Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing Starliner” pirmā apkalpes misija tomēr nenotiks agrāk par 2024. gada martu

    Jaunākie raksti

    Nevarētu teikt, ka 2023. gads kosmosa uzņēmumam “Boeing” būtu veiksmīgs. Kompānija ar savu kosmosa kuģi “Starliner” šajā pavasarī bija plānojusi veikt pirmo apkalpes misiju uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Taču dažādu iemeslu dēļ, tostarp tehnisku, šo misiju nu jau vairākkārt nākas atlikt. Uzņēmums nupat paziņojis, ka “Starliner” pirmo apkalpes misiju nebūs iespējams veikt vismaz līdz 2024. gada martam.

    Kompānija jau ilgstoši saskārusies ar tehniskām problēmām, tomēr “Boeing” ir pārliecināts, ka spēs tās atrisināt līdz nākamā gada martam, lai beidzot varētu izmēģināt savu atkārtoti izmantojamo apkalpes kapsulu ar NASA astronautiem. “Boeing” viceprezidents un “Starliner” menedžeris Marks Nappi norāda, ka, balstoties uz pašreizējiem plāniem, kosmosa kuģis būs gatavs lidojumam nākamā gada marta sākumā. Taču tas uzreiz nenozīmē, ka pati misija varēs notikt šajā laikā. Mazliet precīzāku palaišanas datumu uzņēmums varēs atklāt vēlāk.

    Reklāma

    “Boeing” kosmosa kuģis “Starliner” tiek izstrādāts jau gandrīz piecpadsmit gadus, un tas pirmo reizi tika prezentēts 2010. gadā. Pēc vairākām neveiksmēm pērn maijā “Starliner” veica pirmo veiksmīgo lidojumu uz SKS, kas vienlaikus bija pirmā sekmīgā orbitālā misija. Pēc šāda panākuma “Boeing” plānoja pirmo apkalpes misiju, kam bija jānotiek šogad.

    Jāpiezīmē, ka “Boeing Starliner” kosmosa kuģis kopā ar “SpaceX Crew Dragon” tika izvēlēti 2014. gadā kā transportlīdzekļi, kas pārvadās NASA astronautus uz un no SKS. “Boeing” neveiksmju dēļ šo uzdevumu pagaidām veic vienīgi “SpaceX”. Neraugoties uz misiju atlikšanu, “Boeing” un NASA vadība ir pārliecināti, ka “Starliner” spēs izpildīt līgumā paredzētās misijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma