Web Analytics
More
    Reklāma

    “TikTok” arī Eiropā varētu piemeklēt tāds pats liktenis kā ASV

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā prezidents Džo Baidens parakstīja likumprojektu, kas paredz  “TikTok” aizliegumu ASV, ja tā māteskompānija “ByteDance” to nākamo deviņu mēnešu laikā nepārdos kādam amerikāņiem piederošam uzņēmumam. Šobrīd izskatās, ka “ByteDance” sliecas par labu aiziet no ASV tirgus, nevis pārdot “TikTok”. Izskatās, ka līdzīgs scenārijs uzņēmumu varētu sagaidīt arī Eiropas Savienībā (ES).

    Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena nesen notikušajās Eiropas Parlamenta debatēs uzsvērusi “TikTok” “bīstamību” un to, ka nav zināms, kādas briesmas un riskus šī lietotne var radīt. Tieši tāpēc viņa neizslēdz “TikTok” aizliegumu ES. Lai arī konkrēti tas netika pateikts, visticamāk, arī Leienai ir bažas par “TikTok” spiegošanu no Ķīnas puses un centieniem iegūt Eiropas lietotāju personas datus.

    ReklāmaAdvertisement

    Leiena arī piebilda, ka tieši Eiropas Komisija pērn februārī kļuva par pirmo institūciju pasaulē, kas korporatīvajos tālruņos aizliedza instalēt un izmantot “TikTok” lietotni. Eiropas nepatiku pret šo lietotni pastiprina arī virkne izmeklēšanu, kas līdz šim veiktas pret “TikTok” saistībā ar bērnu drošību, privātumu, ES pilsoņu datu pārsūtīšanu uz Ķīnu, mērķētajām reklāmām, GDPR pārkāpumiem u.c.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Profs
    01.05.2024 11:53

    fantastiski stulbi birokrāti ES – citēju “nav zināms, kādas briesmas un riskus šī lietotne var radīt”, bet tas netraucē censties to aizliegt:) Visiem ir skaidrs kāpēc to dara ASV – ja piemēram Facebook viegli var panākt, ka dzēš visus demokrātus nomelnojošos rakstus un komentārus, tad tiktok tas nav iespējams. Un ne jau tiktok ir vienīgā aplikācija, pret kuru tiek izvērstas kampaņas – tas pats Muska X arī ir kritis nežēlestībā kopš brīža, kad X platformā var publicēt nevēlamos ierastus demokrātiem – tad, kad X iepriekš bloķēja republikāņu kontus tā jau bija labā aplikācija:) TikTok pie tam esot visdemokrātiskākā aplikācija pēc kādiem tur pētījumiem un pat BBC bija raksti par to, jo izrādās, tādā Threads ja vien nemaksā par fake sekotājiem vai neesi politkorektais, tad tavi posti nevienam nerādīsies, kamēr TikTok pat nabadzīgākais zemnieks Indijā vai Latvijā var ar savu postu sasniegt lielu mērķa auditoriju un kļūt “populārs”. Ja vienīgais kritērijs demokrātijai būtu aplikācijas, tad Ķīna būtu galvas tiesu priekšā ASV un lielākai daļai ES valstu, jo tomēr Ķīnā ir lielāka vārda brīvība – tur gan ir citas problēmas ar minoritātēm, lai gan no otras puses – ja salīdzina, kā amerikā tika galā ar “minoritātēm” – indiāņiem un “melnajiem” un salīdzina,… Read more »

    REALAIS
    01.05.2024 13:33
    Reply to  Profs

    Ķīnā ir vārda brīvība? Es pareizi izlasīju? Tu esi redzējis, ko dara ar minoritātēm Ķīnā? Tu esi tālu no reālās Ķīnas. Tur nav demokrātijas, tur nav vārdu brīvības. Teiksi tūlīt, ka viņu sociālā kredītu sistēma arī ir super? Pareizi dara, ka baidās no Ķīnas.

    Reinis Rozitis
    01.05.2024 14:08
    Reply to  REALAIS

    Tak nav vērts iesasitīties diskusijās – pie katra raksta iemet kaut kādu sagramstījumu, īpaši jau pie kaut kādām tehnoloģiju ziņām, kur viss tiek kaut kā kopā samaisīts – ir vai nu kaut kāds āčgārns skatījums vai nepietiekamas zināšanas, kuras tad ekstrapolē uz visām pusēm, nu vai arī to dara apzināti..

    Katram var būt savs (subjektīvs) viedoklis, bet nevajag klāstīt to par kaut kādu patiesību un kad konkrēti pajautā uz kāda pamata/faktiem utt tādi apgalvojumi tiek izteikti, tad parasti nekāda atbilde neseko, bet ir jau kārtējais “komentārs” pie nākošā raksta..

    Profs
    02.05.2024 23:01
    Reply to  Reinis Rozitis

    ar tevi tiešam nav jēga iesaistīties diskusijā, jo tiešām vēl neko neesi sakarīgu uzrakstījis par tēmām un vienīgais ko proti ir nodarboties ar demagoģiju komentāru sadaļā – gan rakstā gan manā komentārā minētie fakti ir viegli pārbaudāmi – ja neproti angļu valodu, tad varu ieteikt google translate, kas pārtulkos tekstus latviešu valodā:)

    Reinis Rozitis
    02.05.2024 23:42
    Reply to  Profs

    > gan rakstā gan manā komentārā minētie fakti ir viegli pārbaudāmi

    Problēma ir tanī, ka tavos komentāros nav neviena fakta – ir tikai kaut kādi vispārīgi, lielākoties aplami, izteikumi un tavi pieņēmumi..

    Un skat atkal pievilki kaut ko klāt – “gan rakstā” – neviens neko par rakstiem neminēja .. tas ka rakstā ir atsauces un verificējama informācija automātiski nenozimē to pašu par taviem sacerējumiem.

    Last edited 19 days ago by Reinis Rozitis
    Profs
    03.05.2024 00:31
    Reply to  Reinis Rozitis

    http://chrisclaassen.com/data.html – viens no pasaulē atzītākajiem ekspertiem ir apkopojis reālos datus – Ķīna ir priekšā ASV demokrātijas uztveres jautājumos! Un tas, ka izliecies par pamuļķi apgalvojot, ka neesi neko lasījis par uzbrukumiem X pēc tam, kad to nopirka Musk un pārsauca no twitter – pat nezinu ko lai tur vēl rakstītu. Pat kursorā būs raksti visticamāk par twitter “neveiksmēm” pēc pirkuma. Arī BBC atradīsi rakstus par FB un to aplikāciju propogandu – atkal angliski!

    Reinis Rozitis
    03.05.2024 01:07
    Reply to  Profs

    > viens no pasaulē atzītākajiem ekspertiem ir apkopojis reālos datus

    Jau labāk, bet diemžēl (kārtējo reizi) tu neskaties nemaz, ko viņš ir apkopojis un kas tur ir attēlots.

    Jancis
    02.05.2024 07:05

    Sen vajadzēja to vēzi izgriezt. Ne tikai privātuma pārkāpumu vai satura, bet arī formāta dēļ.

    azad
    02.05.2024 07:37

    Lai tik aizliedz! Ne tik daudz data privacy un tādu lietu dēļ, bet ka tur tādu hui** publicē bez jebkāda pamata🤦🏼‍♂️ Katrs var savu viedokli, kaut kas melīgs un nav uz faktiem balstīts, publicēt un tad ir jācīnās ar tiem, kas to noskatās un pieņem par patiesību. Neviens soctīkla izaugot gigantiskā izmērā nevarēs nodrošināt objektivitāti. Tieši tāpēc soc tīkli nav tam paredzēti! Jāatgriežas kā draugiem.lv laikos, kad vari ielikt bildi, uzaicināt draugu, aizsūtīt ziņu un viss. Nav vajadzīgs ka kāds Jevgēņija savu bez faktiem balstīto viedokli stāsta tiktokā nomelnojot kādu cilvēku, valsti utt.

    azad
    02.05.2024 09:24
    Reply to  azad

    Tiktokeri dūšīgi salikuši mīnusiņus😂

    REALAIS
    02.05.2024 08:23

    Un vēl papildināt par to, ka pašā Ķīnā Tik Tok anologs ir ierobežots no valsts. Lielākajai daļai materiālu ir jābūt izglītojošai. “Stulbais” Tiktoks, ko mēs redzam, Ķīnā nav atļauts… Bet izrādās te ir tik daudz Ķīnas aizstāvji un Tiktoks ir tik labs.

    Rihards
    02.05.2024 08:55

    Man nav bažas par spiegošanu, bet gan par mūsu bērnu pārvēršanu par LOXIEM

    Last edited 19 days ago by Rihards
    Skābene
    02.05.2024 13:15
    Reply to  Rihards

    Varētu padomāt, ka Youtube nav stulba satura!? :D
    Palaid Gobzemiešus un tamlīdzīgos vārda brīvības cienītājus pie jebkura soc. tīkla un tur sāksies tāda verbālā caureja, ka pēc tam to visu vairs nav iespējams satīrīt!

    karlis
    02.05.2024 09:07

    tukša vieta nepaliks. kura būs tā pareizā baltā un pūkainā aplikācija, kur viss būs uz zinātnē balstītiem faktiem?
    kurš būs tas ziņu dienests, kurš pasniegs tikai sausus faktus, un nepieliks neko klāt?
    par ko te sapņo?

    azad
    02.05.2024 09:28
    Reply to  karlis

    Tieši tāpēc soc tīkli nav lietu bīdīšanai, bet izlaidei. Tev patīk teiksim apple nu raksti kā un kas tev patīk, bet ja tu sāc, piemēram, stāstīt ka Samsungs ir baigais mēsls un gremdē planētu, bez jebkāda pamatojuma, tas jau ir nevajadzīgi. Raksti ka tev nepatīk samaungs, nav problēmu, tikai nevajag bez pamatojuma stāstīt pasakas. Pamēģini pārliecināt cilvēku par pretējo, kas krievu tiktokus saskatījies cik visur ir slikti un tajā miskastē ir labi. Pret to ir jācīnās!

    Trx450
    02.05.2024 14:21
    Reply to  azad

    Tiktoks ir izklaide

    azad
    03.05.2024 09:12
    Reply to  Trx450

    Tāda bija pamatdoma, bet viena daļa to izmanto citiem mērķiem.

    Reklāma