekādi negribēja savienoties.

    Skanējumus

    Sony ar WF-1000XM3 austiņām ir pārspējis pats sevi – skaņa ir lieliska, turklāt ar ekvalaizeri vari to regulēt pēc saviem ieskatiem. Manuprāt, Sony WF-1000XM3 ir labākās dzirdētās Bluetooth austiņas. Iespējams, arī 95% vada austiņu netur līdzi Sony WF-1000XM3 sniegumam.

    Man ļoti patīk, ka Sony WF-1000XM3 lieliski skan ne tikai skaļā vai ļoti skaļā režīmā, austiņas arī saglabā sabalansētu skanējumu visai klusā režīmā.

    Cik stāsta tīmeklis, kādreizējais skanējuma karalis Sennheiser Momentum True Wireless līdz ar Sony WF-1000XM3 austiņu iznākšanu ir gāzts no troņa. Diemžēl Sennheiser Momentum True Wireless nav nācies dzirdēt.

    Balss zvani

    Apskata sabalansētībai par godu atzīmēšu, ka ar balss zvaniem Sony WF-1000XM3 neiet izcili gludi – austiņas ir niecīgas, tās ir tālu no mutes, tāpēc tevi ik pa laikam sarunu biedrs nedzirdēs. Sony WF-1000XM3 ietekmē gan skaļa apkārtējā vide, gan arī vējš, kas pūš iekšā austiņās. Cepuri vai kapuci nāksies ņemt nost no galvas zvana laikā.

    Nobeigumā

    Lai arī tikai sarunas karstumā Sony WF-1000XM3 austiņas būtu dēvējamas par pieejamas cenas produktu, tomēr šoreiz ir jāsaka, ka cena ir atbilstoša ieguvumam. Neesmu dzirdējis labāk skanošas Bluetooth in-ear tipa austiņas, pieļauju, ka Sony WF-1000XM3 skanējuma ziņā pārspēj arī ļoti daudzas dārgākas over-head tipa Bluetooth ausis.

    Sony WF-1000XM3 piedāvā labu apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu. Austiņas nedaudz šņāc “tukšgaitā”, bet tā ir niecīga nianse. Neesmu līdz galam sajūsmā par balss zvaniem, jo tomēr austiņa atrodas ļoti tālu no runātāja mutes. Balss zvanu ietekmē apkārtējās vides trokšņi, vējš, izvēlētais apģērbs. Ja šausmīgi meklētu kādu mīnusu, tad jāsaka, ka Sony WF-1000XM3 visu laiku midžina zilo savienojuma gaismiņu, tumšākā telpā tas var būt kaitinoši tev un pretim sēdošajam.

    Man ļoti patika Sony WF-1000XM3 pavadošās lietotnes darbība – viss ir ļoti skaidri parādīts, nekas nav paslēpts, vari atslēgt visu lieko un ar ekvalaizeru pieregulēt skanējumu. Tik viena piebilde – Sony WF-1000XM3 austiņas kaut kā nevēlējās savienoties ar NFC starpniecību, bet te varētu būt vainīga Android 10 beta versija.

    Akumulators nodrošinās ļoti ilgu darbību ar vienu uzlādi, te visi solītie dati gandrīz atbilst dzīves skarbajai realitātei.

    Patika

    • Lieliska skaņa
    • Laba trokšņu slāpēšana
    • Ekvalaizers lietotnē
    • Akumulatora darbība

    Nepatika

    • Austiņas ir lielas, tās var aizķert ar kapuci, roku u.tml.
    • Uzlādes kārbiņas izmērs ir drīzāk liels
    • Nav iespējams regulēt skaļumu ar skārienvirsmas palīdzību
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    02.10.2019 20:21

    Es gan labāk gribētu trokšņus neslāpējošās, un lai nelien dziļi iekšā ausīs, bet tomēr labi turas. Fiziski un psiholoģiski neciešu aizbāzto ausu sajūtu, rodas kaut kāda dunoņa.

    Taču izskatās, ka tādas austiņas nav izgudrotas un laikam jau netiks, jo nav modē.

    Opis
    04.10.2019 17:24
    Reply to  Mārtiņš

    Precīzi. Riebjas sajūta, kad ej pa ielu un ausīs dzirdi katru savu soli.

    Krisjanis
    05.10.2019 11:34
    Reply to  Mārtiņš

    Airpods :)

    Filips
    12.10.2019 10:51

    Lietoju šīs austiņas apmēram nedēļu un varu nedaudz dalīties ar ikdienas pieredzi. Lietoju austiņas 85% ofisā un pa ceļam uz to. Kas man patīk. Pirmkārt, skaņas kvalitāte. Neesmu izteikts audiofīls, bet patīk dziļa un sulīga skaņa, kas spēj noklāt visu diapazonu. Klausos ļoti dažādu žanru mūziku gan hiphopu, gan roku/metālu, gan elektroniku, gan džezu un arī akadēmisko mūziku. Manuprāt, šīs austiņas spēj visu atskaņot tiešām labā un, kas būtiski, sabalansētā kvalitātē. Otrkārt, trokšņu slāpēšana. Es nestrādāju kaut kā izteikti skaļā vietā, bet sajūta, kad uzliekot (ieliekot?) austiņas, es nedzirdu nedz kolēģu sarunas, nedz klaviatūras, nedz citus apkartējās vides trokšņus, ir diezgan fantastiska. Turklāt man tāpēc nav jāuzgriež mūzika neveselīgi skaļi. Pilnīgi pietiek ar trešdaļu vai ceturtdaļu skaļuma, atkarībā no žanra. Un arī pēc wannabe dīdžeja nav jāizskatās ar lielajām austiņām. Treškārt, lietošanas ērtums. Lai arī šeit ir atrunas, kopumā austiņas lietot ir ļoti ērti, salīdzinot ar jebko ar vadiem. Auto pauze arī ir lieliska funkcija, kas lieti noder, kad austiņas jāizņem uz īsu brīdi, lai parunātu ar kolēģi, piemēram. Un tā strādā ļoti labi. Arī aplikācija un dažādu parametru maiņas iespējas ir labas. Es gan to neizmantoju parāk bieži. Vienreiz saliku uzstādījumus, kas man patīk un ļauju tai darboties. Kas… Read more »

    Jēkabs
    12.12.2019 18:09

    Jāpiebilst, ka pēc nesena atjauninājuma ir iespējams regulēt skaļumu ar skārienvirsmas palīdzību.

    Oskars Pundurs
    21.01.2020 12:38

    Lietojot šīs austiņas vairāk kā Mēnesi arī es varu piekrist @Filips teiktajam, ka austiņām ir ausīm tīkama skaņas kvalitāte un lieliska trokšņu slāpēšana. Skaņa ir diezgan sabalansēta – var dzirdēt gan augšas, gan vidus, gan apakšas uz kurām jūtami ir mazliet uzlikts uzsvars (lai jūt basu :). Skaņas kvalitāte + aktīvā skaņas slāpēšana ir noteikti labāka kā vidējās kategorijas WH700N austiņām, bet, protams, nobāl pret flagmani WH1000xm3 (abas gan ir Over-Ear austiņas, nebūtu godīgi salīdzināt). Visu lietošanas laiku praktiski neesmu izmantojis skaļumu lielāku par 60% no viņu max jaudas. Skaņas izolācija (gan pasīvā, gan aktīvā) pilnībā nodrošina mieru un klusumu. Vienīgais, ko vēl mazliet dzird ir cilvēku balsis, bet arī tās ir noklusinātas. Austiņas ir ideāls pirkums, ja gribi netraucēti klausīties kvalitatīvi mūziku un strādāt pilnā ofisā + neturēt uz galvas lielas ausis vai piņķerēties ar vadiem. Viens liels mīnuss – zvanu kvalitāte. Sarunu biedri bieži saka, ka skanu kā robots kastē vai arī, ka var dzirdēt visus apkārt esošos trokšņus un grūti mani sadzirdēt. Turklāt – zvana laikā, šķiet, tiek ieslēgts Ambient Sound, kas tavu balsi atskaņo austiņā. Tas diezgan traucē patiesībā sarunas laikā un es priecātos, ja šo režīmu varētu vispār izslēgt. Braucot auto un veicot zvanus arī… Read more »

    Janko Franko
    07.02.2021 22:37

    Uz maksimālajiem iestatījumiem ar NC man labi, ja 2h sanāk, plus dīvaini labā austiņa rāda 20%, kamēr kreisā 50%, pēc otrā paziņojuma izlīdzinās abas uz 20%.
    Baidos, ka 2 gados būšu nolietojis akmulatoru….

    Reklāma