Web Analytics
More
    Reklāma

    Džo Baidens paraksta likumprojektu, kas aizliedz “TikTok” lietošanu ASV, ja lietotne netiks pārdota

    Jaunākie raksti

    Video kopīgošanas lietotnei “TikTok” jau iepriekš bijušas problēmas ar darbību ASV. Bažās par spiegošanu no Ķīnas puses tā pirms dažiem gadiem gandrīz tika aizliegta. Visu šo laiku ASV un “TikTok” mātesuzņēmuma “ByteDance” attiecības nav bijušas saticīgākās, un situācija kļūst tikai saspringtāka. Otrdien Senāts balsoja par likumprojektu, kas paredz, ka “ByteDance” ir jāpārdod “TikTok”, pretējā gadījumā lietotne tiks aizliegta ASV. Ar būtisku balsu pārsvaru – 79 “par” un 18 “pret” – Senāts atbalstījis “TikTok” iespējamo aizliegumu ASV. Lai likumprojekts tiktu oficiāli pieņemts, savs vārds vēl bija jāsaka Džo Baidenam.

    Pēc balsojuma Senātā likumprojekts “Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications Act” tika nosūtīts prezidentam Džo Baidenam, kurš jau iepriekš bija izteicies, ka atbalsta “TikTok” aizliegumu ASV. To arī viņš trešdien apliecināja, parakstot likumprojektu un tādējādi nostādot “ByteDance” izvēles priekšā – pārdot “TikTok” vai arī šī lietotne ASV tiks aizliegta.

    Reklāma

    Atjaunotajos noteikumos “ByteDance” tiek dots laiks līdz 12 mēnešiem, lai pieņemtu lēmumu. Uzņēmums šo likumprojektu ir nosaucis par neatbilstošu konstitūcijai un norādījis, ka iesniegs prasību tiesā pret to. Šāds solis varētu diezgan aizkavēt “TikTok” iespējamo pārdošanu vai aizliegumu.

    Jāpiezīmē, ka “TikTok” ilgu laiku ir bijis ASV likumdevēju un izlūkdienestu uzmanības centrā. Tiek apgalvots, ka lietotne rada nacionālās drošības draudus, Ķīnai izspiegojot ASV lietotājus un cenšoties iegūt viņu personas datus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    25.04.2024 08:59

    Dodu vienu euro par to TIKTOKU, ja nu īpašnieks lasa! Pārējās darījuma detļas varam apspriest privāti! :D

    rudzu rikas
    25.04.2024 09:02

    Īstenībā jau stulbums – šitādi gājieni ne ar ko neatšķirās no krievijas iebrukuma kaimiņvalstī (dara ko grib). Arī Amurika domā, ka ir pasaules naba. Katrs bīda kaut kādas savas intereses.

    REALAIS
    25.04.2024 09:53
    Reply to  rudzu rikas

    Savā valstī dari, ko gribi. It sevišķi, ka Ķīna ir Amerikas #1 ienaidnieks. Kā var atļaut valstī būt tik izplatītai aplikācijai no Ķīnas, kur Ķīnas valdība var jebkurā brīdī likt savas valsts kompānijām darīt jebko, ko viņiem pasaka. Amerika var spiegot amerikāņus, bet kāpēc, lai to potenciāli atļautu darīt tik atklāti svešai valstij?

    Last edited 9 days ago by REALAIS
    Profs
    25.04.2024 19:41
    Reply to  REALAIS

    Amerikai nevis kāds ir ienaidnieks, bet amerika paša grib uzturēt un radīt sev ienaidniekus. Nezinu nevienu normālu pieaugušo, kas lietotu tiktok un attiecīgi drošības aspekts ir mega pārspīlēts. Ķīnā jau ir lielāka demokrātija un cilvēktiesības nekā ASV jau gadus 10-15 un faktiski tiktok ir sava veida atbildes rīcība uz to, ka Ķīnā aizliegta kaudze Facebook/Meta spiegošanas aplikācijas – piemēram whatsapp ir izteikta izspiegošanas programma, kas dod neierobežotu attālinātu piekļuvi telefonam. Proams dzīvojot ES mums par spiegošanu nav vispār jāsatraucas, jo pilnīgi viss interneta un balss saturs iet caur “draudzīgo māju”:)

    Guntis
    25.04.2024 09:24

    Man patika jaunākajā “Klubs” anekdote:
    Darbs padarīja mērkaķi par cilvēku, TikTok visu salika atpakaļ…

    Lauris
    25.04.2024 20:51

    Ja Ķīnā ir aizliegtas praktiski visas mūsu pusē populārās aplikācijas, kādēļ kaut kas jāpierāda, lai aizliegtu pie mums vienu viņu aplikāciju? Piedevām zinot,cik ļoti tā debilizē mūsu jauniešus.

    Profs
    25.04.2024 20:58
    Reply to  Lauris

    palasi BBC par to kā FB aplikācijas izseko iedzīvotājus vai nodarbojas ar līdzekļu izkrāpšanas shēmām jau gadiem! Jautājums ir drīzāk, kāpēc Eiropā nav tās pašas aplikācijas aizliegtas – arī Latvijā daudzi cilvēki iekrīt FB/META publicētajās krāpšanas shēmās un zaudē naudu.

    Kursors.lv
    25.04.2024 22:45
    Reply to  Profs

    Paga, kas nodarbojas ar līdzekļu izkrāpšanas shēmām? Facebook vai tomēr kaut kādi ar Facebook nesaistīti ļaundari?

    Reklāma