Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei FreeBuds 3 bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Kopš šī gada sākumā sava iPhone eksperimenta ietvaros nopirku AirPods bezvadu austiņas, esmu izvērsis šo tēmu plašāk un cenšos notestēt arī citas pilnībā bezvadu austiņas. Pavisam nesen nopirku un apskatīju pagalam lētas (<30 eiro) Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic austiņas, nopirku pats sev arī AirPods Pro un uz testu saņēmu gan jaunās Samsung Galaxy Buds+ (pagājušā gada Galaxy Buds man patika), gan Huawei FreeBuds 3 austiņas. Tā kā visas šīs dažādās, bet reizē arī savā starpā tieši konkurējošās austiņas ir pie manis gandrīz vienlaicīgi, varu labi salīdzināt kā tās konkurē savā starpā.

    Pēdējos pāris gados ļoti spēcīgi iezīmējas tendence, ka telefonu ražotāji sāk radīt aksesuārus, kas vislabāk papildina tieši viņu produktus un īpaši tas ir jūtams austiņu gadījumā. Tādējādi ar iPhone vislabāk sadarbosies tieši AirPods vai AirPods Pro austiņas, Samsung flagmaņu lietotājiem vislabāk rekomendēt Galaxy Buds vai Galaxy Buds+ austiņas un Huawei ierīču lietotājiem tagad ir stabila izvēle – FreeBuds 3.

    Reklāma

    Ko tur liegties, visi viņi vairāk vai mazāk ir iedvesmojušies no Apple AirPods austiņām un Huawei FreeBuds 3 vistiešākajā mērā konkurē ar otrās paaudzes “parastajām” AirPods austiņām papildus nesot aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju. Jāpiezīmē, ka šīs varētu būt pirmās šādas formas austiņas ar aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju. Noskaidrosim praksē, cik tā labi darbojas. Huawei FreeBuds 3 ir pietiekami jauns produkts un šobrīd Latvijā nopērkams jau sākot no nepilniem 140 eiro, kas ir lētāk par AirPods.

    Šīs austiņas darbojas ar Huawei pašu izstrādāto Kirin A1 procesoru, tām ir 14.2mm skaļruņi un austiņas ar ierīcēm savienojas izmantojot Bluetooth 5.1 bezvadu savienojumu. Ražotājs lepojas, ka austiņu savienojums ar ierīci noris 2.5 sekunžu laikā un austiņas spēj darboties ar nieka 190 milisekunžu aizturi. Ak, jā FreeBuds 3 ir IPX4 mitruma noturība. Austiņu uzglabāšanas kārbiņa reizē ir arī lādētājs austiņām un pašu var uzlādēt gan ar vadu, gan Qi bezvadu uzlādi. Ražotājs sola, ka pašas austiņas ar vienu uzlādi skanēs līdz 4 stundām, bet lādējot no uzglabāšanas kārbiņas, kopā iegūsim ap 20 stundu skanējumu. Produkts nopērkams baltā, melnā un sarkanā krāsā, kā varam redzēt mūsu testa produkta fotogrāfijās. Dažas atsevišķas funkcijas darbosies tikai tad, ja šīs austiņas izmantosim ar Huawei/Honor telefoniem, kas izmanto EMUI10 lietotāja saskarni.

    Huawei ir pacenties produktu iepakot gaumīgā un dārgā iepakojumā. Pilnīgi prieks to izpakot.

    Kastītē atradīsim austiņas un to uzlādes kārbiņu, sauju papīriņu un arī USB-C lādēšanas kabeli (otrā galā ir USB-A spraudnis), lai varētu uzlādēt mūsu jaunās austiņas.

    Austiņu dizains un uzbūves kvalitāte

    Kamēr praktiski visi konkurenti austiņu pārnēsāšanas kārbiņas veido kantainas, Huawei izvēlējies to veidot apaļu. Citi apskatnieki internetā raksta, ka šāds dizains ļauj kārbiņu vieglāk izmakšķērēt no bikšu kabatas, bet es šajā ziņā tik lielu atšķirību neredzēju, jo izmēru ziņā kārbiņa ir līdzīga otrās paaudzes “parasto” AirPods austiņu kārbiņai. Pati kārbiņa sver 48 gramus un katra austiņa vēl klāt pieliek pa 4.5 gramiem. Katrā ziņā tas nav daudz, ieliec austiņu kārbiņu bikšu kabatā un par to aizmirsti.

    Pavisam nepamanāma ir maza apaļa podziņa kārbiņas labajā sānā. To piefiksē, jo izmantosi, lai mazliet ilgāk paturot, ieslēgtu austiņas savienošanās režīmā. Kārbiņas apakšā redzam USB-C pieslēgvietu lādētājam un blakus gaismas diodes caurumiņu, kas palīdzēs saprast, kad austiņu kārbiņa uzlādēsies. Tāpat šo kārbiņu varam uzlikt uz vienkāršākā Qi uzlādes paliktņa un tā uzlādēsies. Huawei norāda, ka kārbiņu ar vadu (lādējas ar 6W jaudu) var uzlādēt aptuveni pusstundas laikā. Ar bezvadu uzlādi būs ilgāk, jo tās jauda ir tikai 2W.

    Kārbiņas vāciņš veras vaļā un ciet ar patīkamu klakšķi, gluži kā AirPods un austiņas arī labi turas kārbiņā ar magnētu palīdzību. Tātad, nekas nekur pats no sevis neatvērsies, neizbirs un nepazudīs. Starp citu, interesanti, ka Huawei ir mēģinājuši atkārtot AirPods pierasto vienkāršo austiņu izņemšanas pieeju. Tev vajag tikai viegli paspiest austiņas uz savu pusi un tās izslīdēs laukā pašas. Vismaz uz abiem AirPods, kas man ir, tas darbojas vienkārši debešķīgi.

    Tā kā šonedēļ vairāk lietoju Samsung Galaxy Buds+ austiņas, kam austiņu dizaina dēļ uzglabāšanas kārbiņa ir krietni seklāka, tad novērtēju, ka tas ļauj kārbiņu vieglāk iztīrīt no dažādiem gružiem, kas visai ātri sakrājas. Gan AirPods, gan FreeBuds 3 austiņu kārbiņās būs pagrūti tikt iekšā un prātā nāk vienīgi izpūšana ar saspiestu gaisu. Bet kopumā es gribu teikt, ka Huawei šīs austiņas un to pārnēsāšanas kārbiņu ir sataisījis kvalitātē, kas tuvojas AirPods. Malači!

    Pašas austiņas dizaina ziņā nenoliedzami ir iedvesmojušās no “parastajām” AirPods austiņām. Tām nav silikona uzgaļu un tas ir reizē gan to pluss, gan trūkums. Ir cilvēki, kam nepatīk ausis aizbāzt ar silikona aizbāžņiem, jo visu laiku nepamet sajūta, ka ausīs atrodas svešķermenis. Plus, cilvēki novērtē spēju cauri mūzikai saklausīt arī apkārtējās vides trokšņus. Un tad ir tie citi cilvēki (arī es), kam vairāk pie sirds iet pilnvērtīgas in-ear tipa austiņas, jo silikona uzgaļi labi slāpē apkārtējās vides trokšņus un ļauj austiņām skanēt labāk (vairāk dzirdi basus un tās var būt skaļākas). Tāpēc man bija nepieciešams ilgs periods, lai es pieņemtu oriģinālās AirPods austiņas. Beigās man tas izdevās, jo sapratu, ka to galvenais trumpis ir sasodīti vienkāršā lietošana. Bet tad es nopirku AirPods Pro un atkal atgriezos silikona cienītāju pulciņā. Khem, tas neskanēja pareizi.

    Austiņu ārpusē ir mikrofons balss zvaniem un trokšņu slāpēšanas funkcijai. Iekšpusē ir divi melni punktiņi un izskatās, ka viens no tiem varētu būt tuvuma sensors. Tāds ir arī uz AirPods austiņām un tās pārstāj skanēt līdzko tiek izņemtas no ausīm. FreeBuds 3 turpina skanēt, tāpēc tā arī nesapratu, kas ar šiem elementiem domāts.

    Vēl viena piezīme par šādu dizainu. Garāka “kājiņa” varbūt neizskatās pārlieku labi, taču palīdz vienkāršāk noturēt austiņas, lai tās ieliktu vai izņemtu no ausīm. AirPods Pro ir īsāka kājiņa un tas padara darbības ar austiņām mazliet sarežģītākas. Samsung Galaxy Buds/Buds+ ir pavisam mazas austiņas un tās ir vēl grūtāk sačamdīt. “Kājiņās” ir spēks!

    No kreisās: Samsung Galaxy Buds+, Huawei FreeBuds 3, Apple AirPods Pro

    Sākotnējā iestatīšana ir vienkārša

    Huawei FreeBuds 3 var lietot kopā ne tikai ar Huawei ierīcēm. Manos izmēģinājumos austiņas vienlīdz labi savienojās gan ar iPhone, gan Samsung telefoniem, kā arī Windows darbinātu datoru. Testu gaitā nenovēroju arī nekādas savienojuma stabilitātes problēmas.

    Lai savienotu FreeBuds 3 austiņas ar ierīci, mums pa lielam ir divi varianti. Varam tās pievienot kā vienkāršas Bluetooth austiņas un tas ir izdarāms atverot kārbiņu (austiņas joprojām iekšā), nospiežot apaļo podziņu kārbiņas labajā sānā līdz sāk mirgot gaismas diode starp austiņām. Tad atlasām FreeBuds 3 austiņas starp Bluetooth ierīcēm un savienojums tiek veikts pāris sekunžu laikā. Pat “svešā” sistēmā varēsim redzēt austiņu uzlādes līmeni.

    Ja mēs izmantojam Android ierīci un vēlamies izmantot pilnas FreeBuds 3 austiņu iespējas, tad būs jāuzstāda HUAWEI AI Life lietotne. Tā ir pieejama gan Google Play, gan Huawei AppGallery lietotņu veikalos un tās nozīme ir krietni plašāka. Šī ir centrālā lietotne ar kuru var kontrolēt dažādas Huawei ierīces, piemēram, austiņas, tīkla aparatūru utt.

    Austiņu pievienošana AI Life lietotnei arī ir vienkārša. Atveram kārbiņu ar austiņām iekšā, piespiežam un paturam sānā pogu, lai sāktu mirgot savienošanās diode un tad varam no programmas puses pievienot austiņas. Sekojam norādēm ekrānā un austiņas būs pievienotas. Man tas bez problēmām izdevās gan ar Samsung, gan Huawei viedtālruņiem.

    AI Life lietotnē varam redzēt FreeBuds 3 austiņu un to pārnēsāšanas kārbiņas uzlādes līmeni, atjaunot austiņu programmatūru, izvēlēties austiņu kontroles iespējas un aktivizēt trokšņu slāpēšanas funkciju. Austiņas spēj noteikt dubultu piesitienu un šādi varam tās kontrolēt: nopauzēt/atstākt spēlēt dziesmu, palaist balss asistentu, ieslēgt/izslēgt trokšņu slāpēšanas funkciju. Piesitienus austiņas detektē precīzi un jauka sievietes balss ausīs pateiks, kad ir ieslēgts/izslēgts trokšņu slāpēšanas režīms.

    Skaņas kvalitāte ir laba

    Huawei FreeBuds 3 austiņas skan diezgan labi. Nu, tik labi, cik vien labi var skanēt šāda tipa austiņas bez silikona uzgaļiem. Basi nav tik izteikti, vidējās frekvences gan ir diezgan labi atainotas un ir padomāts arī par to, lai klausītājs saklausītu skaņu augstajā frekvenču diapazonā. Austiņas ir arī pietiekami skaļas, tiesa pilnā skaļumā tās diezgan jūtami kropļo skaņu.

    Lielākas austiņas, protams, skan jūtami labāk, bet tās nav īsti salīdzināmas ar šādiem bezvadu mazulīšiem. Ja salīdzinām ar Samsung Galaxy Buds+, tad man abu austiņu skanējums šķita līdzvērtīgs. Mazliet atšķiras skanējums, bet es nevaru pateikt, ka vienas vai otras austiņas skan būtiski labāk. Tāpat skanējums ir līdzīgs arī ar AirPods. Intereses pēc salīdzināju arī ar AirPods Pro un diezgan sagaidāmi dārgākais produkts skanēja labāk.

    Ja runājam par trokšņu slāpēšanu, tad šī funkcija rada vilšanos. Pirmkārt, ne līdz galam ir saprotama šīs funkcijas kontrole. OK, es sapratu, ka to ieslēgt un izslēgt ir vienkārši, bet tas grozāmais rimbulis man šķiet lieks, jo es tā arī neatradu to īsto un perfekto pozīciju, lai varētu sajust vērā ņemamu trokšņu slāpēšanu. Var saklausīt, ka austiņas izmisīgi cenšas uzķert trokšņus un tos noklusināt ar pretēji veidotām skaņām, taču rezultāts ir slikts. Es pamēģināju šīs austiņas izmantot nesenajā lidojumā uz Barselonu, kur devos skatīties jauno Huawei Mate Xs salokāmo viedtālruni, bet šādā režīmā austiņas bija diezgan nelietojamas, līdzīgi kā parastās AirPods. Toties, AirPods Pro patiešām labi tika galā ar lidojuma trokšņiem.

    Kas attiecas uz mikrofonu darbību telefona zvanos, tad te viss ir diezgan labi. Protams, telefona mikrofons darbosies labāk, jo tas gluži vienkārši ir tuvāk mūsu mutei, taču arī ar FreeBuds 3 austiņām sarunu biedri mani dzirdēja labi. Katrā ziņā nebija jādzird pārmetumi, kā bija lēto Xiaomi austiņu testā.

    Secinājumi

    Rezumējot, vēlos teikt, ka Huawei FreeBuds 3 mani patīkami pārsteidza. Jā, šis austiņas ir kā Pepsi nevis Coca-Cola, bet, hei, tās pilda savu uzdevumu – nodrošina Huawei telefonu lietotājus ar labām pilnībā bezvadu austiņām. Skanējums ir labs, lietošanas ērtība ir augstā līmenī, baterijas darbība arī ļoti laba, un, kas galvenais, austiņas nemaksā nenormālu naudas daudzumu. Huawei, lielisks darbs!

    Man patika:

    • Skaņas kvalitāte
    • Baterijas spējas un vada/bezvadu uzlāde
    • Uzbūves kvalitāte
    • Cena

    Man nepatika

    • Trokšņu slāpēšanas funkcija
    • Dizains bez silikona uzgaļiem
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    03.03.2020 11:18

    Redzu ražotāja solīto skanēšanas laiku, bez uzlādes, bet kā ir dzīvē?

    Reinis Kazāks
    04.03.2020 09:39

    Lietoju pie sava P30 pro jau kādus trīs mēnešus šīs austiņas, pārsvarā sporta zālē. Nepieminēts mīnuss ir tas, ka slīd ārā pie aktīvākām kustībām, bet pat trokšņu slāpēšanu gan biju pārsteigts, cik efektīga tā ir. Sporta zālē noņem pilnīgi visas apkārtējo elšanas un dzelžu mētāšanas, tā kā var secināt, ka katram tās austiņas izturas savādāk. Skaņa laba, un tik skaļi, lai kropļotos, man nav sanācis uzgriezt. Tiešām austiņas patīk.

    O2O2
    04.03.2020 12:53

    kārtējā bezvadu draza …

    WF-SP700
    05.03.2020 07:56

    Rakstā minēts, ka “Dažas atsevišķas funkcijas darbosies tikai tad, ja šīs austiņas izmantosim ar Huawei/Honor telefoniem, kas izmanto EMUI10 lietotāja saskarni.” toties tālāk var saprast, ka ar Huawei AI Life lietotni jebkurā Android tālrunī būs pieejami papildus iestatījumi. Kas tad būs tikai Huawei telefonos?
    Tāpat ar Buds, ir Samsung Wearable lietotne, kurā ir papildus iestatījumi Buds, bet viņa taču iet arī uz citiem Android. Ar Apple nav variantu, vienkārši skan, bez papildus ekvalaizera utt
    Un pie reizea par Airpods. Konkrēti kas padars viņas par īpaši piemērotām tieši un tikai iPhone? Ātrā savienošana, tikai izņemot ausi no kārbiņas neskaitās, tas taču tikai pirmo reizi vienojot jādara, vai ne. Kas uz Android ar Airpods nestrādā, lai varētu teikt, ka nav ērti lietot Airpods ar android? Tikai par praktisko pusi runāju šeit.

    Dainis Štrauss
    02.04.2020 09:54

    Ko tad iesaki OnePlus lietotājiem lietot? Palikt bez ausīm?

    Reklāma