Web Analytics
More
    Reklāma

    Tramps grasās aizliegt TikTok

    Jaunākie raksti

    Amerikas Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps visai straujiem soļiem dodas uz priekšu, lai aizliegtu vienu no šī brīža populārākajām lietotnēm pasaulē TikTok, pamatojot to ar bažām par privāto datu izmantošanu Ķīnas pusē.

    Jaunā iOS 14 Beta versija atklāja, ka TikTok iegūst informāciju par to, ko lietotāji dara savos telefonos, un tā kā šī lietotne ir Ķīnā radīta, tad Trampam šajā saspīlētajā attiecību laikā nav divreiz jāmeklē pēc īpašiem rīcības pamatojumiem. Pirmās ziņas par TikTok aizliegumu ASV nākušas jau piektdien, un prezidents solījis to pieņemt vienas dienas laikā, tātad sestdienā, taču nav skaidri zināms vai tas rezultēsies un realitātē būs izpildāms tik ātri.

    Reklāma

    Lai veiktu šādas darbības, Tramps izmantos savas tiesības vai ārkārtās ekonomisko spēku pilnvaru. Interesanti, ka TikTok ASV vadītāja 1. augustā publiski paziņojusi, ka lietotne trīs gadu laikā radītu 10 000 darbavietu, kas šajos ekonomiskajos apstākļos izklausās visai patīkami un pārsteidzoši. Tāpat arī Microsoft visai ātri iesaistījies situācijā, interesējoties iegādāties TikTok daļu, lai būtu kā tā oficiālais pārstāvis ASV, taču netiek sniegti plašāki komentāri.

    Sekosim līdz šai situācijai, jo tas noteikti būs īpašs gadījums kopējā Amerikas vēsturē, bloķējot kādu lietotni. Kā norāda eksperti, tad ASV nemaz tik vienkārši to nespēj izdarīt, jo tai nav tāda iespēja kā iesaistītajai Ķīnai, bloķējot visu tīklu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    02.08.2020 15:53

    pietiks izņemt no Play un Appstore ASV veikaliem un attālināti izdzēst, kā kaitīgu appu. galvenie tās drazas patērētāji — tīņi vai skolnieki lielākoties nav spējīgi norūtot/jailbreikot telefonu, lai uzstādītu appu pa tiešo.

    Krotow
    02.08.2020 19:30

    Te gandrīz var piekrist. Līdz šim vienīgais ko saistībā ar šo servisu esmu redzējis – dažādas muļķības video formātā. Minecraft būvētāji un Roblock vandāļi salīdzinājumā ar to ir bezmaz inteliģences spīdekļi.

    Reklāma