Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple (atkal) meklē risinājumu iPhone modinātāja problēmai

    Jaunākie raksti

    Pēdējo divu nedēļu laikā Apple piemeklējušas visai nopietnas globālas problēmas. Papildu nepamatoti bloķētajiem Apple ID kontiem, ir apzināta problēma arī ar nenoskanējušajiem modinātājiem. Un kas var būt trakāks par aizgulēšanos uz darbu vai skolu.

    Ja esiet iPhone īpašnieks un pēdējās dienās ir sanācis nedzirdēt modinātāju un aizgulēties, tad nevainojiet sevi pie kārtējās tā atlikšanas. Patiesībā telefonā uzstādītais modinātājs varētu arī nebūt nostrādājis, ko radījusi programmatūras kļūda. Problēma ir tieši saistīta ar iPhone Clock lietotni, bet visi pārējie atgādinājumi strādā bez aizķeršanās.

    Reklāma


    Pēc pieejamās informācijas, kļūda ir saistīta ar iPhone Attention-Aware Features funkcionalitāti, kas nosaka, vai lietotājs ir pievērsis uzmanību telefonam, lai samazinātu paziņojumu skaļumu. Izskatās, ka šī funkcionalitāte ir sagājusi galīgi grīstē, jo šobrīd tā pilnībā apklusina modinātāja skaņu.

    Apple jau strādā pie kļūdas labojuma, taču tiem, kuri jau šobrīd saskaras ar šo problēmu, var doties uzstādījumos, lai atslēgtu Attention-Aware Features. Lai nokļūtu pie tās, ir jādodas: Settings -> Face ID & Passcode -> atslēgt Attention-Aware Features opciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    38 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janka
    02.05.2024 12:37

    Tas kārtējo reizi pierāda -kāds su ir iPhone par tādu naudu vel

    Usinss
    02.05.2024 15:42
    Reply to  Janka

    Ko tieši pierāda> Ka problēmai būs izlaists atjauninājums visiem aktīvi tirgotajiem modeļiem? Jā, Android pasaulē nekad šādu nesagaidīsi. Ir milijoniem Android tālruņu ar kritiskām CVE ievainojamībām, un visiem pajāt.

    Last edited 15 days ago by Usinss
    mbs
    02.05.2024 19:19
    Reply to  Janka

    Tavs komentārs kārtējo reizi pierāda ka Tu nu nespēj nekādi pārdzīvot to ka ir cilvēki kuriem tomēr patīk un kuri pērk iPhone :D
    Ja pats nelieto iPhone, nu tad liecies mierā un beidz kritizēt to kas tevi galīgi neskar. Ja pašam ir iPhone un kaut kas nepatīk, tad cita lieta.
    Man piemēram nepārāk patīk Tesla, atgādina Mazda 6 ar neērtu touchscreen intefeisu, bet es nenolieku viņu pie katra raksta par Teslām :D

    Krisjanis
    03.05.2024 08:36
    Reply to  mbs

    Jāpiekrīt kolēģim mbs, šobrīd šķiet, ka ir pieejami tik daudz forši un moderni telefoni, ka katrs var atrast kaut ko, kas patīk, tāpēc tas sliktais iPhone nav visiem jāpērk. Bet tiem, kam patīk – lai pērk, tomēr fantastisks telefons ar lielisku longevity, ērtu UI.

    Pēča
    03.05.2024 09:27
    Reply to  Krisjanis

    UI ērtums ir subjektīvs, es varu desmitiem lietas parādīt kur stock android ui var labāk/ātrak/ērtāk izdarīt lietas bet apple lietotaji atkal bļaus pretī. (esmu ar vienu draugu āboļmīli pat uz laiku sacenties, kurš ātrak atradīs to vai šo uz savu telefonu) No 10 lietam 6 uz android bija ātrāk… Bet nu klasiskais ābolists no norakstīja uz to, ka ‘es’ zinaju uzdevuma ceļu, tapēc tiku par sekundi vai divam ātrāk…. ;)

    P.S. Esmu mēginājis palietot, pēc pāris mēnešiem atgriezos pie android, tik neloģiska ekosistēma ar neloģiskiem ceļiem liekās. :) Inženierim iekš apple tā liekas ka ir labak un visiem lietotajiem ir jāsamierinās ar to… skumji! :D

    Last edited 14 days ago by Pēča
    Slais
    03.05.2024 13:43
    Reply to  Pēča

    Kāda jēga no Tava komentāra? Tam Tavam “aboļmīlim” patīk tas abols, nevienu neinteresē, ka Tu izvēlējies atgriezsties pie andra.
    Jā skumji… :D

    Andrejs
    03.05.2024 14:15
    Reply to  Slais

    Skolā latviešu valodas stundās gulēji? Kas šis “atgriezsties”? :D

    Sergejs
    03.05.2024 14:23
    Reply to  Andrejs

    https://tezaurs.lv/atgriezties:1
    piesieties par “fat finger” var, protams, bet vai tiešām vajag?

    Last edited 14 days ago by Sergejs
    Slais
    03.05.2024 14:23
    Reply to  Andrejs

    Mācijos fiziku – angļu valodā.
    Piedod android, ptfuu Andrej…🥴

    azad
    03.05.2024 09:24
    Reply to  mbs

    Tas saucās viedoklis😉 Jaunie laiki diemžēl mēģina izmainīt kritiku, neko vairs nevar kritizēt, viss ir perfekti kādam, ja ne tev, tad kādam ir. Visi tādas porcelāna dvēseles palikuši un nespēj uztvert kritiku. Cita lieta ir, ka kritikai ir jābūt pamatotai, cik nu var objektīvai. Man ir iphone, nevaru gluži nolikt, bet tā ka būtu starā ar nav. Ja man būtu par pilnu naudu jāpērk, tad noteikti ne iphone.
    Par Teslām piekrītu, ka sūds😂😂😂 Pats tas koncepts nepatīk, ka viena liela planšete salonā, turklāt cik redzēta un dzirdēts, tad auto lietās tieši nu pamatīgi iepaliel no auto ražotājiem. Jā, braukt var ar visu ko, labāka par žiguli noteikti komforta ziņā ir, bet nu tur ir kur augt un pielikt kvalitātē, lai paprasītu to naudu par auto.

    Andrejs
    03.05.2024 14:16
    Reply to  azad

    Tikai neizdariet MOBINGU pret Apple īpašniekiem! Tas ir Administratīvi sodāms! :D

    Krotow
    02.05.2024 15:17

    Pierādījums sen zināmai lietai – pārmērīgi samur…gudrojot lietotāja palīdzības iespējas, beigās iegūstam nekam nederīgu aparātu. Ražotājiem vismaz jāparedz iespēja visus šos awareness-accesibility murgus kaut kādā elementārā veidā atslēgt vai noraut uz noklusējuma uzstādījumiem.

    Slais
    02.05.2024 18:42
    Reply to  Krotow

    Būtu labi, ja windows Tavus komentārus lasītu…
    P.s. Diemžēl izmantoju tikai iphona modinātāju, neesmu novērojis problēmu, droši vien saistīts ar kaut kādiem reģionu iestatījumiem, vai tml.

    mbs
    02.05.2024 19:24
    Reply to  Slais

    Man tas awareness dažreiz ir noklusinājis ienākošo zvana skaņu, ja telefons ir blakus uz dīvāna, tā ka esmu palaidis garām to zvanu.
    Tai pat laikā, lietoju iPhone jau vairāk kā 2 gadus un tel strādā bez aizturēm, savukārt visi androidi kas ir bijuši 10 gadu laikā jau pēc gada kļūst manāmi lēnāki, un parādās dažādas interfeisa aiztures. Pagaidām nav domu pāriet atpakaļ uz Android.

    Karč
    02.05.2024 19:52
    Reply to  mbs

    Neaizstāvu nedz iPhone, nedz androīdus, bet pilnībā nesaprotu tos, kuri sūdzas, ka paliek lēnāki. Neapšaubu, ka tā ir daudz prevalentāka problēma nekā iPhone, bet apšaubu apmērus, kuros par to sūdzas. Ne man, ne sievai nekad nav bijuši pat mazāko problēmu gan iphone, gan androīdos. Nekad nav iestiguši, nedz palēninājušies. Vienīgais izņēmums brālis, kuram 13. iPhone nepārtraukti crasho, bet nu viņam vispār visi telefoni strauji izbeidzas.

    mbs
    03.05.2024 07:52
    Reply to  Karč

    Viss atkarīgs no cilvēka un viņa spējas tolerēt dažādus kaitinošus faktorus, man šī tolerances robeža ir zema. Visi tie mikro-stutters, kad interfeiss ielago uz 1 sek, vai pārslēdzoties no vienas aplikācijas uz otru, vai ir viskaitinošākā lieta kas man bija gan uz Galaxy S6 un S8 ir kameras atvēršanās laiks esot lockscreenaa, ja sākumā tās bija ~2 sek, tad pēc gada jau 4-5 sek, bet pēc 2 jau 7-10 sek. Nepalīdzēja ne factory reset ne reflashing. Tas vienkārši tā ir :)
    iPhone man pat pēc 2 gadu lietošanas tā nav, viss strādā plūdeni.
    Bet kā pats minēji, dažādiem cilvēkiem var būd dažāds experience

    Sergejs
    03.05.2024 10:24
    Reply to  Karč

    ” viņam vispār visi telefoni strauji izbeidzas”😁
    Bieži vien problēma nav ierīcē bet konkrētā lietotājā. Ja dzelži no pirmssākuma ir pietiekami jaudīgi tad arī nesabremzēsies sevišķi, ja vien pratīs vismaz reizi nedēļā atvērtās lietotnes aizvērt un kešatmiņu iztīrīt šad-tad.
    P.S. joprojām darbojās Sony M4 aqua, iet uz 10 gadu jubileju un standbuy režīmā ap nedēļu nodzīvo ar vienu uzlādi, tam ko no viņa vajag pietiek un dēļ formfaktora ir krietni ērtāks rakstīšanai nekā mūsdienu xperia V

    Jānis
    02.05.2024 20:00
    Reply to  mbs

    Pilnīgas muļķības…

    Profs
    02.05.2024 22:51
    Reply to  mbs

    nevis vecie telefoni paliek manāmi lēnāki, bet gan jaunie telefoni paliek manāmi ātrāki un labāki – savulaik nomainīju Samsung S klases 3 gadīgu telefonu pret jaunu Samsung A klases telefonu un pa trim gadiem tehnoloģijas bija tik strauji uz priekšu pagājušas, ka jaunais A klases telefons bija galvas tiesu pārāks par 3 gadus vecu S klases telefonu – tādā ziņā vienmēr vīpsninu par tiem apskatiem, kur iesaka pirkt pat vecos modeļus

    mbs
    03.05.2024 08:07
    Reply to  Profs

    Jebkurš jauns tel būs ātrāks, bet apgalvot ka vecie telefoni nepaliek lēnāki ir nu pilnīgs bsht. Protams nopērkot jaunu tel, vinš būs ātrāks nekā esošais, ūn tev uzreiz liksies ka vecais ir baigā bremze, bes es nerunāju par to momentu. Es runāju par laika posmu kurā es lietoju konkrētu telefonu, bez salīdzināšanas ar citu, un kurā pēc mana subjektīvā vērtējuma telefons ir palicis lēnāks. Tas arī vienmēr ir bijis iemesls pirkt jaunu tel, jo vecais kļuvis kaitinoši lēns.

    Profs
    03.05.2024 17:56
    Reply to  mbs

    neviens telefons man nav palicis vēlāks laikam ejot! Ir bijis, ka nostalģijas pēc esmu pēc 10-15 gadiem ieslēdzis vecu telefonu un tas ieslēdzas un sāk darboties tik pat ātri kā tad, kad tika nopirkts! Ir gan ražotāji, kas ar updatiem čakarē vecās iekārtas – tas ir cits stāsts. Piemēram tas pats win11 ar jaunajiem updatiem iet lēnāk, jo visur sūta lietotāja datus mārketingam plus vēl velk no tīkla infu. Tam ar datoru vecumu nav nekāda sakara. piemēram dators ar win10 uz vecā datora man ieslēdzas ātrāk nekā moderns dators ar win11

    PS nerunāju par gadījumiem, kad lietotājiem īsas rociņas un skatās porņikus internetā – tad gan pieņemu ar laiku tiek ierīces piedzītas pilnas ar drazu un aparāti sāk bremzēt:)

    Vigo
    02.05.2024 22:05

    Kā jau bija gaidāms – saskrēja iPhone aizstāvji un tukši kaut ko pļ**ta, kaut arī pats Apple atzinis, ka tā ir iOS problēma un strādā, lai to novērstu. Toties iPhone baurim ko tādu psiholoğiski ir smagi atzīt.

    mbs
    03.05.2024 08:15
    Reply to  Vigo

    Ja paskatīsie pirmo komentāru, redzēsi ka tieši iphone nolicēji “saskrēja” :))
    p.s. chill out, nav vajadzības nicinoši izteikties, jeez, interesenti, kapēc bieži vien tieši Android “aizstāvji” ir tik agresīvi…

    Profs
    02.05.2024 22:44

    tikmēr MS pēdējās dienās ir sadirsis uz Win datoriem VPN ar jauno updatu. Bet ja par MS ir skaidrs kāpēc tur laiku pa laikam kāda ķeza, jo dzelžu variācijas un driveri ir miljoni, tad nekad neesmu spējis saprast kā tas var būt, ka uz apple daļai publikas rodas problēmas un citiem nē – tomēr dzelži vienādi, softs vienāds…

    Slais
    03.05.2024 13:58
    Reply to  Profs

    Droši vien saistīts ar kautkādiem “palīgiem” veselības uzraugiem utt., kā jau teicu neesmu šo novērojis un modinātāju izmantoju teju katru dienu.

    Jānis
    03.05.2024 08:17

    Vai iphoniem var būt problēmas?

    trx450
    03.05.2024 12:32

    To ka modinátájs nenozvana es cínijos 7 gadus. Kad gáju gulét 23:00 biezi liku testa modinataju uz 23:01. Jo reali biezi bija ka nezvana. Tagad man ir s22 samsung.

    Last edited 14 days ago by trx450
    Biteme
    03.05.2024 12:54
    Reply to  trx450

    Neticu, ka kāds 7 gadus pieciestu tik elementāru problēmu….ja vien nav mazohists. Tak ir pilna pasaule ar normāli strādājošiem verķiem, kas darbojas arī kā modinātāji. Un tie ir par kārtu lētāki par iWonder))

    Trx450
    03.05.2024 13:38
    Reply to  Biteme

    Biju iegādājies AEG modinātāju ar radio. Par cik es bieži ceļoju , tam bija problēma ka izraujot no barokļa laiks resetojās uz 00:00. Baigais čakars bij iestatīt. Otreiz nevēlējos iegrābties. Tie mazie klasiskie pipipipi pipipipi tos dzird ,bet var arī ignorēt un gulēt tālāk.

    Un tagad kad ir Samsung s22 pirms kaut kāda nopietnāka pasākuma vienmēr pārbaudu vai viss strādā. Tas tāds iPhone psiholoģiskā trauma.

    Last edited 14 days ago by Trx450
    Biteme
    03.05.2024 14:49
    Reply to  Trx450

    Amerikā cilvēks jau sen būtu ar juristu palīdzību attiesājis no apla kaudzi naudas – par tik nopietnu traumu! Tagad visu atlikušo mūžu neuzticēsies telefoniem kā modinātājiem, un tie nav nekādi joki!

    Sergejs
    03.05.2024 14:30
    Reply to  trx450

    Atļaušos paturpināt:
    “pa 7 gadiem nonācu līdz nervu sabrukumam un bezmiegam, līdz ar ko problēma atrisinājās pati no sevis”😁
    Risinājums:
    https://regoveikals.lv/products/modinatajpulkstenis-mehanisks/

    Biteme
    03.05.2024 14:50
    Reply to  Sergejs

    Kategorija – viedierīces
    ))

    Sergejs
    03.05.2024 15:08
    Reply to  Biteme

    Ābols varētu šādu risinājumu izlaist, kā papildaksesuāru , gan jau pa 150-200eur aizietu uz urrā😁

    Trx450
    03.05.2024 15:31
    Reply to  Sergejs

    Šis arī atstāj nospiedumus zemapziņā. Klasiskais zvans. Zvana vai nu līnijas telefons, durvju zvans vai modinātājs :D

    Sergejs
    03.05.2024 17:03
    Reply to  Trx450

    Tak pašam viens telefons (android) bija sācis pa laikam modināt par kādu laiku vēlāk. Kad sapratu ka tas neesmu es kas noguļ un nedzird uzreiz nomainiju, citādi jau gulēt ejot bija nevajadzīga nervozitāte.

    dsfd
    04.05.2024 01:17

    Starp citu, kā Android tālruņiem klājas ar apdeitiem un kļūdu labojumiem? Brīdī, kad Google kaut ko salāpa un publicē ielāpu – cik ilgā laikā telefonu ražotāji to ievieš savā apdeitā un palaiž uz iekārtām?
    Atceros sen senos laikos, kad Samsungam viens un tas pats apdeits Baltijas reģionam varēja tikt piegādāts mēnešiem vēlāk nekā rietumeiropai vai citiem reģioniem. Vai joprojām tāda prakse pastāv Android pasaulē?
    Te tas jautājums ne jau, lai uzd*rstu Android, bet salīdzināšanai. Ja Apple konstatē bugu, tad to izlabo un visas iekārtas reizē dabū apdeitu. Ja Google salabo android bugu, tad cik ātri ielāpu dabūs kāds Samsung M sērijas tālrunis? Googles pixeļi dabūs apdeitu momentā. Pieņemu, ka pārējiem telefonu režotājiem katrs Googles radītais ielāps ir jāimplementē savā softā priekš katra no saviem tālruņiem, kas nozīmē lielāku laika nobīdi.

    Profs
    04.05.2024 07:52
    Reply to  dsfd

    drīzāk bija jāuzdod jautājums cik bieži ir nācies saskārties ar kļūdām telefonos! ne android ne apple nekad neesmu saskāries ar kādām problēmām un bieži rodas tāds iespaids, ka kļūdas tiek labotas jau preventīvi. Par modinātāju runājot – nu ir tomēr mistika – zinot to, ka apple redz dzelžus, kuriem ir tādas problēmas, redz kas tur ir uzinstalēts, tad samērā viegli vajadzētu atrast kas tad ir pie vainas – to pat ar parasto excell varētu izdarīt pusstundas laikā…. Un jā – man modinātājs strādā:)

    rudzu rikas
    06.05.2024 12:45

    Modinātāja funkcijai izmantoju vecos podziņu telefonus. Darbojas lieliski (neskaitot to vienu nokia, kuru pirku Ķīnā kā emergency phone – tur kaut kas gļuko ar modinātāju un strādā nestabili).

    Reklāma