Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV valdība cenšas piespiest “ByteDance” pārdot “TikTok”

    Jaunākie raksti

    Nupat jau ziņojām, ka vairāk baumu līmenī izplatījušās ziņas, ka “TikTok” iekšējā vadība apspriedusi atdalīšanos no sava mātesuzņēmuma “ByteDance”. Iemesls tam ir “TikTok” aizliegums jau vairāku valstu valdību darba ierīcēs, baidoties no Ķīnas visu redzošās acs un spiegošanas no “Bytedance” puses. Šķiet, ka kaut kādas runas par atdalīšanos patiešām notiek. To apstiprina ASV valdības izteiktais ultimāts “Bytedance”, pieprasot pārdot “TikTok”. Pretējā gadījumā lietotnei draud pilnīgs aizliegums ASV.

    “TikTok” aizliegums no ASV valdības ierīcēm tika uzsākts jau pērnā gada decembra beigās. Gan ASV Pārstāvju palāta, gan Senāts februārī arī ieviesa likumprojektus, kas valdības amatpersonām atvieglo “TikTok” un citu līdzīgu lietotņu aizliegšanu sakarā ar draudiem valsts drošībai. Vienlaikus “TikTok” iepriekš komentējis, ka atdalīšanās no “ByteDance” neatrisinās problēmu. Palīdzēt šajā gadījumā var caurspīdīga, ASV balstīta lietotāju datu un sistēmu aizsardzība ar spēcīgu trešās puses uzraudzību, pārbaudi un verifikāciju.

    Reklāma

    Būtiski arī, ka šī nav pirmā reize, kad ASV valdība mēģinājusi “ByteDance” piespiest pie sienas un pārdot “TikTok”. Pirms dažiem gadiem to mēģināja panākt toreizējais ASV prezidents Donalds Tramps. Tiesa gan, nesekmīgi. Tomēr šajā gadījumā, ņemot vērā lietotnes aizliegumus, spiediens uz “TikTok” ir krietni lielāks. Lielāka skaidrība par visu situāciju, visticamāk, gaidāma nākamnedēļ, kad Kongresa priekšā liecinās “TikTok” izpilddirektors Shou Zi Chew.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma