Web Analytics
More
    Reklāma

    iPad planšetdatori varēs izsekot acu kustības

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple publicējis informatīvu materiālu savā mājaslapā par to, kā nākotnē plānots uzlabot ierīču pārvaldību cilvēkiem ar dažādiem kustību un veselības traucējumiem. Viens no šiem uzlabojumiem ļaus vadīt iPad tikai ar acu kustībām.

    Protams, viss sākas ar to, ka šajā ziņā tiek pieminēts mākslīgais intelekts, tomēr mērķis ir spēt ar iPhone un iPad planšetdatoru priekšējām kamerām sekot līdz cilvēka acīm. Sākotnēji būs nepieciešama pāris sekunžu ilga kalibrācija, lai noteiktu acu kustības un tās vēlāk atpazītu. Pēc tam, izmantojot mašīnmācīšanās algoritmus, būs iespējams pārvaldīt ierīces ar savām acīm.

    Reklāma


    Kā norāda Apple, tad šo darbību algoritmi tiks saglabāti pašās ierīcēs, un uzņēmumam nebūs iespējams piekļūt šai informācijai. Tāpat svarīgi, ka nebūs nepieciešams iegādāties un izmantot papildu tehnisko aprīkojumu, bet to nodrošinās jau esošās kameras. Jaunā funkcionalitāte būs iebūvēta iOS un iPadOS operētājsistēmās, tomēr konkrētu iekārtu modeļu atbalsts netiek minēts.

    Noteikti viens no interesantākajiem uzlabojumiem patiks cilvēkiem, kuriem ir grūti skatīties telefona ekrāna, atrodoties kustībā transportlīdzeklī. Proti, iPhone ekrānā parādīsies melni punkti, kas imitēs kustību un dažādus pagriezienus, lai arī ekrānā radītu šo kustības sajūtu un netiktu piedzīvota tautā saucamā “jūras slimība”.

    Avots: Apple

    Papildu tam kurliem cilvēkiem iPhone būs spējīgs atskaņot mūziku ar dažādu vibrāciju palīdzību. Kā arī drīzumā būs iespējams ierakstīt dažāda veida izteicienus, lai palaistu noteiktas komandas. Tas palīdzēs cilvēkiem ar runas traucējumiem. Sagaidāms, ka šie būs jaunumi, kas būs oficiāli pieejami gaidāmajās iOS 18 un iPadOS 18 versijās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    17.05.2024 09:26

    O – VR brillēs izstrādātie acu izsekošanas algoritmi laužas ārā :)

    Sergejs
    17.05.2024 11:41

    Urrā, kārtējā inovācija no Ābola😁

    Tieši aizvakar bakstijos pa Windows 10 uzstādijumiem, atradu surprise:
    on/off slaideri “ieslēgt kursora vadīšanu ar acīm” (nepieciešama acu kustības sekošanas ierīce).

    Last edited 2 months ago by Sergejs
    Slais
    17.05.2024 18:31
    Reply to  Sergejs

    Windis neuzkārās kamēr rakņājies pa uzstādījumiem? 🥴

    Reklāma