Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Watch GT 2 viedā pulksteņa apskats

    Jaunākie raksti

    Pirmās paaudzes Huawei Watch GT mēs tā arī neapskatījām, kaut arī pēdējos dažus mēnešus es pats staigāju ar Huawei Watch GT uz rokas. Beidzot pie mums nonācis arī Huawei Watch GT 2, kas saņēmis pāris uzlabojumus, kad to salīdzina ar aptuveni gadu veco Huawei Watch GT modeli. Uzreiz pačukstēšu, ka uzlabojumi pārsvarā ir dizainā, klāt nākušas dažas programmatūras atnestas iespējas, bet, manuprāt, atšķirības programmatūrā ir drīzāk gājušas uz negatīvo pusi.

    Vismaz manās acīs Huawei Watch GT un arī jaunais Huawei Watch GT 2 modelis ir vairāk parasts rokas pulkstenis, nekā viedpulkstenis. Kāpēc? Jo Huawei izmantotā Huawei Lite OS programmatūra ir stipri ierobežota, tā nepiedāvā pilnīgi nekādas iespējas lietotājam ietekmēt pulksteņa izskatu. Jā, pieejams aptuveni ducis Huawei izveidotu digitālo ciparnīcu dizainu, bet vismaz man pa prātam ir tikai viena vai divas ciparnīcas. Neveicot dejas ar tamburīnu, trešo pušu digitālās ciparnīcas uzdabūt Huawei Watch GT sērijas pulksteņiem nevar. Jāpiezīmē gan, ka arī Kristaps šajā aspektā sūdzās par savu Apple Watch 5.

    Reklāma

    Augstu vērtēju to, ka pie manis nonāca beidzot pulkstenis ar ādas siksniņu, kas ļauj ieskatīties moderno materiālu apstrādes tehnoloģiju ieguvumos.

    Tehniskā specifikācija 46 mm modelim

    • Operētājsistēma: Huawei Lite OS
    • Atmiņa: 4 GB, līdz 500 dziesmām (MP3)
    • Ekrāns: AMOLED, 1.39 collas, 454 x 454
    • GPS: iebūvēts
    • Bluetooth: Bluetooth 5.1, BLE / BR / EDR
    • Akumulators: 455 mAh
    • Svars: 41 g bez rokas siksniņas
    • Pulksteņu krāsas: Black Stainless Steel, Stainless Steel, Titanium Grey Stainless Steel
    • Siksniņu krāsas: Titanium Grey Metal Strap, Orange Fluoroelastomer Strap, Brown Leather Strap, Black Fluoroelastomer Strap
    • Cena: 249 eiro

    Izskats un uzbūve

    Huawei Watch GT 2 pieejams divās versijās – 46 mm un arī elegantā, sievišķīgā versijā ar 42 mm izmēru. Šoreiz apskatam saņemts 46 mm Huawei Watch GT 2, turklāt jāsaka, ka mazākais 42 mm modelis vismaz reklāmu materiālos izskatās pēc pavisam cita pulksteņa – tas nav vienkārši izmēros samazināts modelis.

    Lielākā vizuālā Huawei Watch GT 2 atšķirība no pirmās paaudzes Watch GT noteikti ir ekrāna aizsargstiklā. Huawei Watch GT 2 ekrāna stikls ir izcelts virs korpusa, ražotājs pats to nodēvējis par 3D stiklu. Watch GT 2 viedpulkstenis ir pirmais Huawei izstrādātais viedpulkstenis ar daudzfunkcionālu 3D stikla ekrānu, kas rada telpiska un plaša displeja iespaidu. Pārmantojot klasisko izskatu no iepriekšējās paaudzes viedpulksteņiem, Watch GT 2 viedpulksteņu dizains ir estētiski uzlabots. Watch GT 2 viedpulkstenis ir papildināts ar pilnskata ekrānu bez apmalītēm, kas padara to piemērotu gan valkāšanai ikdienā, gan arī sportiskām aktivitātēm.

    Pirmās paaudzes Huawei Watch GT ekrāns ir iedziļināts korpusā, padarot pašu pulksteni nedaudz biezāku, bet vienlaikus arī ekrāns ir zināmā mērā pasargāts no sitieniem. Nevarēšu komentēt Huawei Watch GT 2 ekrāna izturību pret skrambām un sitieniem ilgākā lietošanas periodā, bet arī aptuveni divu nedēļu laikā Huawei Watch GT 2 nesavāca nevienu skrambu, kaut arī pulksteni noņēmu tikai laikā, kad gāju mazgāties.

    Huawei Watch GT 2 tiek solīta ūdensizturība līdz 50 metriem, šo gan nepārbaudīju. Ar Huawei Watch GT 2 uz rokas pasportoju, bet pārlieku ar sportu neaizrāvos, jo pulkstenis pie manis nonāca ar ādas siksniņu. Āda gan ir tik ļoti apstrādāta, ka no tās nekas pāri nav palicis. Šādu, maz lietotu siksniņu gandrīz nav iespējams atšķirt no gumijas, jo siksniņu nav iespējams samērcēt ūdenī vai sviedros – tā atgrūž mitrumu. Labā ziņa ir tā, ka siksniņa nesviedrē roku, ko varam sagaidīt no gumijas (silikona) siksniņu versijām. Huawei Watch GT 2 vēl arvien izmanto 22 mm standarta siksniņas platumu ar ātru nomainīšanas iespēju. Varēsi bez lielām problēmām veikalā vai kādā tīmekļa vietnē piemeklēt sevi interesējošu siksniņu sportam vai pat metāla siksnu valkāšanai pie uzvalka.

    Sirdsdarbības monitorēšanas ziņā Huawei Watch GT 2 viedpulkstenis palīdz uzraudzīt un prognozēt iespējamu bradikardijas lēkmi vai sirds mazspēju. Ja vien pulkstenis nav sporta režīmā, lietotājam tiks paziņots, ja sirdsdarbības ātrums pārsniegs 100 s/min vai nokritīs zemāk par 50 s/min ilgāk par 10 minūtēm. Lietotāji var arī apskatīt Huawei Sports un Health aplikāciju datus, lai uzmanītu lietotāja veselību reāllaikā.

    Ražotājs sola, ka Watch GT 2 ar vienu uzlādi darbosies aptuveni divas nedēļas, bet, ja ik pa pāris dienām pasportosi, neko ilgāk par 6… 7 dienām no Watch GT 2 negaidi. Vēl jūtamāk akumulatora darbību ietekmēs mūzikas atskaņošana. Watch GT 2 uzlāde norit ar līdzi dotu magnētisku doku, tam ir divi nelieli kontakti uzlādes veikšanai. Identisku doku izmanto Watch GT pirmā paaudze.

    Kopumā man jāsaka, ka Watch GT 2 noteikti kļuvis modernāks, tas kļuvis arī vieglāks, kad jauno modeli salīdzina ar vecāko Watch GT.

    Watch GT un Watch GT 2

    Viedās iespējas

    Watch GT 2 tiek izmantota Huawei Lite OS operētājsistēma, kas arī nosaka pulksteņa pielietojumu un viedās iespējas. Operētājsistēma ir pilnīgi un galīgi palikusi ražotāja rokās, lietotājam ir dota iespēja izvēlēties no dažpadsmit digitālām ciparnīcām. Neesmu nekāds modes eksperts, bet ciparnīcu dizaini ir visai briesmīgi, manās acīs pat Watch GT pirmā paaudze bija saņēmusi divas vai trīs jēdzīgas ciparnīcas, kamēr Watch GT 2 ir viena lietojama, bet tai pašai nez kāpēc nedēļa sākas ar svētdienu pēc ASV izmantotās šnites un to nav iespējams nomainīt.

    Pulkstenim ir aktivizējams always-on ekrāna režīms, bet pēc noklusējuma tas ir atspējots. Watch GT 2 galvenajos ekrānos izvietota arī informācija par sirdsdarbību, ikdienā saskaitītie soļi, mūzikas atskaņotāja kontroles logs, stresa līmeņa mērījumi un arī laika prognoze. Teorētiski Watch GT 2 varēsi apskatīt arī saņemtās ziņas, bet vismaz man viedpulkstenis neprata sadarboties ar Google Messages SMS lietotni. Citas lietotnes gan parādīja paziņojumus un to saturu.

    Watch GT 2 jaunums ir spēja darboties neatkarīgi no viedtālruņa, piedāvājot iebūvētu MP3 atskaņotāju. Huawei pulkstenī varēsi ielādēt līdz 500 dziesmām, kā arī veidot tā dēvētās pleilistes. Watch GT 2 uzpildīšana ar mūziku veicama no Huawei Health lietotnes. Pēc tam atliek vien pievienot Bluetooth austiņas un doties skrējienā. Ideja un izpildījums nav slikts, bet man ir jāsaka, ka viedtālrunis nodrošinās labāku skanējumu, jo Samsung, OnePlus un citi ražotāji sākuši aprīkot savus modeļus ar ekvalaizeri, kas darbojas arī ar Bluetooth savienojumu.

    Otra jaunā iespēja, kas nebija pirmās paaudzes Watch GT, ir spēja atbildēt uz balss zvaniem. Jā, varēsi caur Watch GT 2 pulksteni sarunāties, jo tam ir iebūvēts skaļrunis un mikrofons. Huawei reklāmas materiālos tiek solīts, ka Bluetooth zvanīšanas funkcija darbojas līdz 150 m attālumā, bet būsim reālisti – Bluetooth “velk” aptuveni 10 metrus tiešā redzamībā. Te man gan jāsaka, ka ideja un izpildījumus ir gana augstā līmenī, vienīgi nav iespējams pieregulēt skaļruņa skaļumu – tavu sarunu dzirdēs visi.

    Sports

    Sporta režīmā Watch GT 2 viedpulksteņiem ir ieprogrammēti 15 sporta veidi. Viedpulkstenis mēra aptuveni 190 dažādu parametru veidus. Turklāt tas automātiski atpazīst, kad tiek uzsākta sportiska aktivitāte.

    Jaunajā viedpulkstenī ir iestrādāta miega kvalitātes izvērtēšanas sistēma. Huawei TruSleep  2.0 aplikācija monitorē miega kvalitāti, reāllaika sirdsdarbības ātrumu, elpošanas kvalitāti miegā un analizē apjomīgu datu daudzumu, lai uzlabotu miega kvalitāti. Lietotne ir izstrādāta sadarbojoties kopā ar Hārvardas Medicīnas skolu.

    Watch GT 2 viedpulkstenis nāk komplektā arī ar pašu izstrādāto Huawei TruRelax tehnoloģiju, kas palīdz lietotājiem mazināt stresu. Huawei Watch GT 2 viedpulkstenis patērētājiem visu dienu sniedz informāciju par fizisko un garīgo stāvokli, lai palīdzētu viņiem attīstīt veselīgus dzīves paradumus un dzīvesveidu.

    Par Watch GT 2 sporta režīmu man ir pāris sūdzības. Neesmu skrējējs, bet ar velosipēdu šī gada ziemas izstrādājumā izdevās pamīties. GPS dati ir precīzi, pulkstenis rāda nepieciešamos datus, īsāk sakot – viss notiek. Bet Huawei nez kāpēc licies, ka balss trenera pakalpojumiem jābūt ļoti skaļiem un neizslēdzamiem. Vīrieša balss vienmēr nobļausies, kad sāksi un arī kad beigsi sportot. Atslēgt šo nevar.

    Ja izdomāsi aktivizēt balss paziņojumu ik pa kādam noteikta attālumam (piemēram, ik pa 3 kilometriem), arī tad vecis bļaurēs pa visu ielu vai meža stigu. Turklāt šis digitālais kungs neprot atšķirt vienskaitli no daudzskaitļa. Viņam viss ir viens pīpis – tiek paziņots, ka nobraukts ir “one kilometer”, bet jau pie otrā kilometra atzīmes šis paziņo “two kilometer”, piemirstot beigās pielikt “s” (two kilometers).

    Lietotne

    Huawei neko diži Health lietotnei kopš Watch GT laikiem nav mainījis, klāt nākušas tikai tās sadaļas, kas attiecas uz Watch GT 2 – mūzikas ielādēšana, stresa līmeņa mērījumi un  iespēja pieregulēt ikdienas sirdsdarbības pieskatīšanu (izvēle starp Smart un Real Time).

    Ar Health lietotnes palīdzību varēs pārskatīt ikdienas aktivitāšu ierakstu, miega pieskatīšanu, savas sportiskās gaitas. Tāpat varēsi nomainīt vai pievienot jaunas digitālās ciparnīcas, izvēle gan ir no aptuveni 14 dažādām Huawei izveidotām ciparnīcām. Pats savas ciparnīcas ielādēt nevar. Ir kaut kāds apkārtceļš, kas ļauj ar Ķīnas lietotāja kontu uzstādīt Health beta lietotni, bet to neizmēģināju, jo nākas veidot lietotāja kontu Ķīnā.

    Health lietotne ir savienojama ar Google Fit un MyFitnessPal. Jāatzīmē, ka senāk Huawei Health nez kāpēc nepadeva datus uz Google Fit, šobrīd gan arī sadarbība nav ideāla, jo vismaz man no Health lietotni uz Google Fit aizgāja tikai dati par iešanu (automātiski uzsākts mērījums, kas faktiski ir saskaitītie dienas soļi). Turklāt soļu daudzums Google Fit parādās kā vairāki atsevišķi ieraksti (dienā parasti 3 līdz 5 ieraksti), nevis kā visas dienas soļu skaits. Neviens manis uzsāktais sporta mērījums par velobraukšanu līdz Google Fit nenonāca, arī miega ieraksti tikai daļēji tika pārsūtīti uz Google Fit. Par MyFitnessPal nemācēšu komentēt, šo lietotni neizmantoju.

    Kopumā lietotne nav slikta, bet vēl arvien nākas uzskatīt, ka Huawei tomēr datus patur pie sevis, tos nekā nevarēsi ar 100% uzticamības pakāpi dabūt ārā uz Google Fit, netiek piedāvāts datus sūtīt uz ļoti populārajiem Endomondo un Strava servisiem.

    Watch GT un Watch GT 2

    Nobeigumā

    Manās acīs Huawei Watch GT 2 lielākie plusi ir premium dizains, laba akumulatora darbība, kā arī gana saprātīga cena. Watch GT 2 var ērti un bez lielas piepūles nomainīt siksniņas, kas man ir visai svarīgi. Pulkstenis visai precīzi skaita soļus un veic citus ikdienas mērījumus. Tāpat Watch GT 2 sporta režīmā prot lieliski iztikt bez viedtālruņa staipīšanas līdzi – GPS iebūvēts, mūzikas atskaņotās arī iebūvēts.

    Watch GT 2 piedāvā atbildēt uz balss zvaniem (Watch GT pirmais modelis ļauj tikai noraidīt zvanu no pulksteņa ekrāna), kas kādam varētu šķist pievilcīgi.

    No ne tik labajām lietām man gribētos pieminēt tizlās digitālās ciparnīcas un liegumu tās ielādēt no kāda cita resursa vai plašāka digitālo ciparnīcu veikala. Watch GT 2 tiek piedāvātas 14 dažādas ciparnīcas, ar piespiešanos var sacīt, ka pret vienu vai divām man nav iebildumu. Sporta režīma kliedzošais vīrietis ar vājajām angļu valodas prasmēm ir visai dīvains papildinājums.

    Patika

    • Dizains, uzbūves kvalitāte
    • Akumulatora darbības laiks
    • Precīza ikdienas aktivitāšu pieskatīšana

    Ne tik ļoti patika

    • Programmatūras ierobežojumi
    • Nespēja padot datus ārpus Huawei ekosistēmas
    • Tizlās un skaita ziņā ļoti ierobežotās ciparnīcas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Араб
    10.02.2020 14:53

    Vajag piebilst, ka šis ir viens no retajiem mēsliem, kuram nav sava OS, jo savādāk man nav saprotams, kāpēc citos tāda tipa pulksteņos var ieinstalēt programmas, atbildēt uz ziņojumiem, balss vadība asistentam utt, bet šajā nav nekā.

    10.02.2020 23:36
    Reply to  Араб

    Citi tāda tipa pulksteņi nemaksā ap 200 eur un akumulatori tiem notur maksimāli 2-3 dienas, jo visas tās programmas un “navaroti” grib ēst! Šim, manuprāt, ir viss par 90% man nepieciešamais.Pārējo varu pieciest! Nevēlos maksāt par to, ko nekad neizmantošu vai izmantošu reti, bet tas ir mans personīgais viedoklis!

    10.02.2020 17:28

    Skriešanas, staigāšanas un fitnesa režīmos “kliedzošo vīriņu” var pilnībā atslēgt. Gan jau var arī citos režīmos. Lietoju Huawei GT2 jau 3. mēnesi un esmu apmierināts! Manuprāt, pagaidām vienīgais lielais trūkums ir tas, ka veikto maršrutu nevar saglabāt gpx failā, bet pulkstenim par šādu cenu tas būtu piedodams. Ja nelieto “Always on” režīmu, tad, skrienot 2x nedēļā ar GPS pa 20 min, stabili izvelku 12 dienas bez uzlādes- gandrīz kā specifikācijā! Ar ieslēgtu ekrānu – max 8 dienas.

    Andis
    10.02.2020 21:13
    Reply to  Uldis Lācis

    Gribēju pajautāt vai GT2 ir Latviešu valoda jo man ir GT 2 bet Latviešu valodu nepiedāvā

    10.02.2020 23:29
    Reply to  Andis

    Interfeisā latviešu valodas nav. Es izmantoju angļu. Zvanītāju vārdi un pienākošās ziņas ir korektā latviešu valodā.

    Andrejs
    14.02.2020 07:53
    Reply to  Uldis Lācis

    Tā kā neesmu skrējējs un ik pa brīdim arī atbildu uz zvaniem izmantojot tieši gt2. Kā arī regulāri eju uz zāli uz vismaz 2h un vismaz 3x nedēļā, man baterija tur 10d, mērījumi ir gana precīzi, lai gan automātiskā treniņu atpazīšana nestrādā. Vismaz zālē neatpazīst treniņis. Jā asistenta balsi izslēdzu jau uzreiz un tāpat pulkstenis novibrē.

    Par os ierobežojumiem. Nezinu man netraucē, tusklāt, ja varēsi salādēt tur visu ko tad baterija arī turēs 2 max 3 dienas, kas būs ļoti liels zaidējums pulkstenim

    Viedais
    10.02.2020 19:05

    Lietoju šo pulksteni jau no novembra; nomainīju no Garmin Vivoactive un esmu ļoti apmierināts – lieliski nostrādāts, labi izskatās, baterijas rezultāti sajūsmina, pulsu mēra, aktivitātes arī, ar Huawei telefonu arī saprotas lieliski. Nekādus Endomondo vai stravas nelietoju, soctīklus minimāli un ne ar ko nedalos un nekur nesūtu. Par datu uzticamību šajos laikos runāt ir iluzori un jau defoltā, sākot lietot kaut ko ‘viedu’ no domām par 100% uzticamību un mūžīgu slepenību ir jāatsakās.Mīnusi -jā, var piekristi par ciparnīcām – tiešām ir pāris tikai jēdzīgas, tāpat kā always on dispejiem arī nav izvēles. Mūzikas ielādēšana arī varētu būt labāka, kaut vai vienkārši iemest folderī. Savādāk – visu cieņu šim modelim, jau 2 paziņas tos ir iepirkuši no manis ievērtējot. Pieņemu, ka zvērinātiem sportotājiem un fitnesa maniakiem tas nederēs – tur ir Suunto un visi citi, tāpat kā Apple pielūdzējiem, bet visiem pārējiem gan. Labs un korekts apskats.

    IRr
    10.02.2020 20:35

    Nedarbojas uz tetovējumiem. Ne sirds ritma mērītājs, stresa mērītājs u. c., un diemžēl arī nav vibrācijas par saņemtajiem zvaniem, un ziņām. Nekur nav brīdinājuma ka tā tas būs. Bet tomēr man izdevās “apčakarēt” pulksteni un tagad lietoju uz nebēdu. Tā kā tas ir mans pirmais viedpulkstenis, funkcijas apmierina. Forši tas ka var sarunāties neizņemot telefonu no kabatas braucot ar auto.

    Normunds Treilāns
    10.02.2020 21:53

    Kā ir ar Xiaomi? Tiem ir kāds biznesa paskata pulkstenis ar līdzīgu iespēju klāstu?

    10.02.2020 23:25

    Neiesaku Xiaomi! Pagājušā gada oktobrī nopirku Xiaomi Amzfit GTR- viss, izņemot GPS, strādāja lieliski un dizainiski arī dikti smuks! Akumulutators reāli velk nedēļu ilgāk par Huawei, kaut Huawejam tas tāpat ir daudz labāks, nekā lielajiem brendiem, kuri jāuzlādē katru 2-3 dienu. Tomēr, tā kā man tas bija vajadzīgs arī priekš skriešanas, tad sanāca smags aplauziens. GPS vispār nestrādāja! Retu reizi izdevās pēc 5-10 min gaidīšanas to ieslēgt, bet maršrutu tas reģistrēja galīgi aplamu- ar 100-200 m nobīdi un pārrāvumiem! Ražotājs izlaida vairākus apgreidus, kuros GPS problēma it kā bija atrisināta, bet nekā. Internets ir pilns ar šo Amazfit problēmu. Pulksteni mēnesi intensīvi palietoju un atdevu uz garantiju, bet servisa kantoris, kurš manu Amazfit testēja, pateica, ka viss kārtībā un atgrieza man atpakaļ! Iespējams, ka šobrīd kaut kāds risinājums ir atrasts, bet nolēmu to pārdot. Nolaidu cenu un pircējam godīgi pateicu, ka ar GPS ir problēmas. Vietā nopirku Watch GT2- uzskatu, ka šajā cenu diapazonā šis ir labākais pirkums!

    RAi
    11.02.2020 12:21
    Reply to  Uldis Lācis

    Man tagad ir Amazfit GTS. Paņēmu kantainā dizaina dēļ. Ļoti labs GPS, nezinu, vai starp ēkām arī. Uztver ātri, var sākt aktivitāti bez GPS. Baterija ļoti laba. Priekš cenas labs, pārējie 130€ kategorijā ir pilnīgi mēsli un bez gps.

    Mr.T
    11.02.2020 10:05

    Arī interesētu tie, kuri lieto stratos 3 !?

    Mārtiņš
    23.02.2020 10:35

    Sveiki.

    Ar kādu telefonu savienojāt pulksteni? Ir novērota problēma ar Iphone 11, ka savienojot ar GT2, uz pulksteni nepienāk Watsapp un sms ziņas. Visi notification telefonā saslēgti kā vajag. Iemesls varētu būt ne pārāk labās draudzības dēļ Iphone ar Huawei sistēmām, vai tomēr konkrētāja situācijā telefonam kaut kas?

    Paldies.

    Ilze Grima
    08.04.2021 10:17
    Reply to  Mārtiņš

    Man ir Huawei a P30lite, iegādājos Fitbit versa 3 pulksteni, izrādās, ka viņi savstarpēji nedraudzējas, nenāk SMS, nepienāk zvani. Bieži restarteju telefonu reizes divas dienā noteikti. Nemaz nevarēju iedomāties, ka tā varētu būt. Jo fit bit un Huawei savā starpā nesader😒

    Reklāma