Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā no “Apple” lietotņu veikala izņemtas “WhatsApp” un “Threads” lietotnes

    Jaunākie raksti

    Kompānijai “Apple” nācies izņemt lietotnes “WhatsApp” un “Threads” no Ķīnas “App Store” lietotņu veikala. Tas noticis pēc tam, kad Ķīnas valdības amatpersonas apgalvojušas, ka šīs lietotnes apdraud valsts drošību.

    Šī nebūt nav pirmā reize, kad Ķīna pieprasījusi izņemt lietotnes no “App Store”. Pēdējo četru gadu laikā no Ķīnas “App Store” kopumā izņemtas vairāk nekā 120 000 spēles, 44 000 lietotņu un 100 “ChatGPT” līdzīgas lietotnes. Liela daļa no šīm spēlēm un lietotnēm tikušas noņemtas tieši šīs nedēļas ceturtdienas vakarā sakarā ar Ķīnas amatpersonu bažām par valsts drošību.

    Reklāma


    Šī Ķīnas rīcība atkal no jauna pierāda, ka valsts vēlas nodrošināt pilnīgu kontroli pār saviem pilsoņiem tiešsaistē pieejamo informāciju. Tāpat Ķīna ir bēdīgi slavena ar to, ka drošības vārdā piemēro noteikumus, lai cenzētu nevēlamu informāciju un tehnoloģijas.

    Tikmēr “Apple” šajā jautājumā nav izvēles, jo uzņēmumam ir jāievēro vietējie likumi pat tad, ja tie ir pretrunā ar tā vērtībām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jancis
    21.04.2024 08:34

    Banot tiktok un baidu, kā minimums. Sen vajadzēja to smadzeņu vēzi dabūt ārā no marketiem.

    Profs
    21.04.2024 09:01
    Reply to  Jancis

    tas jau būtu jādara eiropai, lai gan joprojām neatbildēts paliek jautājums, kāpēc whatsapp nav aizliegts arī Eiropā dēļ drošības un spiegošanas…

    Reklāma