Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei FreeBuds Pro apskats – šādām jābūt true wireless austiņām ar trokšņu slāpēšanu

    Jaunākie raksti

    Laikam jāsaka, ka Huawei vismaz daļēji būs izdevies izrāpties no bedres, kur šo ražotāju ievilka ASV uzliktās sankcijas. Huawei pēdējā laikā ir lieliski veicies ar viedo pulksteņu izveidi (Watch GT 2 un GT 2 Pro), tāpat visai labi izdevies hibrīds starp fitnesa aproci un viedo pulksteni (Huawei Watch Fit), un gandrīz tikai pacilājošus vārdus varu veltīt Huawei FreeBuds Pro austiņām.

    FreeBuds Pro austiņas, visticamāk, veidotas kā Apple AirPods Pro tiešs konkurents, un šoreiz ir sajūta, ka Huawei pārspējis pats sevi. Un pie reizes arī Apple.

    Reklāma

    FreeBuds Pro austiņas nodrošina varbūt ne gluži par ideālu dēvējamu skanējumu, bet tās ir gana skaļas un pietiekami basīgas. Ko gan vairāk var no šāda izmēra austiņām gaidīt…? Man patika, ka FreeBuds Pro austiņas izmantojamas uzreiz bez nekādām lietotnēm viedierīcē. Protams, lietotne pastāv un to būtu ieteicams uzstādīt, bet bez tās arī var gana ērti dzīvot.

    Pāris tehniskie dati

    • Skaļrunīši: 11 mm (diemžēl ražotājs citus datus nesniedz)
    • Savienojums: Bluetooth 5.2
    • Akumulatori: viena austiņa 55 mAh, uzlādes kastīte 580 mAh
    • Uzlāde: USB Type-C (5V / 1.2A / 6 W) un bezvadu Qi (2 W)
    • Trokšņu slāpēšana: aktīva trokšņu slāpēšana, zvana trokšņu slāpēšana
    • Krāsas: Sudrabainais dzidrums, Keramikas balta, Ogļu melna
    • Izmēri un svars: austiņa 26 x 29.6 x 21.7 mm, ap 6 grami; kastīte 70 x 51.3 x 24.6 mm, 60 grami
    • Cena: ap 170 eiro (Latvijas veikalos tiek solītas tikai oktobra beigās)

    Izskats un uzbūve

    FreeBuds Pro austiņas darbina HiSilicon Kirin A1 procesoriņš, to pašu procesoru ražotājs izmanto savos viedajos pulksteņos. Interesantā kārtā austiņām ir nevis Bluetooth 5.0, nevis 5.1, bet gan pavisam svaigs Bluetooth 5.2 savienojums. Vienmēr ar šāda tipa true wireless austiņām rodas jautājums – vai tās izmantojamas atsevišķi viena no otras. Īsā atbilde ir – jā.

    Huawei FreeBuds Pro pieejamas trīs krāsās (balta, sudrabpelēka un melna). FreeBuds Pro austiņu kastīte ir neliela, tā paslēpjama plaukstā. Kastītē iekšā ir 580 mAh akumulators, kamēr katrā no FreeBuds Pro austiņām ir 55 mAh akumulators. Kastītei pie eņģes ir spīdīgs taisnstūris, kam virsū ir Huawei logo. FreeBuds Pro austiņu kastītei ir USB Type-C pieslēgvieta uzlādei, kā arī kastītei ir bezvadu uzlādes iespēja ar Qi atbalstu.

    Visai svarīga informācija FreeBuds Pro austiņu pircējiem – vienā kastītes galā ir paslēpta podziņa, kas kalpo Bluetooth savienojuma izveidei ar viedierīci. Es sākotnēji nekādi nevarēju saprast, kā izveidot FreeBuds Pro austiņu savienojumu ar viedtālruni, pat ņēmu talkā līdzi doto papīra instrukciju, bet tāpat nevarēju saprast, kur tieši ir šī poga. Tagad man ir par to kauns, bet savienojuma izveides podziņa tiešām ir glīti nomaskēta.

    FreeBuds Pro austiņu kastīte atveras ar klusu “klak”, bet ciet tā veras ar visai skaļu “plak”, kas var patraucēt mājiniekus vēlā vakarā. Uz austiņu kastītes ārpusē un arī iekšā izvietotas LED diodes, kas ziņo par kastītes akumulatora un pašu austiņu uzlādi.

    Velkam FreeBuds Pro austiņas ārā no kastītes. Tās ir visai lielas, klātas ar spoguļvirsmu un neticami kantainas. Kantainais dizains ir saprātīgs, FreeBuds Pro austiņās var iedabūt lielākus akumulatorus un citu elektroniku. Man nekas nav pret šādu FreeBuds Pro austiņu izskatu. Ja pats pirktu veikalā FreeBuds Pro austiņas, droši vien izvēlētos melnās, jo pelēcīgās ir traku spoguļa efektu, bet baltā krāsa lai paliek Apple. Spoguļa virsma ir fifīga, bet ārprātā nepraktiska, jo pievelk visus speķus.

    Kopumā – rodas ļoti pārdomātas un kvalitatīvas ierīces iespaids.

    Iespēju klāsts un lietotne

    FreeBuds Pro austiņas pavada Huawei AI Life lietotne, tā rūpējas par dažādiem iestatījumiem un aparātprogrammatūras atjaunināšanu. Pie manis FreeBuds Pro austiņas sabija vairāk nekā divas nedēļas, to laikā tika saņemti divi atjauninājumi.

    Noteikti viena no svarīgākajām FreeBuds Pro austiņu iespējām ir aktīvā trokšņu slāpēšana. Interesanti, ka aktīvā trokšņu slāpēšana pamatā pieejama trīs režīmos – izslēgts, aktīvā trokšņu slāpēšana iespējota vai iespējot ir tā dēvētais Awareness režīms, kas ļauj klausīties mūziku, bet arī dzirdēt apkārt notiekošo.

    Ja par izslēgto režīmu viss būtu skaidrs, tad aktīvā trokšņu slāpēšana lietotnē ir pielāgojama četros dažādos režīmos – dinamiskais un vēl trīs manuāli režīmi. Dinamiskais ir visai agresīva aktīvā trokšņu slāpēšana visādas trokšņainības vidēs. Man pat dinamiskais režīms šķita pārāk traks, tāpēc paliku pie Cosy režīma, kas ir gana komfortabls ikdienai.

    Awareness režīms arī iedalās divās daļās – viens izceļ visu apkārtējā vidē dzirdamo, bet ir arī iespēja speciāli pastiprināt cilvēku runāto.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana un Awareness režīms ir iespējojami un izslēdzami gan lietotnē, gan arī ar skārienvadību uz pašām austiņām, bet nianses pieregulējamas tikai lietotnē.

    Ar skārienvadības aprakstu dikti neaizraušos, vien pievienošu te Huawei sniegto informāciju.

    FreeBuds Pro austiņu lietotnē iestrādāts arī sava veida tests, kas nosaka, vai austiņas labi ieguļ lietotāja ausī. Man šis tests šķiet lieks, bet katram jau sava pieeja.

    Tāpat ar pavadošās lietotnes palīdzību var deaktivizēt un aktivizēt sensoru, kas nosaka, vai austiņa vispār ir ievietota lietotāja ausī. Ja izņemsi FreeBuds Pro austiņu no auss, tiks pārtraukta mūzikas vai video atskaņošana viedtālrunī. Man jāsaka, ka FreeBuds Pro austiņām bija problēmas ar šīs iespējas pielietojumu dzīvē, jo es īsti nevēlos, lai tiktu apturēta mūzika, kad no ausīm izņemu tikai vienu FreeBuds Pro austiņu, bet otra paliek iekšā ausī. Cerams, ka šis tiks sakopts ar programmatūras labojumu.

    Akumulatori

    FreeBuds Pro austiņām ir katrai 55 mAh akumulators un kastītē vēl ir 580 mAh akumulators. Ar vienu uzlādi austiņas skanēs aptuveni 6 stundas parastā režīmā un līdz 4 stundām ar aktīvu trokšņu slāpēšanu. FreeBuds Pro austiņu uzlāde kastītē aizņem aptuveni pusstundu, bet kastītes uzlāde aizņem stundu ar USB Type-C vadu vai aptuveni pusotru stundu ar Qi lādētāju (man pie rokas bija tikai 15 W Qi lādētājs).

    Skanējums

    Varbūt te ir laiks pieminēt FreeBuds Pro austiņu cenu. Tās veikalos maksās 170 eiro (austiņas būs pie mums pieejamas oktobra beigās), tas nav maz, bet jāņem vērā, ka AirPods Pro maksā 250 eiro, kas pat vērtējama kā cena ar atlaidi, jo pavisam nesen sakaru operatori par AirPods Pro austiņām prasīja 300 eiro.

    FreeBuds Pro austiņas pēc noklusējuma izmanto SBC audio kodeku, bet ar saderīgām viedierīcēm tās pārslēdzamas AAC režīmā. Windows datori neatbalsta AAC, bet AAC nav šķērslis arī vidējas klases gana svaigam Android viedtālrunim. Par AAC režīmu viedtālrunis uzreiz brīdina – tas var nebūt ideāli stabils, bet nekādas problēmas nenovēroju. Šķiet, ka šoreiz AAC aktivizēšana ir tomēr dzirdama, tāpēc to vajadzētu Bluetooth iestatījumos uzreiz aktivizēt.

    FreeBuds Pro austiņu skanējums ir ļoti patīkams un neuzbāzīgs. Man ļoti patīk, ka tām ir pamatīgs basa potenciāls, kas gan ir pilnībā atkarīgs no skaņdarba un atskaņošanas programmatūras, jo pašā Huawei AI Life lietotnē nav digitāla ekvalaizera. Iesējams, kāds pat teiks, ka basa ir par daudz, bet tam nepiekritīšu. Man patīk, ka arī uz ielas var to sadzirdēt. Vidi un augšas ir labi sadzirdami, tos nekas nenomāc, turklāt pašām FreeBuds Pro austiņām jau ir gana laba pasīvā trokšņu slāpēšana.

    Manuprāt, FreeBuds Pro austiņas ir otras labāk skanošās dzirdētās in-ear tipa ausis. Vēl labāk man patika tikai 1More līdzīgas cenas pakava tipa ausis ar viltīgu trīsslāņu membrānas uzbūvi. Protams, no on-ear un over-ear tipa austiņām var izvilināt trakāku bliezienu un niansētāku skaņu, bet tad arī jārēķinās ar augstāku cenu.

    FreeBuds Pro austiņas izmēģināju kopā ar Youtube Music servisu, jo tam ir iebūvēts ciešams digitālais ekvalaizers atšķirībā no manis iecienītā Tidal, kas uzsvaru liek uz filozofiju par to, ka man būtu jāklausās mūziku tā, kā to paredzējis mākslinieks kopā ar skaņu inženieri.

    Man pašam diemžēl nav bijusi pieredze ar Apple AirPods Pro, bet daudzviet lasīts, ka FreeBuds Pro austiņas tomēr ir jūtami (dzirdami) pārākas par pusotru reizi dārgākajām Apple austiņām. FreeBuds Pro austiņas īpaši izceļas ar labāku trokšņu slāpēšanu, bet arī skanējums esot par labu FreeBuds Pro.

    Te arī pieminēšu, ka FreeBuds Pro austiņām ir ļoti laba Bluetooth signāla uztveršanas spēja. Tiešā redzamībā FreeBuds Pro austiņas bez problēmām darbojas ~12 metru attālumā. Arī aiz plānas sienas dzīvokļa ietvaros tās nepazaudē signālu.

    Arī balss zvanos austiņas darbojas ļoti iespaidīgi tik maza izmēra ierīcei. Neviens sarunu biedrs nesūdzējās par runātā dzirdamību.

    Nobeigumā

    Manās acīs Huawei ar FreeBuds Pro tiešām paveicis lielisku darbu, turklāt austiņu cena ir pieklājīga, kad to salīdzina ar Apple AirPods Pro. FreeBuds Pro pat īsti neizdevās atrast kādu pamatīgu mīnusu.

    Tikai labus vārdus var teikt par FreeBuds Pro uzbūvi, skanējumu un akumulatoru. Par dizainu, protams, var diskutēt, bet, paņemot melno modeli, tiksi pie gana atturīga paskata true wireless austiņām. Ja vēlies ko izskata ziņā interesantāku, skaties uz spoguļpelēko krāsojumu.

    FreeBuds Pro austiņām ir spējīga apkārtējās vides trokšņu slāpēšana, to vari izmantot uzreiz ilgāk saspiežot austiņas, bet iespēja arī pielāgojama pavadošajā lietotnē.

    Nedaudz aizdomīgi šķiet, ka FreeBuds Pro oficiālajā mājaslapā nekas nav daudz minēts par austiņu tehniskajām niansēm, bet tas laikam tagad skaitās moderni.

    Patika

    • super uzbūve un krāsu izvēle
    • lielisks skanējums
    • pietiekama akumulatora darbība un Qi uzlāde
    • visai jēdzīga lietotne

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • kvalitatīvas true wireless austiņas vēl arvien ir visai dārgas, bet tā nav tikai Huawei problēma
    • nav digitālā ekvalaizera

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dolan
    19.10.2020 12:18

    FreeBuds Pro austiņas, visticamāk, veidotas kā Apple AirPods Pro tiešs konkurents, un šoreiz ir sajūta, ka Huawei pārspējis pats sevi. Un pie reizes arī Apple.”

    “Man pašam diemžēl nav bijusi pieredze ar Apple AirPods Pro, bet daudzviet lasīts…”

    Nice, objektīvs raksts- eS iNtErNeTā lAsĪjU kAD tIE iR lAbĀKi pAr AirPods uN tIE ViSpĀr DāRgI.
    Neskatoties uz to…tās nav tās pašas ausis, kuras USA robežsargi noturēja par AirPods knockoff un konfiscēja, kamēr tika atrisināts šis pārpratums? Vai tās bija Xiaomi?

    Kursors.lv
    19.10.2020 12:24
    Reply to  Dolan
    Artis Abols
    19.10.2020 13:41
    Reply to  Dolan

    Nu sorry, visiem nav iPhone un Pro ausis.

    Uldis Upenieks
    19.10.2020 13:14

    Kā ir ar mitrum/ūdens izturību(IP sertifikācija)?

    Artis Abols
    19.10.2020 13:46
    Reply to  Uldis Upenieks

    Nav nekādas IP diemžēl. Manuprāt, nevienas Huawei un Honor šāda tipa ausis nav ar mitruma izturību.

    LAN
    19.10.2020 13:37

    Ekvilaizera trūkums ir nopietna problēma tik dārgām austiņām, jo gribu patērēt saturu tiešām skaļā vidē. Joe Rogana raidierakstus klausoties, basi ir lieki.

    trel
    19.10.2020 14:07

    Airpods pro tiešām pietrūkst papildus iespējas kaut ko regulēt ar austiņām. Tāda skaļuma regulēšana būtu ļoti noderīga, lai nav jāvelk telefons no kabatas ārā katru reizi, kad gribas skaņu regulēt. Protams, paliek sarunāšanās ar siri.
    Tā kā papildus regulēšanas opcijas šīm ausīm tiešām izskatās win win

    Artis
    19.10.2020 19:02
    Reply to  trel

    Ar pulksteni…?

    007raimis
    19.10.2020 15:55

    Apple Airpods man patīk, ka dziesmas pārslēdz ar “tap” – uzsitienu pa austiņām. Ērti, jo darbojas gan ar cimdiem, gan caur cepuri ziemā. Kā ir šīm?

    Artis Abols
    19.10.2020 17:00
    Reply to  007raimis

    Sadaļā “Iespēju klāsts un lietotne” šis ir izklāstīts ar visu attēlu.

    Gints
    19.10.2020 16:32

    Kā šis austiņas turas ausīs skrienot?

    Artis Abols
    19.10.2020 16:58
    Reply to  Gints

    Šis nav sporta ausis un attiecīgi tā netika izmēģinātas. Ausīm nav nekādas mitruma izturības.

    Moins
    29.10.2020 16:53

    Varbūt muļķīgs jautājums, bet vai ar Iphone austiņas pilnībā darbojas, t.i. vai nezūd kāda funkcionālitāte?

    Vladimirs
    26.10.2021 20:52

    Для Honor 20 pro эти наушники подходят? В плане качества звука.

    Reklāma