Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Triple Driver BT bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Reti tāda greznība izdodas, bet šoreiz esmu vairākas nedēļas gandrīz diendienā nostaigājis ar 1MORE Triple Driver BT austiņām, turklāt veicu to nevis piespiedu kārtā, bet tāpēc, ka augstu novērtēju Triple Driver BT austiņu skanējumu. Bieži tā negadās!

    Apbrīnoju pie mums pagaidām maz zināmo 1MORE par spēju ražot pietiekami plašu datoru un viedtālruņu aksesuāru spektru, nezaudējot ierīču un pat iepakojuma kvalitāti. Parasti Ķīnas ražotājiem ar kvalitātes noturēšanu iet kā pa ciņiem, bet 1MORE vismaz pagaidām veicas aizdomīgi labi.

    Reklāma

    Audio produktu ražotāju 1MORE dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    2013. gadā Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1MORE ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus, nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1MORE jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1MORE produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1MORE austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums uz testu.

    Izskats un uzbūve

    Pakava tipa austiņas nekad neesmu izskatījis iegādei privātai lietošanai, jo to piedāvājums vismaz Latvijā ir ļoti ierobežots, kā arī iepriekš mani pakava tipa austiņas šķita neparocīgas. Dīvainākais ir tas, ka paspēju pakava formas uzreiz varbūt ne iemīlēt, bet iecienīt noteikti, jo pakavs ir ērts, tas nekādā veidā lietotājam netraucē. Pašas austiņas atrodas ne pārāk garu vadu galos, attiecīgi austiņas nepiņķerējas, tās arī nevarēsi pazaudēt. Paklusām atzīšos, ka vienu reizi gandrīz pazaudēju gana dārgas tā dēvētās true wireless austiņas (vienu no austiņām).

    Pakava elastīgā daļa veidota no nedaudz matētas gumijas, tā šķiet silta pieskārienam. Pakava galos ir tumši sudrabota plastmasa, uz tās izvietotas pogas, mikrofons balss zvaniem un pašā pakava galā ir arī USB Type-C pieslēgvieta 1MORE Triple Driver BT austiņu uzlādei.

    1MORE Triple Driver BT austiņas šķiet ļoti izturīgas, bet šo parametru nevarēšu sīkāk komentēt – to var parādīt tikai austiņu ilgāka lietošana.

    Paši cilvēka ausīs ievietojamie austiņu gali veidoti no alumīnija, tie izskatās pamatīgi un gana moderni. Droši vien trauslākā 1MORE Triple Driver BT daļa ir vadiņi, kas savieno austiņas ar pakavu.

    1MORE Triple Driver BT austiņu iepakojumā atradīsi USB Type-C uzlādes vadu un veselu asorti (kopā ar jau uzliktajiem – deviņi dažādu izmēru) ar silikona un švammes materiāla uzgaļiem.

    Ražotājs sola, ka austiņas darbojas līdz 10 metriem no raidošās ierīces, kas arī atbilst īstenībai. 1MORE Triple Driver BT izmēģināšanas laikā gan vismaz trīs reizes austiņas uz pāris sekundēm apklusa, bet kopumā vērtēju, ka 1MORE Triple Driver BT savienojums ar viedtālruni bija ļoti stabils. Iepriekš izmēģinātas vairākas citu ražotāju Bluetooth austiņas, tām gandrīz visām bija biežāka īslaicīga atvienošanās no atskaņojošās ierīces. Te gan jānorāda, ka man nomainījusies arī atskaņojošā ierīce (viedtālrunis).

    Komforts

    Kā jau noskaidrojām, 1MORE Triple Driver BT austiņas kaklu nenospiež. Turklāt arī no ausīm tās izraut nav nemaz tik vienkārši. Pakava tipa austiņām ir salīdzinoši ļoti īss savienojuma vads starp pakavu un pašu skanošo, ausīs ievietojamo daļu, tāpēc ikdienā izkustināt austiņas ārā no savām ausīm īsti neizdosies. Arī aiz durvju roktura vadu nesaplēsīsi, kas vismaz manā vēsturē ir lielākā in-ear tipa austiņu sabojāšanas problēma.

    Skrējējiem 1MORE Triple Driver BT austiņas varētu nepatikt, pakavs skrienot var lēkāt un sist pa kaklu vai atslēgas kaulu. 1MORE Triple Driver BT austiņas arī nav nekādā veidā padarītas mitruma izturīgas – pat pogas ir pret cilvēka kaklu, attiecīgi sviedri var tās ļoti ātri sabojāt.

    Papildu iespējas

    • 1MORE Triple Driver BT austiņām ir vesela sauja ar papildu labumiem. Viens no galvenajiem ir Hi-Res LDAC Bluetooth kodeka atbalsts (skaņas datu pārraide līdz 990 KB/s), kas nodrošina trīskārt ātrāku saziņu starp viedierīci un austiņām.
    • Austiņu membrānas veidotas no trīs slāņiem – diviem tā dēvētajiem PET slāņiem (polietilēna tereftalāts), kuriem pa vidu ir titāna slānis.
    • 1MORE Triple Driver BT austiņas saņēmušas arī iebūvētu Environmental Noise Cancellation tehnoloģiju, kas atbild par skaidrākiem balss zvaniem.
    • Tiek uzsvērts, ka 1MORE Triple Driver BT austiņām ir ātra uzlāde – 10 minūšu lādēšana nodrošina līdz trīs stundām atskaņošanas režīmā. Pilnībā austiņas uzlādējas stundas laikā. Te atļaušos norādīt, ka pirmās pāris uzlādes bija ar visai neprognozējamu akumulatora darbību. Sākumā 1MORE Triple Driver BT austiņas ar vienu uzlādi skanēja aptuveni 3 stundas un 30 minūtes, pēcāk akumulatora darbība nostabilizējās, 1MORE Triple Driver BT austiņas sasniedza aptuveni piecu stundu darbību ar vienu uzlādi. Līdz nullei nekad austiņas neizlādēju, iespējams, kādu stundu vairāk no 1MORE Triple Driver BT austiņām vēl iespējams izspiest. Ražotājs norāda, ka ar vienu uzlādi 1MORE Triple Driver BT austiņas darbojas līdz septiņām stundām, bet faktiski tās ir aptuveni sešas stundas.
    • Austiņas sievietes balsī paziņo, kad to uzlāde nokrīt pie 50%. Tāpat balss ziņo par savienojuma izveidi ar viedtālruni un par austiņu izslēgšanu.
    • 1MORE Triple Driver BT austiņas pavada 1MORE Assistant lietotne, tā piedāvā programmatūras atjauninājumus un arī ekvalaizeru.

    Pogas

    Austiņu pārvaldība norit ar četrām pogām – ieslēgšanas, Vol+ , Vol- un Play poga. Pogu darbības iespējas ir ļoti plašas, tās gan nāksies iegaumēt, ja vēlēsies pilnībā izmantot visas 1MORE Triple Driver BT iespējas. Man patīk, ka austiņu vadības pogas ir loģiski izvietotas, un tās varēsi bez adaptācijas perioda izmantot, neskatoties uz pogām virsū.

    Play/Pause poga, piemēram, prot uzsākt austiņu sapārošanu (jāpatur aptuveni 4 sekundes), uzsākt atskaņot un apturēt dziesmu (īss piespiediens), pārslēgt nākamo dziesmu (divas reizes ātri piespiest Play pogu), iepriekšējā dziesma (trīs reizes ātri nospiest Play).

    Vol+ un Vol- pogas spēj patīt dziesmu uz priekšu vai atpakaļ, ja tās ilgāk patur nospiestas.

    Zvana saņemšanas laikā ar Play pogu vari pacelt zvanu un arī to pārtraukt pēc sarunas pabeigšanas. Ja ilgāk paturēsi nospiestu Play pogu, zvans tiks atteikts bez nepieciešamības uz to atbildēt.

    Lietotne

    1MORE Assistant lietotne piedāvā pamatā trīs funkcijas – programmatūras atjauninājumus austiņām, ekvalaizeri un arī ļoti vienkāršotu mūzikas atskaņotāju. 1MORE Assistant lietotne pieejama gan Android, gan arī iOS lietotājiem. Uzreiz pateikšu, ka vismaz man radās iespaids, ka mūzikas atskaņotās ir švakāks (plakanāka skaņa) par jebkuru citu manā viedtālrunī uzstādīto atskaņotāju. Te gan jāsaka, ka austiņas izmantoju kopā ar OnePlus 7 Pro, kam jau ir iebūvēts visai augstvērtīgs Bluetooth ierīcēm paredzēts ekvalaizers.

    Ja tavā viedtālrunī jau ir iebūvēts saprātīgs ekvalaizers, diez vai ir liela nepieciešamība turēt arī 1MORE Assistant lietotni. Vismaz man radās šāds iespaids. Ja šaušalīgi vēlies paspēlēties ar skaņu, 1MORE Assistant lietotne piedāvās izvēlēties starp Close (EQ izslēgts), Custom, Popular, DBB, Vocal, Rock, Classical, Jazz, Dance, Electronic skanējumiem. Custom režīmā varēsi pats pielāgot 5-kanālu grafisko ekvalaizeri.

    Skanējums

    Esmu milzu sajūsmā par 1MORE Triple Driver BT skanējumu. Bass noteikti pietiek, vidi varēja būt izteiktāki, bet arī ar augstajām frekvencēm viss ir labākajā kārtībā. No tā dēvētajām in-ear austiņām laikam nebiju nekad dzirdējis tik patīkamu skanējumu. Un šī nav nekāda apmaksātā reklāma, tiešām tā arī domāju un jūtos.

    Tiek solīts, ka austiņas atbalsta it kā Hi-Res LDAC Bluetooth standartu, bet daudzi uzskata, ka LDAC nespēj nest par Hi-Res dēvējamu skaņu. LDAC Bluetooth standarta labums ir tas, ka LDAC atbalsta gandrīz visas Android viedierīces ar vismaz Android 8.0 Oreo, kamēr ar augstvērtīgāko Aptx un Aptx HD saderīgās viedierīces var nākties speciāli pameklēt.

    Faktiski jāsaka, ka 1MORE Triple Driver BT skanējums ir tik foršs, ka tas pat pārspēs dažu labu dārgāku over-head austiņu spējas. Skanējuma kategorijā 1MORE Triple Driver BT tiešām nav nekādu trūkumu.

    1MORE Triple Driver BT dažkārt pietrūka skaļuma, bet šis parametrs ir tieši atkarīgs no skaņdarba ieraksta skaļuma. Tik feini skanošām austiņām vispār jāsāk uzmanīties, ko tieši baro tajā iekšā. Kaut kādi kreisie MP3 nederēs, straumēšanas lietotnēs varētu nākties pārslēgties uz augstāko pieejamo datu plūsmas ātrumu (bitreitu).

    Ja tev šaušalīgi tīk klausīties skaļu mūziku, jārēķinās, ka apkārt esošie cilvēki visai labi dzirdēs gandrīz katru noti. Bibliotēkā vairāk par 50% skaļumu iestatīt viedtālrunī nevajadzētu. Šī varētu būt lielākā 1MORE Triple Driver BT austiņu nespēja.

    Nobeigumā

    Atzīšos, ka nebiju no 1MORE Triple Driver BT austiņām gaidījis ne pusi no to skanējuma un darbības stabilitātes. Austiņas uzbūvētas gandrīz nevainojami, vismaz pēc trīs nedēļu lietošanas tās izskatās kā jaunas, nekas nekrakšķ, nav sajūtas, ka kaut kas atdalīsies. Ļoti patika austiņu iepakojums un tā saturs, arī tas drīzāk atbilst dārgāku produktu kategorijai. Te gan būtu jānorāda, ka 1MORE Triple Driver BT cena nav ļoti zema, bet ar aptuveni 150 eiro cenu šīs bezvadu pakava tipa austiņas varētu kļūt par visai labu izvēli.

    1MORE Triple Driver BT vadības pogas izvietotas ļoti loģiski, nebūs pie tām jāpierod, jāskatās katru reizi virsū. Austiņām līdzi tiek dots ļoti plašs uzgaļu klāsts, nekad nebiju redzējis tik dažādu izmēru uzgaļus.

    Akumulators darbojas visai paredzami, bet to ir vismaz trīs līdz četras reizes “jāievalkā”. Tikai pēc šīm uzlādēm varēsi ticēt parādītajam akumulatora atlikumam. Austiņās iebūvētā sievietes balss ne vienmēr precīzi pasaka mirkli, kad austiņas sasniedz 50% uzlādi. Parasti tajā mirklī viedtālrunis parāda, ka iztērēti tikai 20% enerģijas. Šis ir visai maldinoši un mūzikas entuziastu var lieki satraukt. 10 minūšu uzlāde dod iespēju baudīt mūziku līdz trīs stundām, bet pilna uzlāde – ap sešām stundām.

    Neesmu pārliecināts, ka ir derīgi viedtālrunī turēt vēl vienu lietotni. Droši vien pietiktu ar 1MORE Assistant lietotni pārliecināties par programmatūras atjauninājumu tikko pēc austiņu iegādes, bet nevajag cerēt, ka ražotājs ik pa pāris nedēļām sūtīs kādus labojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris Lauskis
    25.06.2019 20:18

    Esmu pieradis strādāt austiņās, un sagadījās tā, ka esošās saplīsa. Ieskrēju cenu klubā un ieraudzīju havit pakava austiņas pa 20eur!. Tā kā biju apsvēris tāda tipa kvalitatīvu austiņu iegādi, izlēmu pamēģināt, vai vispār patīk šādas austiņas. Ja nepatiktu, bez bēdas izmestu.
    Bet biju uz pakaļas, ko var pa 20 eur. dabūt! Skan stabili 7h, ļoti skaļas un par skanējumu vispār nevar sūdzēties. Visiem iesaku! 7 pari sanāk par 1more austiņu cenu.

    Reklāma