Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ļaus remontos izmantot lietotas oriģinālās detaļas

    Jaunākie raksti

    Pieaugot spiedienam no politiķu un aktīvistu puses, Apple ir veikusi izmaiņas savu produktu remontdarbu nosacījumos. Turpmāk Apple ļaus remontos izmantot lietotas oriģinālās detaļas. Šāda iespēja pagaidām būs pieejama jaunajiem iPhone 15 viedtālruņiem un to akumulatoriem, displejiem un kamerām, bet nākotnē atbalstīto produktu un rezerves daļu klāsts tiks papildināts.

    Šobrīd veicot Apple produktu remonts, nepieciešams nomainītās komponentes “sapārot” ar ierīci. Ja tas netiek darīts vai nav iespējams (piemēram, ja tiek izmantotas neoriģinālās detaļas), tad ierīces iestatījumu sadaļā tiek attēlota informācija, ka Apple nevar noteikt vai detaļa ir oriģināla. Atsevišķos gadījumos (Face ID un Touch ID sensori) neoriģinālo komponenšu nomaiņa un korekta to darbība var vispār nebūt iespējama. Šī “sapārošana” praksē nozīmēja to, ka remonta speciālistam bija jāvēršas pie Apple un jānosūta remontējamās ierīces seriālais numurs.

    Reklāma


    Pēc jaunajiem noteikumiem šis solis vairs nebūs jāveic un Apple detaļas (jaunas un lietotas) varēs “sapārot” ar remontējamo ierīci bez Apple iesaistes. Ierīcēs arī varēs apskatīties rezerves daļu maiņas vēsturi un tas ļaus lietotu ierīču pircējiem labāk iepazīties ar pirkuma tehnisko stāvokli.

    Lai samazinātu ļaundaru vilinājumu zagt Apple produktus rezerves daļu iegūšanai, Apple padarīs striktāku “Activation Lock” funkciju. Tādējādi, ja Apple zinās, ka konkrētā ierīce no kuras izņemtas komponentes, ir zagta, šīs rezerves daļas nevarēs iestrādāt citās ierīcēs.

    Lai arī joprojām Apple liedz izmantot trešo pušu radītas rezerves daļas, arī šāda izmaiņa jau ir labs solis, jo tam vajadzētu remontdarbus padarīt lētākus.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma