Web Analytics
More
    Reklāma

    ES uzsākusi izmeklēšanu pret “Facebook” un “Instagram” par kaitējuma nodarīšanu bērniem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība (ES) uzsākusi formālu izmeklēšanu pret “Meta” saistībā ar bažām, ka uzņēmums nedara pietiekami daudz, lai aizsargātu to bērnu garīgo un fizisko veselību, kuri izmanto “Facebook” un “Instagram” platformas.

    Eiropas Komisijas ceturtdien uzsāktajā izmeklēšanā tiks izvērtēts, vai “Meta” ir pārkāpusi Digitālo pakalpojumu likuma noteikumus. Šajā gadījumā bažas rada tas, ka “Facebook” un “Instagram” lietotāja saskarne un algoritmi bērniem var izraisīt atkarību un mudināt izmantot šīs platformas arvien vairāk un vairāk. Tāpat ES pauž bažas, ka “Meta” nedara pietiekami daudz, lai novērstu nepilngadīgo piekļuvi pieaugušo saturam, un tās vecuma pārbaudes rīki var nebūt “saprātīgi, samērīgi un efektīvi”.

    Reklāma

    Izmeklēšanas ietvaros papildus tiks novērtēts, vai “Meta” satura ieteikumu sistēmas un noklusējuma privātuma iestatījumi nodrošina pietiekamu privātumu, drošību un aizsardzību nepilngadīgajiem.

    Ja tiks atklāts, ka “Meta” pārkāpj Digitālo pakalpojumu likuma noteikumus, uzņēmumam var draudēt naudas sods līdz pat 6% no tā globālajiem ieņēmumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sergejs
    17.05.2024 11:37

    Varēja uzreiz arī pret visiem ekrānus saturošo ekrānu ražotājiem un pārējiem Snap, X u.t.t. Daudziem pazīņām un kolēģiem bērni no tiem ir atkarīgi praktiski tāpat kā narkomāns no devas, ja atņem nost tad sākas reālas “lomkas”, vienīgi pēc vairākām dienām bez ekrāna sāk adekvāti palikt.

    Biteme
    18.05.2024 14:26
    Reply to  Sergejs

    Vai tad prātīgāk nebūtu vērsties pie iekārtu ražotājiem, kuriem ir daudz lielākas iespējas noteikt lietotāja vecumu un pat veselības stāvokli? Pirksta skaneris nosaka ka pie ruļļiem ir bērns, sirds ritms jau tuvojas normas robežai, turpina skrollēt jau ilgāk par PVO ieteiktajām minūtēm, ķermeņa temperatūra turpina mainīties….nolokojas uz stundu-divām un ļauj tikai veikt zvanu vecākiem.

    Krotow
    19.05.2024 12:19
    Reply to  Biteme

    Vienkāršāk būs nobloķēt visas online izklaides DNS un BGP līmenī. Un tos, kuri iebilst, aizsūtīt atjēgties uz attiecīgam iestādēm.

    Reklāma