Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībā pret “TikTok” pašreiz tiek veiktas vairākas izmeklēšanas

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība (ES) ir apstiprinājusi, ka šobrīd notiek vairākas izmeklēšanas pret video koplietošanas servisu “TikTok“. Konkrētāk, zem lupas ir gan ES pilsoņu datu pārsūtīšana uz Ķīnu, gan uz nepilngadīgajiem vērsta mērķētā reklamēšana. Tāpat izmeklētāji cenšas nodrošināt, lai “TikTok” Eiropā darbotos pēc vispārīgās datu aizsardzības regulas (GDPR) principiem.

    Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena norādījusi, ka “TikTok” piekoptā datu prakse ir iemesls vairākām pašreiz notiekošām izmeklēšanām Eiropā. Piemēram, Īrijas Datu aizsardzības komisija veic izmeklēšanu par “TikTok” atbilstību vairākām GDPR prasībām saistībā ar datu pārsūtīšanu uz Ķīnu un nepilngadīgo lietotāju datu apstrādi. Savukārt Nīderlandē tiek veikta tiesvedība saistībā ar uz nepilngadīgajiem vērstu mērķēto reklamēšanu un datu pārsūtīšanu uz Ķīnu.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka jau iepriekš “TikTok” saskāries ar nepatikšanām savas privātuma un drošības prakses dēļ. Vēl tikai oktobrī uzņēmums aktīvi noliedza ziņas par to, ka mātesuzņēmuma “ByteDance” darbinieki Ķīnā, izmantojot lietotni, plāno izsekot dažu ASV pilsoņu atrašanās vietai. Lai nomierinātu amatpersonu sakarsušos prātus attiecībā uz “TikTok” datu praksi, uzņēmums datus par ASV lietotājiem kādu laiku jau glabā “Oracle” datu centros ASV.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma