Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nāksies Eiropā “atvērt” arī iPadOS

    Jaunākie raksti

    Pēc astoņu mēnešu izpētes, arī Apple iPad planšetdatora operētājsistēma iPadOS tikusi atzīta par vārtzini (angliski gatekeeper), balstoties uz Eiropas Savienības Digitālo tirgu aktu.

    Šis akts jau ir iespiedis spīlēs Apple ar to, ka nākas arvien vairāk atvērt savu ekosistēmu trešo pušu izstrādātājiem, padarot pieejamus dažādus risinājumus tieši iPhone. Kaut arī praksē pagaidām tādus īstus piemērus neesam redzējuši. Tagad kārta pienākusi arī iPadOS operētājsistēmai, jo tai ir liela lietotāju bāze.

    Reklāma
    Advertisement

    Protams, iPad savulaik satricināja un principā izveidoja planšetdatoru tirgu, un šīm iekārtām joprojām ir ļoti liela tirgus ietekme. Pēc Eiropas Komisijas teiktā, tad iPad biznesa lietotāju skaits pārsniedz noteikto slieksni 11 reizes. Šobrīd šis slieksnis ir 45 miljoni aktīvo privāto lietotāju mēnesī, bet 10 tūkstoši juridisko lietotāju gadā.

    Līdzīgi kā iOS, arī iPadOS būs jāļauj lietotnes lejupielādēt ārpus App Store, kā arī izvēlēties noklusētās trešo pušu pārlūkprogrammas un ļaut pilnībā izdzēst Apple radītās lietotnes. Tagad uzņēmuma ir doti seši mēneši, lai veiktu izmaiņas, jo pēc tam tiks piemērots sods.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma