Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei pārpērk labākos prātus no Intel un TSMC procesoru ražotnes veidošanai

    Jaunākie raksti

    ASV sākusies šūmēšanās par Huawei jaunākā klēpjdatora MateBook X Pro iznākšanu – vēl 2019. gadā tābrīža ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija liedza ASV uzņēmumiem sadarboties ar Huawei, jo bija aizdomas par spiegošanu no Ķīnas valdības puses. Jauno Huawei klēpjdatoru darbina Intel Meteor Lake Core Ultra procesori, paša Trampa administrācija lēma, ka var būt izņēmumi sadarbībai ar Ķīnu, un Intel ir viens no retajiem izņēmumiem.

    Faktiski Intel vēl šogad drīkst tirgoties ar Huawei, bet šī atļauja netikšot pagarināta. Republikāņi jau uzskata, ka MateBook X Pro nevajadzēja saņemt jaunos Intel procesorus, tiek runāts, ka Džo Baidena administrācija ir ļāvusi Intel turpināt sadarbību ar Ķīnu.

    Reklāma

    Vienlaikus zināms, ka Huawei strādā paši pie savu procesoru ražošanas. Procesoru izveide un ražošana ir ļoti dārga, laikietilpīga un nepieciešami arī spicākie prāti, kas ļautu veidot konkurētspējīgus procesorus.

    Ja var ticēt Nikkei, tad Huawei ir no Intel un TSMC pārvilinājis vairākus vadošos darbiniekus, kuri ir tieši atbildīgi par procesoru veidošanu un ražošanu.

    Huawei ražotne atrodas Šanhajā, tās platība ir 224 futbola stadionu izmērā. Tiek plānots, ka Huawei nodarbinās 35 000 cilvēku tieši procesoru izstrādē un ražošanā. Kopējie ieguldījumi tiek lēsti 1.56 miljardu eiro apmērā. Kopumā pagājušajā gadā Huawei esot izpētē un izstrādē iztērējis 21.36 miljardus dolāru.

    Vienlaikus tiek norādīts, ka procesoru ražošana nav vienas dienas uzdevums, bet nevar arī ignorēt Huawei centienus un ieguldītos līdzekļus.

    Ķīna plāno agresīvi attīstīt HarmonyOS, lai ar to aizvietotu “sapuvušo Rietumu” programmatūru

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.04.2024 15:03

    Būs vnk pieņēmuši tos, kuri pec sankcijām Intel un TSMC samazinot savu darbību Ķīnā, negribēja/nevarēja braukt prom un palika bez darba.

    LAN
    16.04.2024 21:18

    ” platība ir 224 futbola stadionu izmērā” – būtu ļoti jauki ja uzreiz tas tiktu pārveidots, piemēram, hektāros vai kādas pilsētas izmērā. Citādi jāmeklē ka futbola laukums ir 20 ha liels
    https://www.worldatlas.com/articles/the-largest-football-soccer-stadiums-in-the-world.html
    un kopā sanāk ka rūpnīca ir lielākā platībā kā divas Rēzeknes.

    Krotow
    16.04.2024 23:57
    Reply to  LAN

    Tas rakstīts tiem, kuriem nav sajēgas par mērvienībām un zeme plakana.

    Diesel und Schnitzel
    17.04.2024 01:42

    Ķīniešu filozofija – māceklim ir jāsasniedz meistara klase, nevis jāpārspēj meistars ( tātad kopēšana viņiem ir jau gēnos ). Bet kā tad lai tiek uz priekšu attīstībā, šaujampulveris taču jau sen ir kā izdomāts? Atliek meistarus importēt…
    Savulaik, vecās Eiropas kolēģiem prasīju: kurp jūsu tautieši izvēlas doties, kad visas robežas nu ir vaļā ( bāleliņi tikmēr dodas peļņā uz veco Eiropu )? Uz Ķīnu…

    Reklāma