Web Analytics
More
    Reklāma

    “Boeing” atkal pārceļ kosmosa kuģa “Starliner” pirmo apkalpes misiju

    Jaunākie raksti

    Aprīlī jau rakstījām, ka kosmosa uzņēmums “Boeing” par trim mēnešiem atliek savu pirmo apkalpes misiju uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS). Sākotnēji tā bija paredzēta aprīlī, kad divus NASA astronautus ar “Boeing” kosmosa kuģi “CST-100 Starliner” bija plānots nogādāt uz SKS. Tad uzņēmums izpletņu sistēmas problēmu dēļ šo misiju pārcēla par trim mēnešiem – uz 21. jūliju. Taču izskatās, ka tehniskās ķibeles uzņēmumu nav atstājušas, tāpēc pirmo apkalpes misiju atkal nākas pārcelt.

    “Boeing” un NASA informējuši, ka plānoto misiju nepieciešams pārcelt, lai novērstu riskus, ko rada dažas tehniskas problēmas, kuras nesen atklājuši “Boeing” inženieri. Jaunais misijas datums pagaidām vēl nav noteikts, taču, iespējams, tā varētu notikt vēl šogad.

    Reklāma

    Pirmā problēma joprojām ir saistīta ar kosmosa kuģa izpletņu sistēmu. “Boeing” izstrādāja “Starliner” tā, lai tas ar trīs izpletņu palīdzību varētu nokļūt atpakaļ uz Zemes. Taču tagad noskaidrots, ka dati par izpletņu slodzes ierobežojumiem tikuši reģistrēti nepareizi, kā rezultātā inženieri atklāja, ka dažas izpletņu daļas pie attiecīgas slodzes ir neizturīgākas nekā iepriekš domāts. Otra problēma saistīta ar lenti, kas aptīta ap vadu instalācijām kosmosa kuģī. Atklājies, ka tā ir uzliesmojoša, tāpēc to nepieciešams nomainīt.

    Jāpiezīmē, ka “Boeing” jau vairākus gadus strādā pie “Starliner” izveides. Tas gluži kā “SpaceX Dargon” ir domāts NASA astronautu transportēšanai no/uz SKS. Gan “Boeing”, gan “SpaceX” ir parakstījuši līgumus ar NASA par konkrētu skaitu šo misiju. Kamēr “SpaceX” būs jau veicis līgumā noteikto skaitu misiju, “Boeing” vēl cīnās, lai izpildītu savu norunas daļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma