Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple tagad veikalā spēj atjaunināt iPhone programmatūru ierīci pat neizpakojot

    Jaunākie raksti

    Pirms kāda laika ziņojām, ka Apple strādā pie tā, lai spētu atjaunot iPhone operētājsistēmu, kamēr tie vēl atrodas kastītē. Beidzot risinājums nonācis pirmajos Apple Store veikalos Eiropā.

    Līdz šim, iegādājoties jaunu telefonu, lietotājs var saskarties ar situāciju, ka uzreiz pēc iekārtas ieslēgšanas tiek prasīts atjaunot tās operētājsistēmu. Tas bieži vien var aizņemt arī vairākus desmitus minūšu, kas iztraucē tik patīkamo jaunas iekārtas uzstādīšanas procesu. Tāpēc Apple ir radījis risinājumu, kas to izdarīs, kamēr telefons vēl atrodas iepakojumā.

    Reklāma


    Speciālā sistēma tiek saukta par “Presto”. Tā ir iekārta, kurā iespējams ievietot sešus iPhone iepakojumus. Tad tiek nolasīts to svītrkods un uzsākta programmatūras atjaunināšana. Tās laikā telefons pats ieslēdzas, veic nepieciešamo instalāciju un pēc laika izslēdzas. Process aizņemot no 15 līdz 30 minūtēm. Katrs telefons tiek atjaunots atsevišķi.

    Avots: NotebookCheck

    Saistītā programmatūra arī norāda uz to, kuri telefoni vēl ir jāatjauno, kā arī cik ierīces varētu būt nepieciešamas nākamās dienas tirdzniecībai un ir ieteicams tās atjaunināt. Iekārta jau tiek lietota Eiropā, un pakāpeniski nonāks mūsu reģiona Apple Store veikalos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Karlis
    14.04.2024 23:12

    Šī ar nav laba fīča. Kur nu vēl ideja, kad kāds cits izņemot īpašnieku ieslēdz telefonu tieši kad to nevajag.

    Profs
    15.04.2024 09:46
    Reply to  Karlis

    tāda “fīča” datoriem ir vismaz 10 gadus un nekas traks nav noticis – pie tam pēc raksta saprotams, ka telefonu gadījumā tas būs iespējams tikai lokāli – visticamāk kaut kāds zilzobis un noteikti kaimiņš nevarēs ieslēgt tavu telefonu, kad “nevajag”. Mani vairāk gan interesētu tie gadījumi, kad “nevajag” – iedomājos vienīgi, ka esi narko kurjers un baidies, ka tevi policija izsekotu pēc pingiem…

    karlis
    15.04.2024 12:50
    Reply to  Profs

    nu nu. sapņo tālāk.

    Biteme
    15.04.2024 09:54

    Mani vairāk interesē, vai baterija neizlādēsies (pārāk daudz) kamēr telefons stāv kastē nenopirks un uztur gatavībā uztvērēju. Pati jauninājumu saņemšana un instalēšana arī kaut ko noēdīs.

    Tāpēc man arī nepatīk Apple – mūždien viņi uzskata ka “zin” kā man būtu labāk. Ja nu es nemaz negribu to iOS N+1 versiju?

    Ivis
    15.04.2024 10:15
    Reply to  Biteme

    Nav ne jausmas, kā darbojas šī tehnoloģija, bet var būt, ievietojot telefonu šajā firmwares atjaunošanas iekārtā, tā to uzlādē nedaudz (vai vismaz kompensē atjaunošanas laikā zaudēto) ar bezvadu uzlādi?

    Biteme
    15.04.2024 10:17
    Reply to  Ivis

    Ja telefons atbalsta bezvadu uzlādi – protams, ka uzlādē(tu).

    alinieks
    15.04.2024 12:06
    Reply to  Ivis

    Android jau sen ir šī iespēja. Tik googlis baidās no jaunām sankcijām, parastam lietotājam neatslēdz.

    Kursors.lv
    15.04.2024 12:43
    Reply to  alinieks

    Paga, paga, paga. Kurš teica, ka Android telefoni spēj veikt programmatūras atjaunināšanu neizņemti no kastes un neieslēgti. Pirmā dzirdēšana, cel galdā avotu, kurā par to tiek vēstīts.

    Profs
    15.04.2024 10:26
    Reply to  Biteme

    neviens netur noliktavās telefonus gadiem uz priekšu! Rakstā taču labi uzrakstīts – prognozē pārdošanas apjomus un tad pāris dienas iepriekš tos updato. Un pieņemu, ka uztvērējs nav aktīvais, bet pasīvais – uz to norāda tas, ka telefons jāievieto kastē – un respektīvi gaidīšanas laikā baterija neizlādēsies. Apple produktu mīnuss un vienlaikus pluss ir mazā modifikācijas iespējamība

    15.04.2024 12:07
    Reply to  Profs

    un noliktavā foņi ar aktīvu BT parādās no zila gaisa — vai tā tavuprāt rakstā uzrakstīts?

    Bluetooth LE uztveršanas laikā tur ieslēgtu radio un tas ēd ~10-30 mA.
    iP15 baterija ir 4380 mAh un uzlādēta glabāšanas režīmam, devīgi teiksim, uz 70% = 3066 mAh
    ideālā gadījumā baterija izvilks 306 h = ~13 dienas, ja būtu tā, kā tu safantazēji par bateriju, kura neizlādējas.

    15.04.2024 12:19
    Reply to  Biteme

    visticamāk, tiek izmantots Bluetooth Low Energy iespējas, kur telefona BT ir deep sleep (viss atslēgts, izņemot RTC un šeduleri) un ieslēdzas, teiksim, uz 100 ms reizi 10 sekundēs, lai paziņotu par savu esamību. tādā režīmā vidējais patēriņš mērāms mikroampēros un telefons mierīgi var gulēt noliktavā kaut pusgadu.

    [edit] vispār jau deep sleep arī RTC nepienākas, es novienkāršoju ;)

    Last edited 15 days ago by digitalk
    Reklāma